HYDE PARK

Postprzez GrejSowa Pt, 17.10.2008 21:59

toż cały forum wie, że ja do rany Alberci przyłóż, no!
GrejSowa

Postprzez Annie Pt, 17.10.2008 22:00

Sowa, właśnie tak. I dlatego zapada w pamięć.
Annie

Postprzez iwna Pt, 17.10.2008 22:11

noooo wiem przeciez nie od dzis Sowo, tak sie tylko drocze wieczorowom porom :wink:
iwna

Postprzez M.C. Pt, 17.10.2008 22:30

No i oczywiscie kultowa kamYzelka pana Witka. Z pewnoscia ma kieszonki, hihi. Dzieki Sowus!
M.C.

Postprzez GrejSowa So, 18.10.2008 00:48

no masz, kultowe!!!
GrejSowa

Postprzez Rfechner So, 18.10.2008 10:48

Bylam z kolezanka w Kauflandzie Jest tam piekna sowa z drewna kupie ja sobie ,postawie na poleczce bedzie mi Ciebie przypominala ...moge ? :lol: :lol: :lol:
Rfechner

Postprzez GrejSowa So, 18.10.2008 12:50

możesz, Reniu, byle półeczka nie była za wysoko, dobra? ;-)
GrejSowa

Postprzez M.C. So, 18.10.2008 15:00

Dzien bardzo wczesny. Wpadam z ta...no...

„Długie te nasze jesienie”(jesieni nie spieszno do zimy powolutku si delektuje kolorami, mglami, deszczmi, pieczonymi jablkami...)

Pora coś tam ogrodzić, usmażyć,(smazyMY konfitury z paprotki, hihi)

wynagrodzić, utulić, pomarzyć,(ogrzac przy piecu, zadumac, poegzaltowac)

pora wrócić do własnych żon(Albercia przywoluje pana Fizyka)

czernieje klon...(KTO dolal czarnej farby do jesieni?)

Pora wrócić do dawnych rachunków(UWAGA! Bezlitosny komornik na horyzoncie! Zamykac szuflady, Hobbitu do broni! Skarbow nie oddaMY!)

tych z gazownią i tych z Panem Bogiem,(dziesiec przykazan gazowni Druhny znajO? Jutro Kuzynka Archidiecezja robi sprawdzian kanonow wiary, hihi. Oj ta religia w piatej klasie...Wyrecytowac DruhnOM wszystkie ksiegi starego i Nowego Testamentu? Nie...? To nie. Phi.)

pora wrocić do starych frasunków(a po jakiego urzadzac w wierszence wykopaliska?! StworzyMY nowe frasunki! Kreatywnosc gora! Frasunki to MY a nie NAM!)

juz mrozy za progiem...(a dokladnie to jak liczna grupa? Zeby nie bylo tloku. Mieszkanie Druhny Teremi, to nie penthouse Donalda Trumpa z prywatnO saunO. A moze sie myle, kurnaola...hihi)

Oj, dlugie te nasze jesienie(ale dlaczego "Oj"? Komus sie spieszy? No to jeszcze przedluzymy to czekanie na jesiennym przystanku, BUM!)

przedpokoje, przedsionki i sienie(zdecydowanie biore sien, hihi, to co ze to nie moje imieniny! Ale za to bylam pierwsza z tekstem!)

przed zimą ostatnie postoje(a tam kawalek tortu i nalewka z jarzebiny czeka!)

niepokoje, spokoje...(Druhnie Teremi zyczyMY spokojnych niepokojow, zeby zeby zycie emocjonalne jesienia i zima nie zamarlo!)

Czas wyciągnąć obrączki z szuflady,(a ktorej dokladnie, bo Hobbitu juz pooo----szliii!)

być gotowym na ważne narady,(Teremi, w co sie Druhna znowu zaplatala? Malo bylo urozmaicenia ostatnio na forumie?)

pora zioła zaparzyć przed snem(szalej w jednO filizanke maryske w drugo i idzieMY w noc!)

pogwarzyć z psem...(nie zaniedbujmy kota!)

Pora dziecku powiedzieć, że tata(tak jest zwaliMY wszystko na tate! Ojcowie od czegos przecie sO, ne?)

zaprowadzi je znowu do szkoły(TU SZKOLA ZYCIA. WOLNE MIEJSCA. REJESTRACJA PRZY BRAMIE. KREDENSU.)

wierz mi synku, ty będziesz miał brata(kazdy chlopak potrzebuje brata! Hihi, te zapasy na podlodze, te kuksy w bok...Brat to niezbednik!)

tak mówią Anioły...(...taaaaa....RAZ sie aniolOM udalo z tO przepowiedniO, phi. Czili jedna jaskolka nie czyni jesieni jakby powiedziala pani Basia.)

Oj, długie te nasze jesienie(brac jesienie poki dajO nieprzebierac jak w ulegalkach!)

Do spiżarni już pora coś wrzucić (Hobbitu juz gotowe, same sie wrzucajO)

żal wyżalić i smutki wysmucić(...wierszenke wywierszenic,....jesien wyjesienic, lecimy Bolkiem Lesmianem)

na sylwestra wykupić bon(a gdzie w tym roku spedzamy sylwestra? Albercia przygotowuje kreacje)

dla żon, dla żon...(mialo byc oczywiscie dla zonY. My tu preferujemy zwiazki monogamiczne. Nie przesadzajmy z tym altruizmem obyczajowym.)

A gdy nazbyt zaboli to wszystko,(to sie podzieliMY bolem! czili RAUNKU! Druhny! HELP! PS Spoko! To byl tylko probny alarlm. )

gdy zapłonie i skromność i pycha,(skromnosc+pycha=pozar????? Pierwsze slysze. Wg mnie to one sie nawzajem redukujO...)

no to w końcu...do wiosny już blisko (a bo to nie mozna wiosny sameMU zmajstrowac? Taki prodzekt, "wiosna w sercu o kazdej porze roku", phi.)

już blisko, do licha...!(Druhny pozwolO Licho, kuzyn Malego Elfa wpadllo z jesiennymi odwiedzinami. Licho jest rownie niepokaznych rozmiarow jak Elf. Ale jak da czadu to niech sie Elf schowa!)

oj, krótkie te nasze jesienie(a czy to w gruncie rzeczy wazne czy dlugie czy krotkie? Byle byly takie na 115 fajerek i byle dojrzle kasztany z drzew obficie spadaly! PUENTA.)

Agnieszka Osiecka (Oczywiście! A ktozby inny mogl taki "celny" tekst napisac ?)+(no Itus....ja tam nie chce palcem wskazywac ale na nasza Albercia troche sie obrazila w tym, wersie, Emcia)

No i pedze bo moja sobota troche wariacka....czego i DruhnOM zycze, hihi. PA!

PS Sowus, juz Cie mialam wczesniej spytac ale jakos mi umknelo....w CO Ty sie tak nocami wpatrujesz? Hihi....
M.C.

Postprzez GrejSowa So, 18.10.2008 18:45

Emciu, ja wypatruję po nocach, może cuś wypatrzę, a nóż a widelczyk...a fajnie mi oczodoły świecO, co ne?

Sorry, ale dzisiaj jestem nieruchawa, życie mnie troszkę szturchnęło, takie tam brudnopisowIe sprawy... Przymierzałam się kilka razy do wierszenki i nic...nie mogę sie na niczym skupić...

Gorączki sobotniej nocy Druhnom życzę...
GrejSowa

Postprzez MarysiaES So, 18.10.2008 22:14

http://pl.youtube.com/watch?v=69VsAEafSgM

proszem bardzo jest gorączka :wink:
MarysiaES

Postprzez Małgosia Sz So, 18.10.2008 23:53

Emciu, Druhna się przykłada w tej piątej klasie, w Toskanii znajomość Starego i Nowego Testamentu konieczna! No i jeszcze żywoty świętych. To takie minimum!
Pozdrawiam HPowki!
Dobranoc!
Małgosia Sz

Postprzez teremi N, 19.10.2008 10:43

Witam pochmurnie niestety - nie rozumiem dlaczego słońce raz jest a raz go nie ma. Jesien powinna byc w całości słoneczna - aż do wiosny.

Emciu podziwiam Twoją pamięć, bo moja lekko juz zawodzi, no niestety moje "małe mieszkanko na M...(?)" ale tłumek tez się zmieści choc trzeba upychać. Z paprotki to chwilowo kot zrobił trawę do podjadania (czy paprotka jest trująca?)
a zaplątałam się tylko w dzikie wino ( z róży - pycha).
no nic jutro kończy mi się praca społeczna i wracam na swoje podwórko, to może nawet poszperam wierszenkowo, bez zaplątywania się. Jakos nie mam ochoty na życiową plątaninę, uważam że po "50" trzeba się już tylko odplątywać.

no nic znikam chwilowo i wszystkich bez wyjątku jesiennie, nostalgicznie pozdrawiam
teremi

Postprzez Małgosia Sz N, 19.10.2008 11:57

A u nas świeci! Idziemy zaraz na rower.
Dobrej niedzieli!

___
no i wróciliśmy. Stary Żoliborz jesienią dla Was.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Fot. T.
Małgosia Sz

Postprzez GrejSowa N, 19.10.2008 19:55

o cholera...
GrejSowa

Postprzez iwna N, 19.10.2008 22:48

..Oficerski czy Profesorski Zoliborz ?
iwna

Postprzez M.C. Pn, 20.10.2008 04:30

Wieczor. Wpadam na chwile.

Ej, te domy z w dzikim winie zaplatane. Wlasciwie moglabym miec taki dom. Jeszcze zeby byla weranda. A w temacie firanek w oknach to dostalam pare dni temu autentycznie reczne robione firanki! Tzn. takie krotkie zazdroski, czy jak je tam zwia. Jak sie zbiore i powiesze to moze, MOZE wkleje.

Teremi, ja bym powiedziala, ze nawet po 40-ce to juz nie bardzo warto sie zaplatywac. Szkoda czasu na odplatywanie. Ale czy to zawsze uda sie nie zaplatac....zadumala sie Albercia. Jezeli kot zyje to znaczy, ze paprotka mu wyszla na zdrowie.

MarysiuES dziekuje za goraczke, odsluchalam, hihi, ale to chyba juz nie dla mnie temperatura, spac mi sie jakos po niej chce...

Podkradlam dla HalYnki dynie z domu przy bibliotece. Strasznie mnie trzepnela po oczodolach. TAKA OGROMNA! A pies szczekal jak oszalaly jak robilam to zdjecie. Uczulony na paparazzi czy jak?

Obrazek
M.C.

Postprzez Małgosia Sz Pn, 20.10.2008 23:12

Jakie ładne światło na tym zdjęciu! Dynia też. Nie mówiąc o fotelu.
Małgosia Sz

Postprzez GrejSowa Wt, 21.10.2008 18:03

no, fajna dynia, fotel i swiatlo...i jeszcze schody fajne...z luksferami...? fiu fiu...

a ja dzisiaj wpadlam do Howth i takie klYmaty byly...na szybko, bo czasu malo, ale zawsze, co ne?

Obrazek

Obrazek
GrejSowa

Postprzez Małgosia Sz Wt, 21.10.2008 18:07

taaaaa normalnie piękny widok :wink:
Małgosia Sz

Postprzez GrejSowa Wt, 21.10.2008 18:08

Broni sie spodoba, co ne?
GrejSowa

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne