Nic dziwnego, że zdjęcia się podobają, to TAKA pora roku, że zachwyca wszystko
, drzewa, krzaki, kwiaty, a że pogoda jest tak różnorodna, to i chmury płyną i promienie słoneczne oświetlają to samo, ale inaczej. Uczę się cały czas, kiedy jest najlepszy moment na pstrykanie…
Fajnie, że piszecie i wklejacie swoją wiosnę, u nas opóźnienie wyraźne. Forsycję, którą zobaczyłam u Rfechner, była tylko w naszych życzeniach, nasze się zaparły i żadnych kwiatów nie dały, podobnie irgi też zimy nie przetrzymaly.
Dzięki Nat za kolorową przesyłkę, bratki i tulipany lubię w każdych ilościach, a konwalie, to ach! jak tylko zakwitnę polecę na polanę, jest tam ich cała masa.
A, szyszki z jodły kalifornijskiej zabiera mój M, /jodły to jego konik/
Janko, witaj w klubie wędrowców! Od zawsze jest to nasza pasja, chodzenie, o ile w górach to oczywiste, to na nizinach już nie.
Ale rzeczywiście kije do Nordic Walking robią furorę, wręcz moda nastała na taką formę ruchu. Przeczytałam w gazecie, że w którąś niedzielę miasto zorganizowano spotkanie osób z kijkami, to pod ratuszem zjawił się taki tłum, że organizatorzy osłupieli i z trudem poprowadzili taka grupę do lasu.
Z ciekawością poczytam, napisz gdzie chodzisz! sama czy w grupie? ,,, /rzeczywiście trudno jest wtedy pstrykać zdjęcia/
Teremi – podsyłaj nam perełki z rtr planeta, nie zawsze nam tytuły coś mówią, /o dziwo, częściej tam zaglądamy/ - dzięki za linki!
-----------------------
Dorzucam jeszcze boćki, które grzecznie sobie siedzą /na zmianę/ w gnieździe,
to jest to nasze miejsce, tu podglądamy dziewiątka z dziewiątką – /na wysokim slupie /
Tuż obok, na latarni jest inne gniazdo, w nim oglądaliśmy niesamowitą scenę, pierwszy raz w życiu widzieliśmy, jak bociany się biły ze sobą o… właśnie o co? albo o bocianową? albo o gniazdo?
w gnieździe siedział jeden/jedna - bociek, dwa przylatywały i nawzajem przeganiały się z gniazda,
do tego klekot calej trójki, trzepotanie skrzydłami, dosłownie bitwa…
- nie wiem czy zdjęcia oddadzą te momenty, ale spróbuję
--------------
przy okazji, na TVN Style – „ANNA KARENINA”
serial czteroodcinkowy, kostiumowy, Wielka Brytania 2000r- pierwszy odcinek w ten czwartek godz. 22 /powtórka w sobotę i niedzielę/
na dobranoc zostawiam – mały, biały domek
---------
Aaaaa, życzę Wszystkim, aby po zakręcie ZAWSZE pojawiał się mostek…!!!