Marysiu, Kasienia i Małgoś - dzięki wielkie! za koło ratunkowe, bez niego już bym wypadła za burtę...
- siedząc wczoraj na żaglówce ciągle je miałam w zasięgu wzroku,
resztę zdjęć jak je uporządkuję
...
Kasienia, może jednak?
:):)
Mam nadzieję, że swoją gałązkę dołożycie osobiście, to, że będziecie daleko, nie ma znaczenia,
jakoś się usłyszymy - telefon z wtyczką do nieba będzie włączony:):)
dla Was przygotujemy specjalne, świerkowe gałązki, lecą z nich cudne iskierki...
Marysiu, nie wiem, czy będziemy na Piosenkach Osieckiej w połowie sierpnia,
bo jakoś do nich straciliśmy zapał,
za to polubiliśmy w Praniu koncerty - poezja z muzyką ... są bardzo kameralne, bardziej trafiają do duszy,
rzuciłam okiem na plany, i takie tam nazwiska m. inn Magdalena Warzecha, Wojciech Malajkat, Marian Opania, Andrzej Chyra, Jerzy Zelnik, Agata Buzek - a muzycznie m. inn Bogdan Hołownia, Radosław Sobczak, Włodzimierza Nahorny, Artur Dutkiewicz ...
nikt na tych koncertach się nie spieszy, ot, takie rodzinne muzykowanie - recytowanie, a do tego, nigdy nie wiadomo, jak zagra przyroda - wiatr, słońce czy krople deszczu
a to specjalnie dla
Małgosi - 24 lipca, godz. 18.00
Recital aktorki Joanny Trzepiecińskiej z zespołem pod kierunkiem Bogdana Hołowni (fortepian):
Cezary Kondrat - perkusja, Paweł Pańta -kontrabas Robert Murakowski – trąbka
(piosenki z repertuaru m.in. Kabaretu Starszych Panów, Hanki Ordonówny, do słów Jonasza Kofty i Jacka Denhela)...
Małgoś? damy radę być Razem na tych schodach?
tu cały repertuar leśniczówki w Praniu
http://www.lesniczowkapranie.art.pl/sezon.htm --------------------------------------------------
Tradycja, rzecz święta, na tą porę nie może zabraknąć "Czerwonego Tulipana"
może mniej znana ballada, ale słowa! - prawie moje:):):)
"Odezwa do Małgosi"
.......fragment ...
Ktoś, kto wymyślił to wszystko wokół,
ustalił taki schemat,
według którego w bieżącym roku
ludzi wrażliwych nie ma.
Więc nie ma ciebie, nie ma mnie,
naszych przyjaciół kilku. Ktoś kto układał myślał, że
zostali jeszcze tylko:
Pogrążonych w dziedziczonej niemocy.
Posiadacze nieprawdziwych cnót.
Nieustannie wzywający pomocy.
I wytrwali w czekaniu na cud.
Pogrążeni....
Wypijmy kawę moja kochana,
z szafy wyjmijmy ochraniacze.
przeczekajmy czas nie dla nas,
czas dla wrażliwych inaczej. http://www.youtube.com/watch?v=ZyJOD0DjnKI ... dobrze mieć TU - Przyjaciół...