Sady w obłokach" (Hobbity odebraly Muminkom rozowe obloczki, mowia, ze plyna prosto na impreze Maszmuna) /Maszmunie, chcesz sie bujnac na kredensowym hamaku? Normalnie nowa trampolyna, hop siup! IMPREZA w Kredensie. SAMBA/ [Alberta się zreflektowała, że to chiba chodzi o SĄDY, a nie o SADY, hi hi...Maszmun, wkleisz nam jakiś sąd w obłokach...?] *matko jedyna nie wiem jaki nawias wybrac ...wsie zajete*
Spójrz, miła, płyną chmury (a nie to tylko panowie przyniesli kanapy....ufff zdazyli przed balanga, a Maszmun juz ostrzyl byl buzdygan....niedowiarek jeden...) /zaraz tam "niedowiarek", phi! Buzdygan zawsze pod reka, tfu, na podlodze. Ekhm..ekhm/ [Alberta pyta w jakim kierunku płyną te chmury... Bo jeśli w kierunku HP, to Hobbity już wyciągają z piwnicy gigantyczną dmuchawę, hi hi...] *sowie mysle ze dadza rade te Hobbity, co mialy by nie dac*
Czy będzie dziś pogodny dzień?(PYTANIE!!!! URODZINY MASZMUNA tuz, tuz, pogoda jak malowana! Dzisiaj 30 stopni Cel!) /Alberta pyta ile swieczek zapalic na torcie. Sowa, daj ZN, hi hi/ [Jaka bezczelna ta Alberta!!! A kiedy są jej urodziny?] *tego nie wiem , wogle cos ostatnio mam z mysleniem na bakier*
Zaświeci nam słońce, gdy mi powiesz (pan Darek instaluje opcje dmuchania urodzinowych swieczek) /bardzo przepraszam, ale chiba Pan Jarek. Pan Darek wskakuje na urodzinowa rure i basem pyta "aocochodzi". No masz!/ [Alberta tym razem pyta, ile świeczek trzeba zapalić, żeby świeciły jak słońce. Gocha, odpowiesz jej...?] *cholerkunia, oto pitanie...czy zostaie bez odpowiedzi?*
to, co wiem (to mowie, jezeli mam byc szczera to myslalam, ze urodziny Maszmuna pod koniec maja...., ale cos mnie tknelo i zerknelam do Swietego Archiwum....) /a tam co? Urodzinowa Wierszenka dla Maszmuna, phi! A nie mowilam, ze wierszenki to normalnie jak organizer?/ [taka organizerowa kronika, co nie...?] *chyba przemienie sie w ....szperacza bo cos malo wiem...tyle wiem , ze nic nie wiem*
Spójrz jeszcze wyżej(tam siegaj gdzie wzrok nie siega! HIMALAJE!) /ekhm...ekhm....postawi sie pana F., tfu, T. na statywie i wzrok HP wszedzie siegnie. Wkleic!/ [A jak pana T. stojącego na statywie postawi się jeszcze na Himalajach, to będzie można podejrzeć, czy rzeczywiście jest życie na Ziemi2, phi!] *pan T. na statywie i na Himalajach powie nam co u Kangurzycy slychac ...z tej wysokosci bedzie widzial...no nie?*
gdzie lsni słoneczny, jasny świt (Teremi skladam zazalenie, mialo byc w tym wersie "ksiezycowy"! Druhna znowu zrobila literowke!) /Teremi, dac Emci w-czape za to "znowu"? PS Rece precz od Emciowych literowek, hi hi/ [o masz, znowu awantura, i to w urodzinence maszmunce...] *tylko spokojnie ...urodziny musza byc w radosnym nastroju...bez awantur*
Na niebie i na ziemi (na calych jeziorach) /Ty....znaczy sie Maszmun. Phi! Kazda piosenka jest o Maszmunie/ [a jeśli nawet nie jest, to szast prast i już jest, dla Druhny Słodowej to pestka!] *noooo....taka sowie Maszmumruczanka ...jak u Kubusia Puchatka*
na niebie i na ziemi (o wszystkich dniach porach) /nie zapominajMY o nocy....kiedy swiatlo maszmunowe pada na podloge. Aha-czek - nie zrobilam literowki w tym wersie/ [jak światło maszmunowe pada na podłogę, i zahaczy po drodze o sowę, to sowa w tym świetle wygląda jakby się z hiczkoka urwała, brrrr] *hiczsowa...znaczy..*
na niebie i na ziemi (w marchewce i w naci) /organiczne warzywa gora. Maszmunie a co podajesz na urodziny? Wkleic przepisy!/ [wkleić zdjęcia! moze do tego czasu pan Jarek uruchomi już funkcję "sie Druhny częstują" hi hi...] *mniam...*
rozrzuca kwiaty maj(a nieeeee, to tylko Druhny sypia kwiaty w pochodzie urodzinowym, hihi) /zaraz wkleje moje kwiaty. Czy moge najpierw skonczyc wierszenke? Zaraz widac, ze sie Emci trzesa rece!/ [Alberta i Hobbity strasznie się napaliły, aby przemaszerować przed trybuną honorową, na której Maszmun będzie wszystkich pozdrawiał. No, chyba nie rzucą tortem w Maszmuna...?] *tylko nie rzucac...zaplami sie Maszmuna*
Białe sady kwitną nad nami w obłokach(powiedzial Maszmun i polozyl sie byl na golej ziemi pod statywem pan T. tfu F. Wkleic WIDOK!) /luuuudzieeee! Troche prywatnosci, dobra? Maszmunie, ocenzorowac WIDOK i potem wkleic, ekhm...ekhm/[Maszmun, dla sĄdów aż takie poświęcenie...? No, chyba, że kwitnący...] *wklejac ...nie cenzurowany*
Białe sady płyną i kołysze je tylko wiatr(nie, nie tylko wiatr bo sa jeszcze na oblokach Hobbity, Elf i AJberta/w wersji masajskiej, hihi. Sciana, dziekuje i z tej wdziecznosci rzucam w Druhne pieknym okazalym NIE -zgnilym jablkiem, prosto z wierszenkowego sadu/! Wszyscy sie bujaja. Fajna zabawa jak Maszmun ma urodziny!) /a moze to MaJszmun ma urodziny? hi hi.... Alberta i AJberta, Jarek i Darek, Maszmun i MaJszmun, panowie prosza Panow. Cala sala tanczy z nami!/ [Sala sądowa, ma się rozumieć!!!] *hi..hi..hi bal na sto ...Majszmunow...hi..hi*
Twe oczy mówią kocham(Maszmun, wzorowy uczen z jezyka oczodolow wlasnie dostal byl kolejna piatke....zalamka) /Emciu, jaka piatke, Druhna sie ocknie z emigracyjnego letargu. W K-R to wala szostkami. Maszmun ma same szostki z czerwonym paskiem. PRYMUSKA, hi hi/ [Alberta pęka z zazdrości, właśnie pisze maturę...Naiwne Hobbity malują pasek na czerwono...] *Alberte zatkalo...kakalo*
Niebieskie, jasne oczy twe(cholerkunia, Szuwarek zakochal sie w Maszmunie, wystarczyl jeden wypad Maszmuna na Szuwarszczyzne
a ten szaleje) /na Szuwarszczyznie Szuwarek szumi w trzcinie? Maszmunie, Druhna poprosi swojego zagranicznego szefa o zaspiewanie tego wersu. A co? Jak szalec, to szalec. Szefa tez zaprosic do Kredensu/[no, luuuuudzieeee, może jeszcze bojsy...? To ja się wynoszę, phi!] *bojsy?....nieeee..*
i niebo jest blisko (ekhm ekhm....Maszmunie zycze Ci nieba na ziemi!) /przybijam piatke! Maszmunie a do tego - ziemi w niebie!/ [no, i oczywiście nieba w gębie!] *cale niebo z przyleglosciami dla Maszmuna*
gdy ty jesteś blisko mnie(Druhny to czuja? Maszmun blisko, beda AUTENTYCZNE zdjecia z Suwalszczyzny a nie podrobki z Sowera,
hihi. Sowa obrazilas sie? Nieeeee, no przeciez wiesz, ze tylko Cie szturcham w piora....) /Sowa, walnij Emcie w-czape, dobra? Prawdziwe Urodziny bez rozroby?! NuDNO!/ [Czy ja mam zakręcić może Święty Kurek...? Ale się zdenerwowałam...] *powtarzam...URODZINY MASZMUNA BEZ ROZROB....zadne tam nuDNO*
Spójrz jeszcze wyżej(eeeee tam, dac jakas akcje! Wystarczy tego gapienia! Majowa panienka sie nudzi!) /Alberta zobaczyla zdjecie Muminka i normalnie wpadla jak sliwka na hamak. Hobbity podrywaja Pszczolke Maje, Gucio pokazuje tatuaze....normalnie horror comedy science-fiction. Zaraz wkroczy Maszmun i bedzie EROTIC!/ [burdel, znaczy się...?] *a co nie wolno?*
gdzie lsni słoneczny, jasny świat(jak to gdzie?! Alberta mowi, ze urobila sie pucowaniem az po lokcie! Wszystko na Maszmun Party! Wlochaty Hobbit podobno "pomagal" Albercie.) /no to teraz to trzeba wyszorowac podloge. Luuuudzieeee....Maszmun juz w bramie, a tu BURDEL!/ [toż mówię, patrz wers wyżej, hi hi...] *jaki BURDEL?...wszystko lsni...hihihi*
Dla ciebie kwiaty z nieba (patrz nizej, czek niebieskie kwiaty wszystko sie zgadza. Druhna sowie wstawi na balkon.) /rece tez mi sie trzesa. Zaraz beda moje zdjecia dla Maszmuna/ [nic Druhny nie zrozumiały z tego wersu...chodzi o to, aby zrobić kwiaty z nieba! Druhna Słodowa do tablicy na marker!] *kwiaty z nieba?....czy niebo z kwiatow?*
dla ciebie kwiaty z nieba(Druhny nie przesadzaja z kwiatami, nie sama laka zyje Maszmun!) /a jakby tak zrobic sowie, to znaczy, Maszmunowi lake na podlodze? Jak nic - dostane odznake od Trzynastki, hi hi/ [aby zrobić kwiaty z nieba, należy wziąć trochę nieba, ułożyć w kwiaty i gotowe! Phi! Art prodżekty to MY, a nie NAM!] *dobrze ze mi Druhna wylozyla jak to zrobic ...sama bym nie doszla*
dla ciebie wszystkie kwiaty(no i zabraklo kwiatow, jest jeszcze tylko snopek siana na pomyslnosc, dzieki za zdjecia z wizyty w Polonii z KJ-Sowa, link do programu Sciana. Niskie uklony dla Druhen. PS Muminki moga byc, Bolek i Lolek tez moze byc, Bromba to bez dwoch zdan. No i nie zapominajmy o Zwirku i Wigurku. A i jeszcze poprosze o Hanke i Rumcajsa.) /a jaka jest ulubiona bajka Maszmuna? Konkurs! W nagrode Maszmun wklei urodzinowy portret, BUM!/ [uprzejmie melduję, że Zwirko i Wigurko już się zrobiły, Rumcajsy też, niestety Makowa Panienka strasznie uparta, cholera jedna....A ulubioną bajką Maszmuna jest "O Sowie i Księżycu", Prawda Oczywista!] *czy aby napewno ona oczywista?...znaczy prawda*
na ziemię rzuca maj.(na podloge!) /na rure! Druhny, kryc sie! Maszmun juz u wrot Kredensu, Druhny niech sie chowaja, dobra?! SURPRIIIIIISE, Maszmun!/ [a mi się przypomniał taki dowcip rysunkowy, na którym są policjanci trzymający pszczółki Maje (kurna, ja myślałam, że Maja jest tylko jedna...), który był podpisany "Policjanci z Majami", śmieją się Druhny...? Bo Alberta się właśnie zsikała była...] * smieja to malo powiedziane....trzymaMy sie za boki...pod boki*
(Skaldowie)+(Emcia, wszystkiego dobrego Maszmunie! Fajnie ze juz jestes back!) + /Sciana, Maszmunku - duzo urodzinowych usciskow. Leca nad Mongolia. Cmok/ + [Sowa, w WIGILIĘ urodzin Maszmuna] + MarysiaES*-usciski Maszmunie...prezent wkleje potem
mam jeszcze czas do jutra...co nie?....lubie swietowac w HP*