Ale parna noc, nic tylko sobie nucić…
„Noce są takie upalne i słowiki spać nie dają A przez okno do mej izby jakieś strachy zaglądają,
Gwiazdy gdzieś się pochowały i utonął księżyc w trawie
Więc uciekłam z dusznej chaty, po wilgotnej biegłam trawie…
Wtedy się nieszczęście stało, och, tej nocy, tej CZERWCOWEJ, Serce gdzieś się zapodziało, obok miedzy Michałowej.
Noce takie są upojne i słowiki spać nie dają,
A przez okno do mej izby jakieś strachy zaglądają.
Święty Antoni, święty Antoni,
Strach mnie od rana opada,
Palą mnie skronie, w uchu mi dzwoni, już pewnie wieś o tym gada. „
Piosenka o zagubionym sercu - Hanka Ordonównahttp://www.youtube.com/watch?v=PYY7r_tI ... L&index=12 teremi – wsiąść do pociągu byle jakiego…
już za parę godzin Wysocki wśród nas, na pierwszy ogień – wystawa!
Kasja!no nie mogę! to ja tu cichutko, ani słowa o białym turnieju i żółtych piłeczkach,
aby nie było, że zamiast przygotowywać Noce, ja przyklejona do telewizora,
a ty tu – dodatkowo, że byłaś na trybunach!
Padłam!
musowo musiałam cię widzieć
dawaj, pisz, się dziel wszystkim, drobiazgami zwłaszcza…
oczywiście, że się gapię, pilnuję naszą Agnieszkę /mecz o II rundę, gdy grała z Chinką, myślałam, że telewizor oddam … w dobre ręce, brrrr horror, ze szczęśliwym zakończeniem, na szczęście dzisiaj był luzik i już ćwierćfinał/, oczywiście nadal /bez Nadala/ trzymam za RF.
aaa, mogę z tobą tam wrócić
no i wielki mam ubaw, że
jeszcze się NIE zaczęła IV Noc Czerwcowa, a tu już zgłoszenia na przyszły rok, hi hi hi
chociaż czy ja wiem, czy to już NAWET nie jest ZA późno???
bo np. już dawno się poddałam, sił już nie miałam, aby odmawiać i na kolejny telefon od Endrju, wyraziłam zgodę, aby w końcu przyjechał i poprowadził V NOC,
Anyanya wybacz,
że tak za plecami dałam zgodę, ale nie mogliśmy się opędzić od jego telefonów, na okrągło dzwonił!
a i następni Wielcy też się już pchają, ale my nie wyrywni, grzeczno wysłuchujemy, odpowiadamy – „będziemy w kontakcie…”
.... za ile to godzin - IV NOC??? ... Małgosiu MM - pięknie , schylam się po listek... pilnuj nam pogody!