Mimo moich nikłych zdolności kulinarnych zawsze był doskonały. Polecam wszystkim mało zdolnym kulinarnie i zdolnym oczywiście też. Potrzebna miska i łyżka. Dwie keksowe blaszki, natłuszczone i wysypane płatkami owsianymi, napełnimy je troszkę ponad połowę.
Chleb będziemy piec 1 godz. w temp. 200 C. Jeżeli piekarnik z termoobiegiem, trochę krócej.Można wstawić do zimnego piekarnika, wtedy czas pieczenia oczywiście będzie trochę dłuższy.
Składniki:
1kg mąki poznańskiej
1 l. wody
1 paczka drożdży (100 g )
1 szlanka ziaren słonecznika
1 szklanka płatków owsianych
1 szklanka płatków kukurydzianych
3 łyżeczki soli
2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
Wszystkie składniki mieszamy dokładnie. Czekamy aż ciasto podrośnie. Przekładamy do blaszek i pieczemy.