przez MarysiaB Cz, 27.01.2011 17:42
Cze, witajcie. No i wziela Li i zawalczyla. Jej wygrana nie jest dla mnie szokiem, raczej bylam zaskoczona, ze przegrala pierwszy set. Bo Na Li, w cieniu wielkich gwiazd, szla przez tegoroczny AO jak burza, do dzisiaj nie stracila zadnego seta. Oj nie ma ta Caroline szczescia do Na Li na AO, nie ma. W ubieglym roku Chinka tez ja wykosila, ale juz wczesniej, bo w 4. rundzie. Ale sie jeszcze dziewczyna nagra, wszystko przed nia, ma dopiero 20 lat. Po prawdzie, to nie mam pojecia, dlaczego ona jest number one, to znaczy nie wiem, jak oni te punkty, czy co tam licza. Caroline Wozniacki do tej pory nie wygrala turnieju wielkoszlemowego (w ubieglym roku trudno by bylo, bo nawet nie doszla do zadnego finalu), a po korcie to glownie lata. Dlugo na tym nie pociagnie. Widzialam ja na zywo dwukrotnie, ostatnio tydzien temu, i poza tym lataniem to niewiele mi pozostalo w glowie z jej stylu gry. Bo przeciez ani zabojczy serw czy miazdzacy forehand (ach, te szybkie pilki, co Teremi?). Mialam wrazenie, ze cala skupiona jest na odebraniu pilki, no i zeby do kompletu jeszcze przeciwniczka skusila. Gra w defensywie, malo odwaznych, brawurowych akcji, wychodzenia do przodu, agresji, ataku... Jednym slowem - nuuudy. W takim stylu nie wygrywa sie AO. Tak ze, Caroline, wez ty sie za ten tenis na powaznie. Mloda jestes, zdolna, ladna, z polskiej rodziny... No.
Kim Clijsters w swietnej formie, licze wiec na wspanialy final. Wszystkie mecze wygrala w dwoch setach, a taka Safine np. rozgromila 6:0, 6:0. Na Li i Kim spotkaly sie niedawno w finale, tuz przed AO. Zawodnicy zlatuja sie do Australii znacznie wczesniej i startuja w roznych miastach w pomniejszych turniejach. Taka rozgrzewka, proba sil przed AO, a i mozna cos wygrac, wszak 100 tys. dol. piechota nie chodzi. No i wlasnie Li i Kim dotarly do finalu w Sydney (Medibank International Sydney). Ogladalam ten mecz. Wygrala... Na Li, w dwoch setach. W pierwszym Kim prowadzila 5:0! I pogibla. Ale mam nadzieje, ze w sobote to ona bedzie triumfowala.
Placuniu, wiem, jak to jest, ale juz nie chlipaj. Spadam, bo padam, dobranoc.