Hej hop!
trochę mnie tu nie było, ciągle jeszcze jestem w rozjazdach,
jeździmy i tam i tu, w lewo i na prawo,
jednakowo świat urzeka w jesiennych kolorach,
od dawna,
słońca nie widzimy, cieszymy się, gdy w ogóle coś widzimy, bo mgły nie wstają rano, tylko wiszą i wiszą przez cały dzień,
w dodatku mży i kapie…
aby wędrować, szurać po liściach, trzeba mieć dobre buty, nieprzemakalne
najlepiej takie, jak z tej piosenki
„…Te buty, te buty, te buty rajdowe
Nie stare, podarte i nie całkiem nowe
Na deszcz i śnieg, na słońce i wiatr
W sam raz na rajdowy szlak „
Za to po powrocie smakuje wszystko! no nie mówiąc o pigwówce!,
Ita nam tu zapodała co jest co, a mnie się przypomniało, że gdy byliśmy w maju w Ogrodzie Botanicznym w Powsinie widziałam takie drzewo,
odnalazłam zdjęcie, o, tak wyglądała kwitnąca w maju, na biało, pigwa
I jeszcze jeden grosik, mniej więcej rok, temu, gdy Grosikowe sabatowały w Krakowie, w tamtą sobotę, my posadziliśmy w Placuniowie też takie drzewo, pigwę,
nazwałam ją – „pigwą za grosik”!!!!!
w tym roku, miała jeden kwiatek, ma się dzielnie…
– Grosikowe, chcecie czy nie chcecie, ale jesteście jej współwłaścicielkami! oczywiście jak już będzie owocować, w produkcie finalnym też!
macham do WAS!!!
A wracając do „pigwówkomanii”, to z trudem, bo z trudem, ale w końcu zebraliśmy i my nasze owoce, ku zdumieniu! jest ich dużo, bardzo, teraz tylko pociachać …
Mam nadzieję, że Agniś widzi, że całe słońce jej oddaliśmy, u nas nie ma go od kilkunastu dni, nie wiemy nawet już jak wygląda,
od wilgości, aż aparat się zamglił i taką fotkę zrobił
Agniś masz słońce? robota przy domu wre?!
Pozdrawiam Wszystkich tu zaglądających,
zapraszam do stołu, siadajcie, /się poprawię w nieznikaniu/,zostawiam Wam zagadkę, KTO siedzi na tej ławeczce?/aby dać się pobawić wszystkim, proszę nie odpowiadać natychmiast, znaczy podawać imię i nazwisko, rozwiązanie zagadki i inne zdjęcia tej osoby wieczorkiem/Acha! Teremi niech nie siada przy stoliku, tu proszę do wozu,
jest przykryty, wystarczy odkryć i sucha ławeczka…
OluB - wyspałaś się?????