aż trudno uwierzyć, ale
dzisiaj, OSTATNI dzień zimy, niech już sobie idzie w siną dal...
za 20 godzin i 20 minut nadejdzie upragniona pora roku WIOSNA,
- jednym okiem patrzę za okno, a tam od rana sypie, i to w najlepsze, buuuuu ,
a drugim okiem patrzę na Marzankę, kolorowa, uśmiechnięta, już gotowa do drogi:):):)
- jakoś udało się nam RAZEM przetrwać zimę, dzięki za pierwsze wiosenne zwiastuny od Janki, Ulki, Teremi, Ity, a Basiu, Ty ze swoim klangorem miód na serce - już nie pamiętam takiej wiosny, abym ja do tej pory nie widziała żurawi, doniesiono mi tylko, że na początku marca w Placunowie pojawił się jeden żuraw, zwiadowca, a po paru dniach słyszano w oddali klangor, znaczy wszystko w normie, tylko ja opóżniona:),
- mam nadzieję, że jutro wypłoszymy zimę, jak na razie od dwudziestu lat, nam się udaje:), więc jak już mamy taką wprawę, spróbujemy i dwudziesty pierwszy raz!
trzymajcie kciuki, aby sie nam udało, i żeby ognisko płonęło /a śniegu moc/ i żeby na niebie gwiazdy nam świeciły, i nawet kometa też może być
/Kometa Pan-STARRS jest już widoczna na półkuli południowej i z dnia na dzień staje się coraz jaśniejsza, miłośnicy astronomii z Polski powinni być zadowoleni, bowiem już w okolicach 20 marca istnieje duża szansa na zaobserwowanie tego obiektu nawet gołym okiem ...
Warto zaznaczyć, że kolejny raz kometa Pan-STARRS będzie widoczna z Ziemi za ponad 100 tysięcy lat.
/- z netudo zobaczenia z WIOSNĄ... /sama nie wierzę, że piszę - z wiosną... z wiosną... z wiosną... WIOSNA, ach! to TY/
ps
OluB - ciasteczka dawno zjedzone, co teraz???:)
-
Teremi - czy juz zawiadomiłaś Małgosię z Depresji, że wystawiasz "Mistrza i Małgorzatę"? - kiedy się stawić mamy?, tylko uprzedż, że znamy na pamięć, więc niech się postarają:)