Pani Krysiu,
Chciałam podesłać linki do ostatniego spotkania z Panią w Poznaniu.
http://www.youtube.com/user/WSNHIDoffic ... DEm89U-86w
Bardzo ciekawe to spotkanie i mnóstwo uśmiechu mi przysporzyło
czyt. koleżanki przed chwilą zbudzone moim śmiechem
Oglądam i myślę, żebym ja miała 20% Pani energii i 10% Pani motywacji...
No ale może trochę przesadzam
Uśmiechem Pani zaraża na tym spotkaniu!
A czy polegnie Pani bo nie gra Pani Klimakterium tylko Becketta? I świetnie. Jest czego się trzymać. Tamto się kiedyś znudzi nie sądzi Pani? Tak myślę. A Pani przegrać nie może.
Życzę dużo sił, udanych prób. Ciekawi mnie jak się miewa Elżbieta po tylu latach...
Dobrego dnia.
A... a propos dobrego dnia...
wie Pani, że ja mam często omamy już na dzień dobry....?
Serdeczności
Julita
PS. Robi mi się okropnie gdy czytam te powyższe listy forumowiczki. Pani Krystyno ja wierzę, że takie słowa wpuszcza Pani jednym uchem a wypuszcza drugim, bo przecież Pani swoją wartość zna.
PS. 2 W niedzielę czeka na mnie Darkroom w Ochu, jestem ogromnie ciekawa!
A potem już Gazeta Cafe i spotkanie z Panią i Panią Magdą Umer, dawno nie widziana Shirley za którą stęskniłam się ogromnie... och ile dobrego
Do zobaczenia!
O "Białej bluzce" w Gazeta Cafe
Krystyna Janda i Magda Umer będą gośćmi najbliższego spotkania w cyklu "Film, muzyka, teatr w Gazeta Cafe"
Krystyna Janda i Magda Umer wracają do głośnego spektaklu sprzed lat. W Och-teatrze trwają próby do premiery "Białej bluzki" według Agnieszki Osieckiej.
To był kultowy spektakl i to określenie w tym przypadku nie było wcale przesadą. Opowieść o kobiecie, która nie może sobie poradzić ze sobą i z Polską stanu wojennego. Prapremiera przedstawienia przygotowanego na Przegląd Piosenki Aktorskiej we Wrocławiu, odbyła się w 1987 r.na Scenie na Dole w Teatrze Ateneum.
W nowej "Białej bluzce", której premiera planowana jest na 4 czerwca w Och teatrze przy Grójeckiej, pojawi się tylko część dawnych piosenek. Usłyszymy też kilka nowych, zmieniona jest też adaptacja tekstu Agnieszki Osieckiej. Muzyką i aranżacjami zajął się na nowo Janusz Bogacki. Ale reżyserem jest Magda Umer, a bohaterkę zagra Krystyna Janda.
"Białej bluzce" poświęcone będzie najbliższe spotkanie w cyklu "Film, muzyka, teatr w Gazeta Cafe". W niedzielę 30 maja o godz. 17. gośćmi w naszej kawiarni przy ul. Czerskiej 8/10 będą: Krystyna Janda i Magda Umer. Rozmowę poprowadzi Remigiusz Grzela. Wstęp wolny.
Źródło: Gazeta Wyborcza Stołeczna
http://wyborcza.pl/1,94899,7918270,O__B ... _Cafe.html