Witam
Izanno nie chcę Ci przypominać co można w życiu stracić tylko raz - ostatni (i pierwszy) raz a nie można zarzekać się, że to ostatnia wierszenka - a kto Ci w to uwierzy, no zgoda dzisiaj oko.ło 20.00 to tak moze i ostatnia ale jutro też jest dzień - nowy dzień czas zacząć wierszenką.
no a to brzydkie słowo na nas ... w związku z kotem to mogę darowac pod warunkiem wklejenia/opisania kolejnej knajpy
le tak sobie myslę, czy "nasrał" to nie jest staropolszczyzna? a wtedy wszystko dozwolone wszak to tradycja jezykowa i wieki zaświadczają.
Emciu hi hi - plecy - jak to były plecy to ja jestem księżniczka arabska ale co ja tam bedę pisać:
www.waclawwantuch.com a potem trzeba kliknąć na albumy i pierwszy oraz drugi sobie otworzyć no i mozna pooglądać te "plecy"
na wernisażu (artysty nie było) padło w kuluarach pytanie (kobiety) dlaczego nie fotografuje się aktów męskich - no może to i lepiej moim zdaniem.
ale ad rem zdjęcia przepiękne, ujmuje światło, zatrzymanie ciała kobiety w zaskakujących pozach. Mnie zafascynowało zdjęcie stóp ze splątanymi palcami - nie wiem czy jest w którymś z albumów, bo jeszcze nie zobaczyłam wszystkich zamieszczonych na stronie zdjęć. Wszystko czarno-białe no i mam do Druhen pytanie czy czerń i biel to kolor? może będą nawet nagrody. Warto było zobaczyć i szkoda tylko, że było tak mało zdjęć.
Wernisaże lubię jeszcze z jednego powodu - mozna spotkać dawno niewidzianych znajomych i miło sobie pogadać... no a tak z rozpędu poszłam do kina na film "Plac Zbawiciela" a po filmie w strugach deszczu wracałam do domu - ciekawe czy deszcz też widział ten film i płakał nad światem?
Emciu trzymam za słowo - po polsku jest to chyba "Dzień świstaka" ale mogę się mylić. acha za słowo trzymam ze względu na wiosnę. Mam jedno jeszcze pytania czy ta przepowiednia dotyczy też i mojego miasta?
ze stroną też czasami tak mam no a HP dość ciężko się otwiera zwłaszcza jak są na stronie w wiekszej ilości zdjęcia - tzn tak jest u mnie ale myslę, że to za sprawą wiekowego komputera.
no a teraz pora na życzenia chociaz bankietu jakos nie widzę. Nie wiem czy mamy w HP i na Forum Marię, która dzisiaj świętuje ale jeżeli tak to w prezencie:
"Zanosi się na noc"
Wchodzę w twoje senne słowa
Mrok mi ciebie podarował
Ciszę sypią wiatry dookoła
Ty mnie w nią znowu wołasz
Chyba się zanosi na noc
Dobranoc, dobranoc
Wiatr powraca do marzenia
Rozsypuja się wszystkie słowa
W milczeniu w sen ciebie wołam
I pragnieniem wołam na noc
Pewnie się zanosi na noc
Dobranoc, dobranoc
Kwitnie w twoich włosach ręka
I z pragnienia jesteś cała
Wszystko naokoło czeka
Wszystko nas zapowiedziało
Biorę ciebie z sobą na noc
Dobranoc, dobranoc
Mrok powietrza poodsłaniał
I wiewiórki w naszych szeptach
Dla nas się otworzył kamien
Sen się sypie z niego na noc
Sen się sypie z niego na noc
Dobranoc, dobranoc
(B.Chorążuk a śpiewa dla Marii Tadeusz Woźniak)