przez M.C. Śr, 09.05.2007 10:59
No to czekamy na zdjecie bobra skoro juz jest material dowodowy. A Maszmunie, Hancza PIEKNA! Czy to pan Melchior plynal Hancza??? Mozesz wklejac nastepna zagadke.
A z kukulka to jest tak, ze trzeba jej zadac pytanie. Np., "Dlugo jeszcze przyjdzie nam patrzec w drozdze?" I pozniej liczyc co wykuka. Oczywiscie zawsze sie sprawdza. Druhny uwazaja o co pytaja...
Marysiu, moze z nauk przrodniczych to bylas noga, ale te beskidzkie zdjecia z dzikimi bialymi drzewami sa super! To samo chcialam powiedziec o teczy@Maryla.
PS Marysiu, poprawka, eeeee tam noga, to tylko literowka, hihi.
Teremi, pozdrowienia dla Druhny Ity, czekamy na plenerowe zdjecia!
Na dobranoc (moja) wklejam wierszenke. Niech mi sie przysni.....A Druhnom dobrego nocodnia!
O, najjasniejsza z jasnych gwiazd, /Alberta pyta czy ksiezyc jest gwiazda. No luuuudzieee! Przeciez to widac na pierwszy rzut oczodolu na Maszmuna, phi!/ *na pierwszy rzut oka to widac nalesnik. sppojrzalam przez okno. u mnie dzis ksiezyca brak*(ano, na pierwszy rzut oka to ja dzisaij widzialam po wloskim gwiazde polnocna, na drugi rzut oka tysiace swiatel nad zatoka. Jak bede kiedys miala super aparat fotograficzny z opcja swiatla nad zatoka, to zrobie Druhnom TAKIE zdjecie! PS. A ten nalesnik to byl z nabialem? Czek, czuje zapach sera na Druhnie Monisi.)
prowadz nas w biala dal. /jak znam zycie, to pojdzieMY jakimis labiryntami, kanalami, klombami. Byle isc!/ a czy nie wieksza radosc z dorarcia do celu jelsi droga byla trudna? wiec prosze tu nie narzekac*(byle isc, byle we mgle! A trudna droga to jak w banku! To lubiMY czili przygodo ahoj!)
Wyciagnij nas spod koldry mgiel /a Druhny to nie wiedzialy, ze Swiety Bledzik utkany jest z mgiel? Zatkalo kakao?/ *ja dziekuje za taki bledzik. w porównaniu z moim kocykiem wychodzi naprawde blado...* (Monisia nie szarga Swietego Bledzika! Na kocykach to mozna ewentualnie odmawiac modlitwy wieczorne do Bledzikka Mekki.)
w rzeski dzien zloty jak dzwiek /to Hobbity cwicza chorki. Bronka, to idzie mlodosc, hi hi/ *czuje sie staro..mam sie stuknac w glowe?*(ze niby stuknij mnie w glowe a powiem Ci dokladny wiek? Ta mlodosc to dopiero ma wynalazki! Niech sie Azja schowa!)
Tak wiele dni, tak wiele dróg, /Noce i dnie, Polskie Drogi....taaaaa...w kazdej serialence kryje sie podwojne dno/ *jedyny serial o drodze a wlasciwie ulic który lubilam to Alternatywy 4. taka od zawsze bardziej komediowa bylam...*(a taka Podroz za jeden usmiech to nie ma dna, zdecydowanie, hi hi, no chyba ze wezmiemy pod uwage walizke Dudusia.)
pokaz nam dlonia slaby nurt. /a co ten nurt taki slaby, co? Sowa zakrecila Swiety Kurek? No ja sie potne!/ *a jak niby Sowa miala zakrecic? dziobem?* (ta dziobem..., jednym machnieciem piora! Strach sie z Sowa szarpac, hihi.)
Prowadz nas na szlak, /zaraz wkroczy Kangurzyca i poprawi literowke w tym wersie, nooooo szlak! Hi hi, dobre, Sciana, dobre!/ *chcialam przypomniec ze w którejs wierszence ktos mi podkradl nawias. za to sie placi kochaniutkie. prawa autorskie itepe. mam podac numer konta?*(o, szykuje sie awantura, hihi, awanturY!)
nadziei szlak, /machnac Kangurzycy jednym malenkim H O P E i jak nic, stawi sie w HP. PS Teeee, Kangurzyco, nie rob mi tego i machnij tutaj torba, dobra?/ *uwazaj bo jak sie zamachnie za bardzo to w-czapa bedzie*(jak dla mnie to nawet wystarczy obszerny list do KJ)
gwiazdo dnia, gwiazdo dnia. /nie zapominajMY o nocach, dobra? Boooooooguuuuuumiiiiil! Toooooomaaaaaaszeeeeeek/ *nie ja o nocy nie zapominam. ostatnio wcale nie spie. tak sie zastanawiam czy sie klasc czy moze juz dzis sobie odpuscic. a Tooooooooomaszek uwielbialam*("Syyyynuuuuu, nie zabijaj serca matki" CLASSIK!)
Podaruj nam bezpieczny lad, /czili Swieta Podloge w Kredensie - Prawda Oczywista/ *a moze na tej podlodze kto jaki dywanik by polozyl bo sie mozna nabawic wilka*(no przeciez jest dywanik z kwiatow sypanych na Maszmuna urodziny!)
przystan daj naszym snom. /Emciu-baby, jak tam sny? Snia Ci sie Gwiazdy?/ *po co snic o gwiazdach. jesli chce sie gwiazdy zobaczyc to chyba nie trzeba spac.* (a nie gwiazy ostatnio nie zagladaja do moich snow, wpatruja sie w supernove czy jak? Monisia, nie badz taka przyziemna, hihi, niech Ci sie przysni gwiazdka z nieba!)
Niechaj wedrówki naszej prom /Titanic? Yellow Submarine? Albercie juz kompletnie odbilo. Zaraz schowam depresyjne DVDs do Swietej Szuflady/*titanic-DNO* (bum! to Alberta walnela reka w stol. Mowi, ze jak tak, to ona sowie robi promenade w Kredensie. A pozwolenia ma? NO!)
zdaza tam, gdzie wola dom. /tak wola: "ku mnie, ku mnie"/ *do mnie* (hihi, moj dom to taki roszczeniowy ze cos! Wydziera sie juz od tygodnia "skos mi trawe! Wypucuj mnie!" UWAGA, UWAGA: Wlochaty Hobbit i Zniwiarze proszeni sa do akcji DOM Emci, wystarczy chyba tej balangi urodzinowej, ne? PILNE.)
Tak wiele dróg, tak wiele dni, /niech zyje Archiwum. Wierszenki gora!/ *a moze HP niech zyje co? boszzzz* (Niech zyje Maszmun!!! Przeciez Swietujemy Miedzynarodowy dzien Maszmuna a nie Swieto Archiwum, hihi! Druhny moze juz lepiej pija tylko gazowana, oki?)
znów zapal nam promienny znicz. /Alberta pyta czy strazacy maja tatuaze/ *takie niezmwalne woda hihi* (a co Druhna Monika wszystkich juz sprawdzila???? Alberta jest bardzo urazona, idzie grac na tubie.)
Ukaz nam ten trakt, /a od czego jest wyobraznia? Druhny sie tak nie ociagaja, dobra?/ *kiedys umie Lukasz zawsze pisalam "Ukaz" no tak jakos* (...ze niby Lukasz potrzebowal byl korepetycji...taaaaki trakt....hihi)
nadziei trakt, /troche jestem zmeczona nadzieja. Taki lajf/*marzenia, nadzieje. mi dal glównie nadzieje* (hi hi,....jak mnie kiedys tam zmeczyla nadzieja to dopiero sie zaczelo dziac, ze tak powiem enigmatycznie...)
gwiazdo dnia, gwiazdo dnia. /i ze tak powiem: kazda serialenka jest o HP. Druhny jeszcze same zobacza/ *przeciez nikt sie nie sprzeciwia.* (a przepraszam, ja sie sprzeciwiam! Tak dla DRAKI!)
Dwa Plus Jeden + /Sciana Plus Sciana/ + *monika-single* + (Emcia jest dzisiaj tylko jedna, zbyt zmeczona jestem na rozdwojenie jazni, phi, strzyga musi poczekac)
Teremi, trzymaj sie dzielnie! Deszcz to dobry znak! Macham do Ciebie!