Witam serdecznie ponownie i dziękuję za wyjaśnienie moich wątpliwości w temacie zmian w Białej Bluzce. Jeśli chodzi o tekst, nie miałam na myśli zmian zasadniczych, czy też zamiany zdań czy słów. Mam w głowie kilka fragmentów i rzecz jasna słyszałam je w czasie spektaklu. Może w tej kwestii niejasno się wyraziłam.
Natomiast pytanie odnośnie kolejności piosenek wynikało z faktu, iż w ramach moich przygotowań do jak najbardziej świadomego odbioru Białej Bluzki (czyli przeczytanie tekstu, dostępnych interpretacji, wywiadów z Panią, ponieważ stan wojenny to dla mnie czasy przedszkola i wspomnienia z tego okresu wiążą się jedynie z błogą beztroską), obejrzałam również fragment spektaklu dostępny w internecie i tam, po fragmencie z Azorem:) i słowach „czyś ty oszalała” pojawiła się piosenka „W szeregu”, natomiast w Oświęcimiu „Pijmy wino”, a „W szeregu” w dalszej części spektaklu.
Wobec tego są dwie możliwości. W internecie pojawić się mogła wersja zmontowana w tak dobry sposób, że dawała płynność, która wprowadziła mnie w błąd, bądź byłam pod tak mocnym wrażeniem w trakcie Bluzki, że coś w tym momencie mylę. Jeżeli tak jest, przepraszam.
Będę wdzięczna za tytuł piosenki, z którą wchodzi Pani na scenę w Białej Bluzce. Była to jedyna piosenka, której nie znałam.
Z góry dziękuję i pozdrawiam,
Anna