Gdy drobna mżawka i lekka mgła, najlepiej wybrać się nad jezioro -naprawdę same zalety!!!,
zero ludzi, cisza, aż brzęczy w uszach i tylko ptaki się odzywają,
a świat zapłakany deszczem, ma niesamowity kolor,
nie będę nic pisała, zresztą my też wędrowaliśmy w milczeniu, to co ja widziałam, teraz WY zobaczycie
MarysiuB – z podziękowaniem za miejsce na ławce, nad szmaragdowa wodą,
zapraszam na naszą, wprawdzie trudno do niej dojść, trzeba przedrzeć się przez trzciny,
iść po podmokłym terenie, po kępach i pniach, ale potem – WIDOK wynagradza !!!
/ i gdyby nie wyjątkowe wyciszenie, to nie wiem, czy bym przeżyła wieczorem oglądanie finału Indian Wells – co to za finał
??? który trwa 81 minut???
obraziłam się!!!
eh, nie ma to jak AO!!!!!!!!!! za zdjęcia AR dzięki, obejrzane od lewa do prawej i od stóp po trybuny/
Pozdrawiam mimo wszystko – WIOSENNIE!!! Ps.
Międzynarodowy Dzień Poezji był u nas pełen wydarzeń, my trafiliśmy na recital
„Cicho” Marty Andrzejewskiej, gwarantuję, że też byście byli pod wrażeniem!
Na wieczorze połączonej z wystawą literackich torebek nie byłam, ale bardzo spodobały mi się słowa jednej
z jej autorek, Ewy Baranowskiej
„Jeśli chodzi o ideę toreb....
POKAŻ MI SWOJĄ TOREBKĘ A POWIEM CI KIM JESTEŚ...
torebka, torba, teczka - przypomina książkę... zawiera treść ukrytą, dobrze znaną tylko temu, który tam zagląda... okładka bywa myląca - ale wybierając torebkę w jakiś sposób odsłaniamy część naszej osobowości, temperamentu, duszy... Dobieramy torebki zależnie od nastroju i okazji…
…Projektując i szyjąc torebki też w jakiś sposób się odsłaniamy i mówimy o swoich marzeniach...
a torba literacka? hm... tyle różnych, niezbędnych i niepotrzebnych rzeczy nosimy w torebkach - portfele, dokumenty, kosmetyki, notesy, paragony, zapalniczki, biżuterię, maskotki, zdjęcia i wiele innych dziwnych rzeczy - (ja np. mam zwykle nożyczki do cięcia papieru, skalpel, a czasem też młotek i piłę... kilka znalezionych kamyków oraz COŚ DO CZYTANIA... jestem uzależniona - i bywa, że z braku odpowiedniej lektury studiuję... bilety, etykietki lub bony kasowe... dlatego na niektórych torbach umieszczam całe wiersze lub ulubione cytaty... w torebce powinno się zawsze znaleźć miejsce na książkę! ponieważ trudno zabierać na spacer cały regał z książkami - to najprościej zabrać ze sobą choć jedną ulubioną lekturę... może właśnie tomik poezji?
to znakomita lektura i na długą podróż pociągiem i na krótki kurs autobusem mpk... łatwiej wtedy znieść wdzierające się do naszych uszu wszechobecne wulgaryzmy.... fragment poezji może nam uratować zdrowie psychiczne i przywrócić równowagę duchową..."
(cyt. z naszej prasy)
Jak mnie tu nie będzie, to proszę o usprawiedliwienie!
- ten tydzień to u nas TYDZIEŃ TEATRU - bilety mamy, więc…