Hihi, a co Druhna Sciana sowie tak SAMA pokute i rozgrzeszenie daje w jednym nawiasie. Co Duhna taka buddyjke z Kredensu udaje?
Dzien dobry srodowy Druhny! Zaczne od wierszenki, a pozniej sie zobaczy.
Baetus ille"(no wiec skoro idzieMY na jakosc to ja pragne zauwazyc, ze Druhna Teremi juz w pierwszym slowie jakosciowej wierszenki dokonala literowki, a feeee! Co na to powiedzO troczkowe?)
Szczęśliwy, kto od wrzawy miejskiej z dala,(albo to na lace nie ma wrzawy? O, jak OwcU beczO, jak Hobbitu sie piorO, jak MikolakU wrzeszczO!)
wolny jak ludzie starej daty,(hihi, pokaz mi swoja date a powiem ci czy jestes wolny, czy tylko ci sie zdaje)
wołami orze łan dziedzicznej roli,(Hobbitu dorwaly sie do wolow i pluga i orzo pole Maszmunowe, mowia ze pod Hawiru, zeby ladnie wyrosla na Berhane /berhane--> niepraktycznie rozlegly dom, turecki)
niepomny zysków ani straty.(....ole, ole balans musi wyjsc na zero!...Nie mam sily do zyciowych balansow, moze Druhna Gocha ma ochote spojrzec zawodowym oczodolem na TE liczby...)
/.../(psssst...Druhna Teremi udaje Druhne Sciane...Dorbaldie epidemia nawiasowa, wszystko przez Neosia!)
A kiedy złota Jesień nad polami(oficjalnie to jeszcze nadal maMY jesien. Wkleic zlote pola? Hihi, Bronia uprzedzam, ze to tylko taka metafocha, nie mam przy sowie aparatu fotograficznego to i wkleic pol nie moge...)
w kłosianym wieńcu wznosi głowę,(pan Fizyk nosi wieniec uwity przez kuzynki Alberty. Wyglada w nim jak mlody BOG!)
z jakąż rozkoszą rwie szczepione gruszki(gruszki szczepione na zoltaczke, YEAH! PS To Korea nie praktykuje szczepionek przedciw zoltaczce? Scianu, przyjdzie nowy prezydent, Mr Buldozer, zblizy Korea do Hameryki to i szczepionki bedO i Ogrody Radosci nie zachorujo na jakies tam zoltaczki! Swoja droga to ja jestem szczesliwa, ze moje dzieci juz sa POZA wiekiem tych najbardziej kontrowersyjnych szczepien...uffff. Mam racje Trzynastko, co ne?)
i kiście w gronach purpurowe - (a wycisnac troche wina na te Swieta, ktorych nie ma, a ktore juz pukajOM do drzwi!)
by dla Priapa i Sylwana, stróża (ooooo, a u nas w okolicy to jest w lesie Sylwan trail, ciekawe czy to ten sam Sylwan, czy taki jak ogon Klapouchego podrobiony?)
granicznych miedz, nieść pierwsze dary.(Druhny ogladaly film "A Mighty Heart" z AngelinaJ., film niestety nie dorownuje tematowi jaki porusza,....ale...., jest tam taka jedna scena ofiarna, z koz bodajze,..., bardzo wymowna...)
Jak miło spocząć w położystej trawie(wogole to milo jest spoczac, ne? Niech juz te Swieta przyjda! Hihi...od razu zapowiadam, ze zamierzam spoczac! BUM! No moze z wyjatkiem Wigilii...i paru takich...)
lub pod cienistym dębem starym;(aaaaaa, chmury ocieniaja stary dab, moze nawet spadnie nan zyciodajny deszcz. Z zoledzi wyrosno mlode deby...)
/.../(hihi, Teremi, Druhna to naprawde igra z Ogniem, tfu, ze Sciana)
(Horacy w tłum.Stefana Gołębiowskiego)+(Emcia, no i juz wieMY co Druhna Teremi czyta do poduszki...ale czy usypia przy tym?! Oto jest pytanie za 99 punktow.)
UWAGA pan Peter Jackson bedzie robil film o Hobbitachm, a wlasciwie jednym Hobbicie. Jak HalYnka dotrwa do 2010, to zobaczyMY co z tego projeku wyszlo. Hobbitu juz si przygotowujO do zdjec!
PS9. Zeby nie bylo! "Diospyros - hurma, hebanowiec, persymona: rosliny należące do tej rodziny (Ebenaceae - Hebanowate) to grupa bardzo bogata ilościowo. Diospyros virginiana to Hurma Wirginijska, a nie Persymona (Diospyros kaki). Wszystkie te rośliny to rośliny strefy zwrotnikowej, a więc ciepłolubne, wymagające gleby suchej. Trudne w uprawie, jednak dostepne na polskim rynku ogrodniczym." (cytata z
http://www.drzewa.net/pytania/29) Na uzytek wierszenek moze zdecydowanie zostac persymonA. (Druhne Sonie, jezeli to czyta poprosiMY o potwierdzenie). Diospyros kaki to jest ten, ktorego owoce Druhna Sciana zjada nadziewane organicznym ryzem. Znaczy sie CHYBA ten, bo on pochodzi z Chin i jest najczesciej uprawiany, ale KTO go tam do konca wi w Kredensie, ne? Wkleic przepis na tO hurme z ryzem przeciez! NO!)
Dobrego! To bylam ja Emcia. Pan z gazowni chodzi w srode! CZEK!