Październik
"Brzozy są jak złote wodotryski,
Zimno jest jak w ostatnim liście,
A słońce jest jak ktoś bliski,
który ziębnie i odchodzi. Lecą liście..."
Maria Pawlikowska-Jasnorzewska
witam,
przepiękny jest tegoroczny pażdziernik, tak wyglądały wczoraj brzozy w Alei
zdumiewa taka duża jeszcze ilość liści na drzewach,
/wg ludowych przepowiedni oznacza to, łagodną zimę, oby!/
mam nadzieję, że też widzicie takie płonące żółto-brązowe kolory,
taaaka pogoda, to oczywiście ... biegniemy:),
po drodze spotkanie z Marcinem Kydryńskim i opowieści o jego podróżach i ostatniej fascynacji Lizboną,
świetnie opowiadał o połączeniu klimatu lizbońskich uliczek z muzyką fado,
/na zdjęciu fragmenty zdjęć Marcina, on sam i jego życzenia -
"niech marzeń Wam nigdy nie zabraknie"/
gdy w sali kończyło się spotkanie, praktycznie nikogo juz nie było, wszyscy pobiegli do sali obok,
tam zaczynała śpiewać Anna Jopek, nie mieliśmy ani biletów, ani zaproszeń, zaczęliśmy się ubierac, gdy padło - "a państwo nie zobaczą Ani" ... no czy mogliśmy odmówić p Marcinowi??:):) - wkradliśmy się z nim na salę, cupnęliśmy na schodkach i wpadliśmy pod czar Jopek, a koncert był mocno energetyczny,
wszystko działo się na terenie naszego uniwersytetu, w ramach Dni nauki, a w zasadzie Nocy Nauki
ostatnio, tak jakoś Jopek na naszych ścieżkach...
OluB - koniecznie przypilnuj terminu, Jopek będzie i w Twoim mieście, mam nadzieję, że bedziesz na jej koncercie!
- wielokrotnie to pisałam, i mogę dalej wielokrotnie,
fajnie, że jesteście, że się odzywacie,
jak to wśród Przyjaciół, nie ważne, jak często się "widujemy", ważne, że o sobie wiemy, że jesteśmy
- ufffffffff! dobrego, kolorowego wekendu! ps
Marysiu - do Petersburga ja z Wami, mam tam jeszcze i to i tamto i tamto ... do zobaczenia...
Teremi - nie wiem, czy wiesz, że koło Ciebie, w tym roku ... liczyliśmy ptaki:), słowo!
Ulka - moc serdeczności imieninowych, plus życzenia jak najwięcej pięknych zdjęć i żebyś miała na to czas,
/to forum przyjmuje zdjęcia maks wielkości 640*430, jak jest większy rozmiar, wtedy obcina pół zdjęcia, i tak zrobił z Twoim zdjęciami, mam nadzieję, że umiesz zmniejszyć, powodzenia/