Mocno się natrudziliśmy, i nie uwierzycie, ale my sami też nie wierzymy, że pożegnanie zimy trwało ponad SZEŚC godzin!!!!!!! Tyle czasu spędziliśmy w lesie, nad rzeką, przy ognisku, bo tam czas się dla nas zatrzymał
Po ostatnich dniach z wichurą, po deszczach i śniegach, dzisiaj – jakby na zamówienie – dostaliśmy prezent, ani odrobimy wiatru, ani deszczu, ognisko paliło się tak, jak przystało na dawne dobre watry, nawet my nie pamiętamy takiego niesamowicie pięknego, marcowego wieczoru, do tego mnóstwo ptaków, i tych na rzecze i tych lecących nad głowami, i chmury a potem gwiazdy, i my i ogień.
Szesnasta to była nasza Marzanka, w tym samym miejscu, z tymi samymi Przyjaciółmi, to, ze my szczęściarze, to wiemy, ale to, że to tyle już lat trwa, sami nie wierzymy!!!
I nasz maestro dostroił się do magii wieczoru, żal, że nie możecie posłuchać jak gra i śpiewa,
a śpiewa c u d o w n i e – repertuar ma przedni, od piosenek turystycznych, górskich, szant, to na dokładkę śpiewa i po rosyjsku, słowacku, węgiersku, rumuńsku. Gdy zaczyna piosenki Okudżawy rozpływamy się wszyscy /teremi – śpiewa po rosyjsku/ … to taka nasza artystyczna, muzyczna dusza, której żywiołem są wędrówki po świecie z gitarą w ręku.
I ognisko było niesamowite, a to ogień buchał na dwa pietra w górę, a to iskierki rozsypywały się dookoła,
a to ogień przygasał i tylko skwierczały dokładane gałązki …
najważniejsza postać dzisiejszego wieczoru, Marzanka
pigwówka też z nami była, zamiast truskawek, były rzodkiewki
Były i dla WAS życzenia - od ludzi z Marginesu mogłabym jeszcze dużo pisać, ale nie oddam nastroju, ognia, chmur, nieba,
naszych śpiewów, radości, że ZNOWU przyszła WIOSNA!!!
więc napisze tylko, że życie jest piękne …
„WIOSNA – znów nam ubyło lat!!! „
i tego się trzymam … --------------------------
jako, że do spania mi daleko, dusza rozśpiewana, zostawiam dwie moje ukochane piosenki śpiewane na
zakończeniu naszego ogniska
Пока Земля ещё вертится... (Молитва) - Б.Окуджаваhttp://www.youtube.com/watch?v=xoRjh-pf ... re=relatedA przecież mi żal - E. Fettinghttp://www.youtube.com/watch?v=CtXas36vbTU --------------------