Kasjaaaaa - przyfruniemy, przylecimy, przyjedziemy,
,
Margines jest zaszczycony, zaproszeniu mówimy TAK!
- ja chcę stać w tej słynnej kolejce, wcinać słynne truskawki i chłonąć historię tego miejsca, wiem, że to ostatnie minuty, aby obejrzeć mojego RF
- fajne zdjęcie znalazłam w necie - trzej muszkieterowie z Londynu,
/wyobrażam sobie radość na Wyspie, Wielki Andy /
-
Kasja - czywiście my gorąco zapraszamy w nasze, leśne ostępy:)
dla oddechu pomiędzy olimpijskimi emocjami, a zwłaszcza przed meczem z Rosją w siatkówce,
zapraszam Zielonych do lasu, w magiczne miejsce,
lato sprzyja wędrówkom, może ktoś tam dotrze?
to miejsce to
leśniczówka "Pranie" /z jednej strony fajnie, że dojeżdża się równą, asfaltową drogą, ale tamte tumany kurzu z piaszczytej drogi miały swój, niepowtarzalny urok/, z parkingu prowadzi aleja modrzewiowa,co roku, na drzewach coś innego, obecnie po prawej stronie - zawisły wiersze, po lewej - zdjęcia poetów,
leśniczówka od strony furtki
pomnik poety tuż przy wejściu, został odmalowany, znikła zieolona farba, chyba teraz jest lepiej
i niespodzianka - w czerwcu odslonięty, nowy pomnik Poety Konstantego, ot, siedzi na pieńku, patrzy na otaczający świat i jest tak przyjazny, że aż się chce przy nim przysiąść, podać ręke, objąć, a nawet pogadać,
a potem był koncert z cyklu „Muzyka u Gałczyńskiego”, na scenie "Krakówski desant" - /jak dobrze, że te -dziesiąt osób dotarło/
CRACOW DUO (Jan Kalinowski – wiolonczela, Marek Szlezer – fortepian - znani z nominacji do Polskich Nagród Fonograficznych Fryderyki 2011 i Ewa LIPSKA ze swoją poezją -
jak to powiedziała Poetka, "ich muzyka i poezja ma konkurencję ogromną - jest nią tutejsza przyroda, czy sprostają?"
jak było?, ... nie wiem co można napisać o chwilach, które zostają na zawsze ?,
oczywiście, nie obyło się bez autografów
ciągnę do Prania wszystkich, /i to nie na koncerty muzyczne Gwiazd, a bardziej na poezję/, to nasi najmłodsi, którzy wdrapali się na scenę - jeszcze nie wiedzą, że byli i słuchali poezji Ewy Lipskiej, start mają fajny, no nie?
Zieloni -
powodzenia w szukaniu magicznych miejsc,
zaczynam pakować plecaki, czas i nam wyruszyć na wędrówkę