Witam!
No i przyszło NOWE... Mówi się, że nowe zawsze lepsze od starego... Bo ja wiem? Chyba w przypadku FORUM nie jestem az taka "plastyczna" Najpierw myślałam, że za brak obecności zostałam zablokowana przez KREDENS... W końcu urywałam się często z "zajęć"... i chadzałam na wagary. A TU takie nowinki...
Kurna! Wiosenne porządki jakies?
A wookół ... to już prawie ...prawie... CIEPEŁKO!
Od środy będzie lato? ( info za Dziennikiem)
Z kalendarza wynika, że mamy zimę. Tymczasem tak naprawdę kończy się już wiosna, a zaczyna lato. Pojutrze będzie aż 20 stopni - wynika z prognozy, do której dotarł "Dziennik".
Ludzie, cieszcie się wiosną, póki możecie. Bo jeszcze tylko jutro będziecie mieli taką okazję. Potem nadejdzie gorąca fala z południowego zachodu. I będzie ogarniać Polskę coraz cieplejszym powietrzem - wynika z najnowszych przewidywań biura meteorologicznego Pro-Gem z Gdyni - pisze "Dziennik".
Niżej "Dziennik" przyznaje jednak, że te 20 stopni podał trochę na wyrost. Bo taka temperatura będzie w słońcu. Tymczasem temperaturę mierzy się w cieniu. A to oznacza, że słupek rtęci sięgnie 15. kreski powyżej zera. To i tak dużo.
- Nie pozostaje więc nic innego, jak cieszyć się ostatnimi tchnieniami tegorocznej wiosny, w którą zamieniła się w Polsce zima. (...) A od środy prawdziwe ciepłe, słoneczne, choć jeszcze na szczęście nie upalne, lato! - konkluduje "Dziennik".
Spadam... idem do komórki szukać leżaków... a jutro na zakupy - po olejki do opalania i gadżety wakacyjne... Wasza Duśka