przez M.C. Cz, 22.02.2007 18:38
Druhny, dzieki za sennenke.
Trzynastko opowiesc o serze cudna! Ide dzisiaj kupic ser! O zdrowie trzeba dbac! A wino to mam...
No i leciiimyyyyy.......
Na taka, zimowa, SENNA pogode, to najlepsza jest SENNA wierszenka: (nie tylko senna ale senno-deszczowa, czili raj na ziemi!@Emcia, no co niekazdy wyjezda sowie na Borneo, phi)
Zanim zasniesz" ))nie zapomnij o tabletkach...różowych na uspokojenie, ja biore niebieskie....))||no,no, Marysiu, chyba nie te niebieskie, których reklamy Izannie skrzynke zapychaly ?||(na sen to najlepsze jest ...wiadomo CO!)
Kiedy sen nie chce przyjść )) po co spać? Szkoda czasu na sen))||lepiej wyjsc na spacer, po powrocie ze swiezego powietrza lepiej się spi||(a taki spacer w deszczu przed, ekhm ekhm...snem, to dopiero!)
Naucz się na jawie śnić ))jawa to Kredens, a Kredens to pokój stołowy, a pokój stołowy, to miejsce spotkań, czyli HP))||a w HP można snic na jawie, bez uczenia się||(czekx9!, Sciana, daj no jakas odznake z rafy koralowej, co?)
Marzyć chcesz, światło zgaś, gwiazdy licz ))przez okienko kredensu je zobaczę, ale jak ja je już widzę, to ¦ciana widzi słońce))||gwiazdy, to liczy Emcia i jej J. w projekcie ksiezycowym, a my tylko sobie pomarzyMY||||(dzisiaj to chyba bedziemy liczyc krople deszczu. MARZENIE, czek)
Pragnę w snach, twoich snach )) phi, sen w Kredensie, a mi się dzis śniła koleżanka z Hameryki, przyjedzie?)) ||a ja pragne tez znalezc się, choc na chwile w snach, kogos z Hameryki...||(...Ita jak chcesz to mozesz byc w moich snach. Ale ostrzegam, ze czesto sa to zmory!)
Uwić gniazdo tak jak ptak ))tak, ptaka przyniósł mi dzisiaj rano kot i darł się z całych sił, by wejśc ze zdobyczą do domu)) ||madre ptaki wija gniazda wysoko, by KOT nie miał do nich dostepu, a te, co się daja kotu zlapac, to sa PTASIE MOZDZKI||(a moj kot to dzisiaj w nocy polowal na glowe J. Dostal w-czape pieczonym jablkiem i poszedl spac do szafy. Ptasi mozdzek jeden!)
Bliżej gwiazd, w cieniu drzew, w szumie traw ))bliżej gwiazd jestem tylko w górach, OK. Trzynastko pojedziemy, poodychasz sobie „świeżym górskim powietrzem”)) ||w gorach zawsze do gwiazd blizej, bo ... wyzej ||(phi, albo to gwiazd nie ma na ziemi?! W niedziele Oskary! Druhny zaznacza w palm-pilotach!)
Szukam słów az znajdę )) alez gdzie tam, piszę, co mi slina na język przyniesie)) ||czasem trudno znalezc wlasciwe slowo ||(pomilczec tez milo, luuuudzie jak ja lubie milczec ze zrozumieniem. Ktos chce korepetycje? Biore $100 za lekcje. No co trzeba jakos zarabiac na wakacje, no!)
Klucz do twoich snów )) to raczej ty masz do moich, bo gadam jak najęta przez sen, nawet odpowiadam na pytania)) ||po co mi klucz do cudzych snow, skoro sama nie mogę znalezc do moich||(Hi hi, Marysiu to ja mam nadzieje ze R. dobrze chowa odpowiedzi pod kluczem....Ita, na zgubione sny najlepszy jest sw Roch!)
Miłość twą, jej barwę )) istnieje? Chyba tak, choc nieraz tak trudno o niej mówić)) ||nie mam klucza do snu o MILOSCI||(zeby znalezc KLUCZ do snu o milosci nalezy wybrac piekna barwe ofiarna dla Allaha od snow)
Kim jesteś, mów. ))no chyba sie juz znamy...)) ||jestes tym, którego dawno temu znalam, a teraz już tylko pojawiasz się w moich snach||(albo jak na Prawdziwych Hippisow przystalo dopiero sie poznamy....)
Szukam słów, które by )) podobno i tak za dużo gadam, ale Agnis gada więcej)) ||czasami uchodza za malomownych Ci, którzy nie maja nic madrego do powiedzenia ||(dzisiaj probowalam sie spytac mojego P. czy podpisal wczoraj zadanie domowe W., taki zwyczaj tu jest, ze sie zadania podpisuje, no i probowalam bez skutku, slowa mi nie mogly wyjsc z ust tylko jakis belkot, tez tak Druhny maja wczesnie rano? A moze to tylko ja?)
Otwierały twoje sny )) nie, nie chce ich znac, wole nie)) ||nie wierze, by można było slowami otworzyc cudze sny ||(z tego wersu to by mozna zrobic osobna tasiemke. Jezeli o mnie chodzi to, ostatnio malo snie duzo spie, sny tez musza odpoczac zeby nabrac SILY, co nie ?)
Chcę je znać, tak jak znam, twoje łzy ))a po co mi one? Mam dość swoich)) ||już nie chce, ani snow, ani lez||(a przepraszam, przepraszam Druhny jakies takie dzisiaj w dennym nastroju. No co jest?! A lzy brudnopisowego szczescia?! A lzy szczescia naszych bliskich?!)
Wino, sól, owoc, kwiat )) wino czerwone zdecydowanie tak, owoc tez może być, kwiaty konieczne, przyjmuję zawsze, bez soli...)) ||wino czerwone, zwlaszcza wytrawne- slone lzy- owoc granatu i kwiat akacji to TY||(wino tylko z CA, sol organiczna, owoc....jejku ja to lubie wszystkie owoce tutti-fruitti, wczoraj bylo o owocach na wloskim, kwiat....czy mozna prosic o caly bukiet pachnacych kwiatow, co tydzien swiezych!)
Wszystko znajdę w twoich snach )) nie, nie chcę, za duzo macie tu pomysłów)) ||wcale do nich nie zagladam||(hi hi, UWAGA Druhny! Wlasnie chcialam oznajmic ze ta wierszenka to jest taki zbiorowy sen. BOOOOOO!)
Tylko mnie nie ma tam ))bo jestesmy wszędzie))||i nigdy nie było...niestety !||(no to ja biore miedzy wszedzie a nigdzie, wyrzekam sie na dzisiaj sytuacji ekstermalnych)
Szukam słów, aż znajdę )) same płyną)) ||szukam lecz wiem, ze nie znajde||(moze Druhnom cos podpowiedziec po wlosku, co? Moje ulubione slowo z wczoraj to "caro", "forte" tez sie ladnie odmienia)
Klucz do twoich snów )) mamy klucz do Kredensu) ||maMY ! i to na wystarcza !||(Alberta robi znaczaca mine i mowi, ze dala byla klucz Hobbitom, zrobily z niego wioslo do zielonej lodki na Borneo. No i po kluczu, kurczenkola!)
Miłość twą, jej barwę )) chyba istnieje cos takiego?)) ||rozne sa barwy milosci, zwlaszcza, gdy się sni KOLOROWO ?||(ale gdyby Druhny musialy wybrac JEDEN kolor milosci to jaki?! To sie nazywa mono-tonnosc od toni, hi hi.)
Kim jesteś, mów )) chyba człowiekiem)) ||a może CZARNYM KOTEM ?||(Faunem? Acha, zaprosilam Fauna do wierszenek, a co nie wolno?)
Kiedy sen nie chce przyjść )) a od czego jest Kredens, można wleźć i posiedzieć, może ktoś tez wlezie)) ||to calkiem dobry pomysl, żeby bezsenne noce spedzac w Kradensie||(Druhny sowie wybiora szuflade, Uwaga na te dolna tam siedza Hobbity! Sciana, wybacz ze tak sie rzadze, ale przeciez spisz, zamiast pisac tekst...)
Naucz się na jawie śnić )) śnimy tu oglądając hawaje, Brunei itp.)) ||tyle tu pieknych i ciekawych rzeczy do ogladania i cztania||(np piekne i ciekawe....wierszenki....No jejku, zartowac nie mozna?)
Marzyć chcesz, światło zgaś, gwiazdy licz. )) no widzimy wszystko, tylko zamykamy oczy i pstryk jestesmy na plaży)) ||można tez posluchac muzyki||(a ja to ostatnio mam nastroj na cisze, NIC nie slucham. I dobrze mi z tym. Tra la la)
(śpiewa Piotr Szczepanik a autora słów odszukam jak sie obudzę) )) Marysia w lepszym nastroju, bo od jutra nie będzie musiałą jeździć do szpitala)) + ||Ita, znow z zima za oknem|| (Emcia, pan Piotrek to spiewal??? Pierwsze slysze, a na jak melodie?)
Dobrego nocdnia Druhny.
PS Ita, Lubie Twoja dzialke zima.