HYDE PARK

Postprzez KAMIL Śr, 29.10.2008 21:57

ototo wlasnie tez chcialem ja Tobie polecic
swietna ksiazka. wplynela bardzo na moje rozne decyzje i oprocz ALmodovara to drugie kolo roweru, ktory przywiodl mnie tu gdzie jestem
proponuje rowniez autobiografie Gena Gutowskiego Od Holocaustu do Hollywood

p.s. chcialbym by Roman napisal II czesc.
Najważniejsze to bujać w obłokach. (ROMAN POLANSKI)
KAMIL

Postprzez MarysiaB Śr, 29.10.2008 22:11

Zgadzam sie, Roman jest swietny.
Wymieniona przez Ciebie druga ksiazke rowniez posiadam i znam. Nie zrobila juz na mnie takiego wrazenia.

Na str. 364 akurat razem o KJ i R. Polańskim.

"W czasie zwiazku z Dorota wyprodukowalem w warszawskim Teatrze Studio slynna sztuke Śmierć i dziewczyna. Grali w niej Krystyna Janda, Wojciech Pszoniak i Jerzy Skolimowski, ktory wystapil rowniez w roli rezysera. W tym samym czasie Roman nakrecil oparty na tej sztuce film. Niestety, zadna z tych produkcji, z roznych powodow, nie okazala sie hitem".

Ps. Kamil: „swietna ksiazka. wplynela bardzo na moje rozne decyzje...”

Jednak nie zrozumielismy sie do konca. Pamietalam, ze wczesniej pisales o tym i dlatego wlasnie wspomnialam o R. Polanskim, nie wzielam go sobie z sufitu.
Ostatnio edytowano Cz, 30.10.2008 04:16 przez MarysiaB, łącznie edytowano 1 raz
MarysiaB

Postprzez KAMIL Śr, 29.10.2008 22:20

Gene to producent. on ma troche inna wrazliwosc. musi miec skore krokodyla. wiedziec, gdzie, co kiedy
a Roman zawsze ze swoimi producentami sie nie dogadywal. tak to jest. on chcial sztuke a tu trzeba bylo pieniadze.
bardzo trafnie jest to opisane przy kreceniu filmu MATNIA.
najbardziej mi szgoda duetu POLANSKI i BRACH. napisali razem kilka swietnych scenariuszy,

p.s. moglbym godzinami. nie chce zanudzac :P
Najważniejsze to bujać w obłokach. (ROMAN POLANSKI)
KAMIL

Postprzez Maga Śr, 29.10.2008 23:24

Cześć.

Nie ma już Poezji... a chciałabym zamieścić jeden wiersz, mogę tutaj?

niech młodzież całego świata weźmie do rąk świeczki
niech je zapali i wsadzi sobie w dupę
żeby oświetlić swoje ciemne wnętrza
niech cała reszta też coś z sobą zrobi
niech podświetli tarcze swoich chińskich zegarków
niech zobaczy że z każdą sekundą jest coraz mniej czasu
niech rozświetli swoje komórki składane w birmie
niech do wszystkich swoich znajomych
wyśle smsa z przesłaniem nadziei i pokoju
niech coś się zmieni
niech coś się zmieni w końcu

Jaś Kapela z tomiku "Reklama"

Pozdrawiam czule HP!
Maga

Postprzez GrejSowa Cz, 30.10.2008 02:38

z poezji została tylko proza... dzięki, Maga!

Kangurzyco, widzę, że nie śpisz, tylko sprawdzasz pw, więc w trosce o Twoje sampoczucie:

1. logujesz się
2. wchodzisz w profil (swój)
3. w polu "adres e-mail" usuwasz stary adres e-mail i wpisujesz nowy adres e-mail
4. pod spodem w polu "obecne hasło" wpisujesz obecne hasło (powiedz jakie masz hasło, a powiem Ci, co masz wpisać)
5. zatwierdzasz klikając "wyślij" (na samym dole)

Teraz tak: można sowie ściągnąć bezpłatnie taki programik-zawiadamiacz, do tego konta, co ja wiem, gdzie ty je masz, bo ja też tam mam swoje. Jak nastawisz sowie głośniki na ful, to będziesz słyszała, jak ktoś do Ciebie napisze na priv. Komfort. A Ty tak na serio z tymi badaniami człowieka w sieci? O matko i córko z rozpadajacej się stodoły...

No, to dobranoc, buziam i pieszczocham majonezowo!
GrejSowa

Postprzez fiki_miki Cz, 30.10.2008 02:41

poezja jest zawsze!
trzeba jej tylko poszukac.... w sobie...
a i na forum sie znajdzie...
fiki_miki

Postprzez MarysiaB Cz, 30.10.2008 02:51

Cze, Grejs! Wyobraz sobie, ze juz to zrobilam. Ha! I jestem tu, tez sie pewnie dziwisz. Znaczy sie, najpierw to mi wyskoczylo, ze mnie juz tu nie ma (wtedy pomyslalam o Tobie), a chwile pozniej dostalam e-maila, zeby kliknac, to znowu bede.
Oczywizda, ze prowadze badania. Teoretycznie i technicznie wspiera mnie Stary, ktory w pracy mieszka w sieci.
Dobranoc Grejs, niech Ci przysnia krasnoludki pod muchomorkami.
Ps. "Buziam" - moim zdaniem to nie jest HP-owskie, moglo przyjsc z wertepow.
Ostatnio edytowano Cz, 30.10.2008 03:02 przez MarysiaB, łącznie edytowano 1 raz
MarysiaB

Postprzez GrejSowa Cz, 30.10.2008 03:02

aha, wiem, przyszło z wertepów przez kulturalne ;-) zdziwko?

kurde, zapomniałam, ze na chwilę Cię nie będzie i potem trzeba kliknąć, żeby być, sorry. Ale miło, ze w trudnej chwili o mnie pomyślałaś, wiesz?
Słuchaj, tylko Ty mi sie nie doktoryzuj z tej sieci, bo ja się wtedy wypisuję!

No, to pa, tak po prostu pa...
GrejSowa

Postprzez GrejSowa Cz, 30.10.2008 03:15

albo nie - papatki ;-)
GrejSowa

Postprzez MarysiaB Cz, 30.10.2008 03:23

:D
Grejs, nie pozostawiasz mi wyboru - z Ciebie zrobie doktorat. Bo taki material to wiesz! Pawel B. ze swoimi nocnymi problemami sie chowa.
Bez odbioru, bo spadam na kawe i do zycia.
MarysiaB

Postprzez GrejSowa Cz, 30.10.2008 03:24

P.S. Cholerkunia, to już wiesz, co trzeba zrobić i w którym punkcie, gdybyś nagle chciała zerwać ze zgubnym forumowym nałogiem...? Nawet o tym nie myśl...

BUM!
GrejSowa

Postprzez GrejSowa Cz, 30.10.2008 03:27

o masz, sorawka, ale nie byłam świadoma odbioru ;-)

doktorat z sowologii stosowanej...? fajnie brzmi, co ne? a komu machniesz najsampierw dyplomem?

Bez odbioru, spadam do łóżka...
GrejSowa

Postprzez Talia Cz, 30.10.2008 13:40

HalYna nareszcie! Zęby i do przodu :wink: Zakładamy kiecki, makijaż na twarz, te sprawy. To Forum KJ i trzeba wyglądać. Druhny, nieśmiało pytam czy można dołączyć?
Talia

Postprzez MarysiaB Cz, 30.10.2008 16:55

Talia, no pewnie, co za pytanie! Z takimi kabaretami - zawsze. Witam i pozdrawiam! Potem przyleci Sciana-gejsza z chlebem i sola. (A tyle razy prosilam, zeby stala w pelnej gotowosci przy bramie...)

A w temacie kiecek i makijazu akurat mam cos pod reka:

"Kiedy sie nad tym glebiej zastanowic, kiedy porzucic mysl o szalenstwie i intrydze, to czlowiek dochodzi do wniosku, ze zgubila nas przesadna dbalosc o stroje, fryzury i tym podobne.
Taka Krystyna Kofta, postawna kobieta podobna do aktorki filmowej, niby to potrafi pioro utrzymac w dloni, skupia sie jednak niepotrzebnie na swojej kolekcji fenomenalnych pantofli. Ewa Lipska, wiecznie w podrozy skads dokads, marnuje czas i moce psychiczne na dyplomatyczne swetry w kolorze dzikiej angory, ktore, kto wie, czy nie sama dzierga. Kralowna dla odmiany siedzi cala w kropkach. Bylam wiosna w Berlinie, z grupa Polakow piszacych. Hanka tez. Przyjechala w slicznej sukience w kropki, poleciala do miasta, pofruwala po sklepach i wrocila z kuponem, tez w kropki, i sama sie przyznala, ze w domu ma jeszcze wiecej tych kropek, cale gwiazdozbiory kropek. Albo taka Krystyna Janda, tez literatka, tyle ze ze "Szpilek". Ona moze nie tyle ciuchy kolekcjonuje, ile dekolty. Ale taki porzadny dekolt sobie uszyc, zwlaszcza na plecach, to tez jest czasochlonne!
A ja na przyklad? Tez w gruncie rzeczy sie marnuje, nic tylko krece loki i jezdze do Powsina w sprawie zdrowej wody".

(Agnieszka Osiecka Galeria potworów)

Pa i dobranoc, bo ja akurat w pizamie.
MarysiaB

Postprzez M.C. Cz, 30.10.2008 17:15

Dzien mglisty. Piekne niebo bylo. Slonce sie probowalo przebic ale mu nic z tego nie wyszlo. Mgla gorOM i dolinOM.

Kangurzyco, litosci! Ja i znawczyni kina, hihihi. DOBRE! Lubie filmy, lubie czytac o filmach, lubie jak Druhny przemawiajO z podium na tematy filmowe, ale mnie do znawczyni jak stad do DNA Rowu Marianskiego....Co nie przeszkadza mi niekiedy pisac o moich wlasnych odczuciach odnosnie filmow ktore wcisnelam w organizer. Tak mi sie wtedy jakos film ladnie ulozy w pamieci. Ale to co ja ogladam bardzo jest nieuporzadkowane, groch z kapustO, hollywodzko zreszta, hihi...
PS KAmil, bardzo lubie jak przynudzasz o filmach.

W temacie ksiazek z filmem zwiazanych to mam pod reka wspomnienia Eleanor Coppoli, "Notes on a Life". Nie ma jej niestety w wersji do sluchania, czy przeczytam to sie okaze. Bo ja teraz siedze nad kostiumami...oj to wszywanie rekawow....Tak wiec cytat z AO bardzo mi dzisiaj pasuje. No wiem, ze nie wszyscy sie przebieraja w Halloween, ja w tym roku tez nie, ale jak dzieci maja zyczenia to matki-kury chwytaja za nitke z igla...(Albercia mowi, ze ona WOGOLE nie musi sie na Halloween przebierac bo jest przebrana na codzien...Oj Alberciu...)

Maga! Jak remont?! Zyjecie? Kafelki sie udaly?

No to karaluchy do poduchy.

PS Sowus a Ty masz moze podreczna instrukcje zmiany emblematu? Hihi, no nie, serio...Mam takie wiklinowe krzeselka, stolik, te sprawy od MaszmunU, ale boje sie narabiac przy emblemacie, bo ja nawet dla protestow nie przepadam za epatowaniem goliznO.... Dzizzzzyz, jak ja lubie to slowo EPATOWAC!
M.C.

Postprzez Maga Cz, 30.10.2008 19:43

EMCIU - remont udany! Nawet najgorszy bałagan mam już za sobą, jakoś to przeżyliśmy:) Mieszkanko powoli nabiera charakteru - czekamy jeszcze na stół z krzesłami i takie tam drobnostki.
Zdjęcia wkleję, jak tylko odnajdę kabelek - niektóre pudła jeszcze nie rozpakowane:)

CIAO!
Maga

Postprzez ZENOBIA Cz, 30.10.2008 20:44

park to same liście, Zenek ne lubi.

dobry wieczór.
ZENOBIA

Postprzez GrejSowa Cz, 30.10.2008 21:11

Obrazek
GrejSowa

Postprzez ZENOBIA Cz, 30.10.2008 21:17

pokazałam Zenkowi Panią w tym okienku, przestraszył sie i mówi że juz dzis nie pije, bardzo Pani dziekuję, już Panią lubię :)
ZENOBIA

Postprzez GrejSowa Cz, 30.10.2008 23:35

a ja dzisiaj bez polotu, ta trampolYna mnie wykończy...zero kiecki, zero makijażu i zero tych spraw...na kabarecie Talii się trochę rozerwałam...

Kangurzyco, jak kawusia w pidzamce smakuje? Odbierasz poranne PW?

Emciu, podeślij materiał do obróki emblematowej. Szkoda, że w trakcie errora można tylko myśleć, bo tak, to byś mogła się wtedy przebrać i nikt by się nawet nie połapał, że wogle epatowałaś.

Maga, wklejaj kafle!

Jak coś, to buziam, miziam, ciziam i lelum polelum!
GrejSowa

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne