przez anya_anya N, 28.08.2005 22:46
Bierzemy cukinie, opcjonalnie kabaczka (najlepsze sa takie mlode sztuki - latwiej sie je obiera, krocej gotuje i ogolnie sa smaczniejsze), obieramy je, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostke, wrzucamy do gara, podlewamy woda (nie za duzo bo cukinia przeciez pusci sok) i gotujemy. Do gara dajemy tez pokrojona papryke czerwona i pomidory ale nie za duzo. W miedzyczasie obieramy cebule, kroimy, podsmazamy i te cebule do gara. Na patelni podsmazamy tez kielbase w kosteczke i do gara. Jak to sie wszystko troche podgotuje to dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy dalej az wszystko bedzie mieciutkie a w przypadku samej cukini - wrecz rozgotowane. Nie zapominamy oczywiscie o przyprawach: ja uzywam tu tylko soli, pieprzu i odrobiny bazylii ale jak kto ma inny pomysl to przeciez nic nie stoi na przeszkodzie (oczywiscie w ramach rozsadku:o) ). No i caly przepis. Wcinamy sam lub z pieczywem. Mi bardzo smakuje. Do tego robi sie go latwo i stosunkowo szybko. Pozdrawiam i zycze smacznego.
Ostatnio edytowano So, 03.09.2005 10:39 przez
anya_anya, łącznie edytowano 1 raz