Małgoś - za tego "Giganta" cmoki, niesamowite, że pamiętałaś, aby się za mnie pogapić:)
cyt urywki z opisu w necie
"W Londynie są najpiękniejsze korty,
zieleń trawy w połączeniu z brakiem krzykliwych reklam i stonowanymi barwami budynków, robi wrażenie piorunujące...
nigdy nie usłyszysz z głośników jazgotliwej muzyki, ...
wizyta na tenisie jest jak wyjście do opery - wszyscy delektują się dziełem sztuki w milczeniu i od czasu do czasu klaszczą... "
--------------------------------------------------
tydzień temu nad Biebrzą był zlot ptaków polskich:), tzn osób, które swoje nazwiska zawdzięczają ptakom, i sympatyków ptaków, nie dotarliśmy tam, /żal, wielki/, ale wiem, że świetna impreza była,
- był tam koncert Jazz na pTAK! -
już w necie są nagrania i z koncertu i z płyty pod tym tytułem,
zajrzyjcie koniecznie, przepiękne zdjęcia ptaków, ich odgłosy i muzyka
http://www.youtube.com/watch?v=Gf5tD0ZV ... ure=relmfu cyt z tamtej strony"Pierwsza pTAK! jazzująca płyta, z wyjątkową muzyką na pTAK!
W końcu ptaki uprawiały muzykę na długo zanim my staliśmy się ludźmi. Zachwycają śpiewem, zaskakują przedsiębiorczością, onieśmielają wytrzymałością podczas ich niezwykłych wędrówek. Obecne w naszych nazwiskach, tradycji i kulturze - w literaturze, poezji, sztuce i muzyce. Wciąż symbolizują czystość, wolność, przestrzeń, marzenia. Tyle im zawdzięczamy! .."--------------------------------------
Teremi - trzymam się swoich chmur, mieszkam tam- bywam tu...
- jeszcze 144h ...
Zielonym - dobrej, świątecznej słonecznej niedzieli!