Ladny kawalek! Starych drzew oczywiscie NIE wycinamy, co? Hobbitu beda mialy sie po czym wspinac, Ewarysta uwije sowie pajeczyna....
Uffff Maszmunie, dobrze, ze zyjesz!
Druhny mnie zabija ale mam wierszenke, hihi. Znana piosenka wiec wklejam od razu z tekstem.
Pani pachnie jak tuberozy. (no to globus murowany!)
To nastraja i to podnieca. (Bronia! Trzeba nastroic ten zapach!)
A ja lubie zapach narkozy, (uhmmm, uhmmm....Hobbitu to dorbaldie narkotyzuja sie narkoza!)
A najbardziej - gdy jest kobieca.(HA! To sie wi! Ka-ma-su-tra tez byla kobieta!)
A ja lubie zapach narkozy, (ja tam wole zapach lawendy!)
A najbardziej - gdy jest kobieca. (Druhny pozwola, Lawenda, kuzynka Alberty)
Mówie ladnie? I melodyjnie? (i dyskretnie(!), hihi, czili wierszenka pelna para!)
Zdania perle jak z perel kolie? (aaaaa dziekuje, zostawiam dla Druhny Teremi...., jedyne perly PRAWDZIWE ktore w zyciu
dostalam nie bardzo kojarza mi sie ze szczesciem...)
Pani patrzy - melancholijnie... (zeby patrzec melancholijnie nalezy ustawic oczodoly na wlasciwej linii)
Skad ma pani te melancholie? (przyjechala w odwiedziny z Ciocia-Babcia moze?)
Pani patrzy - melancholijnie...(...a moze to tylko mgla? Hihi, a Druhny widzialy kiedys MASZYNE /SIC/ do robienia sztucznej mgly? Wkleic?)
Skad ma pani te melancholie?(z koreanskiego festynu? Alberta pyta czy mozna zrobic kimchi z melancholii...Nudna ta Alberta.)
Sen? Doprawdy? Jak z dymu kólka? (hihi, sen bylego palacza)
Sen zmyslowy bladej dziewczynki?(i sie zarumienila...)
Hebanowa lsniaca szkatulka:(a gdzie klejnoty? Czy Smaug ZNOWU wykradl klejnoty ze szkatulki i zrobil sowie smaczne poslanie w lochu?)
Pomarancze i mandarynki.(ale owoce czy kwiaty? No bo zapach zapachowi nie rowny, ne?)
Hebanowa lsniaca szkatulka: (sowus robila porzadki w dziupli wypolerowala szkatulke piorami)
Pomarancze i mandarynki. (co mi przypomina, ze nadal czekam na przepis T. na nalewke z pigwy...A pigwy tez ladnie pachna...)
Pani usta wtula w swe futro...(hihi, Kangurzyca sprawdza jak jej lezy futerko)
Pewno.. miekkie jest to futerko...(...a jak KTOS nie ma futerka tylko kolce to sie moze nawet sam pokluc!)
Przeczulenie? co bedzie jutro? (jutro bedzie sroda z Duchem Sowy moze /?/...rozmarzylam sie...)
Co pokaze srebrne lusterko?(Alberta pyta czy srebrne lusterko to szklana kula...taaaaaa.....)
Przeczulenie? co bedzie jutro? (jutro zdecydowanie bedzie Halloween. PS A Druhnom to sie pewnie Dluuuugi weekend szykuje, co?)
Co pokaze srebrne lusterko? (PHI, NIC nie pokaze bo si zna na DYSKRECJI, ACHA!)
Podkrazone po balu oczy (ktora Druhna balowala do samego rana? Pokazywac tu oczodoly do inspekcji! Pan Fizyk patrzy przez rure!)
I zmyslowosc pachnacej twarzy,(uhmmmmuhmmmmm...hihi, sluchalam audycji o Charlie Close, portreciscie ktory maluje ludzkie twarze w duzym powiekszeniu. Troche sie boje jego portretow...ich skala mnie przytlacza, ale sa bezsprzecznie ciekawe. Ukazala sie wlasnie nowa ksiazka poswiecona Chuckowi i jego portretom. A uwiecznil m.in. Billa Clintona, Kate Moss, Filipa Glassa...)
I sen zwiewny pania omroczy, (mrok, widze mrok! Czy moge prosic o torcz, hihi. TORCH??? Ze niby flashlight na zapalke, hihi? Dobre! Zeby sie tylko Kredens od tego TORCZU nie zajal...)
I o wczoraj pani zamarzy.(ze co? Wczoraj nie bylo takie zle...Byle do wczoraj!)
I sen zwiewny pania omroczy,(jako ten kostium DUCHA! Wkleic?)
I o wczoraj pani zamarzy. (Teremi, fajnie ze Druhna pilnuje ognia w piecu, nie zmarzniemy! A wierszenki na podpalke sa?)
Pani pyta, czy walca tancze? (Alberta nie dreczy pana glupimi pytaniami, oki? Przeciez widac ze pan melancholijnie tanczy walca miedzy wersami! Luuuudzieeee!)
Ach, zatancze... jak sen dziewczynki! (znaczi si Lolity chyba, ne?)
Mandarynki i pomarancze, (Druhny sie czestuja kuzynka Melancholia przyniosla caly kosz...)
Pomarancze i mandarynki. (kataryniarz tez wyciaga reke po mandarynke!)
Mandarynki i pomarancze, (no co ja moge ze sie plyta z wierszenka zaciela?! Przeciez nie wytne SAMEJ puenty, ne?)
Pomarancze i mandarynki.(uffff PUENTA! Owoce cytrusowe maja w sowie duzo witaminy C, znaczy sie medycyna naturalna na przeziebienie!)
Marek Grechuta + (Emcia PS. Oczywiscie wszystko w powyzszej wierszence jest organczne!!!)
PS Tutaj chcialam wkleic jeden z obrazow pana Closa, ale komputer mi jakos wolno chodzi. Dokleje pozniej.
Oukey, doklejam.
Na obu portretach jest George Lucas. Malowal Chuck Close.
Dobrego nocodnia wszystkim!