HYDE PARK

Postprzez Ściana Wt, 28.10.2008 14:21

Dobry wieczor HalYnko,

Druhny to sOM jeDNAk strasznie dretwe, hi hi.
No to wygUglalam cos, zeby Druhny (oraz Panstwa) trochU rozerwac.

Uwaga! Wszyscy razem! ZaczynaMY....

La la la la

"Nie ma zabawy bez piosenki i piosenki bez zabawy: la la la la la la la la...
Wszyscy Panstwo sa dzisiaj solistami: la la la, la la la...
Wspolnego spiewu rosnie fala: la la la la..." (to tylko wybrane cytaty, Albercia ciachala nozycami w oczekiwaniu na material Teremi, phi. Teremi, ilez mozna szczekac?).

PS # 9 "I wąż! I wąż!" Albercia w halo-wYnowym przebraniu Chochola pyta dlaczego music robic "za węża"? Poszla won! Na halo-wYnie sie nie zna! La la la la, la la la la ....
Ściana

Postprzez KAMIL Wt, 28.10.2008 14:48

Najważniejsze to bujać w obłokach. (ROMAN POLANSKI)
KAMIL

Postprzez fiki_miki Wt, 28.10.2008 14:59

a któroM stodołeM Druhny wybioroM?
ostatnioM, chyba wcieło.....
fiki_miki

Postprzez Posłanko Hójarska Wt, 28.10.2008 17:01

Ściana napisał(a):Dobry wieczor HalYnko ....

Dobry wieczó kochana. La la BUM

Ściana napisał(a): Albercia w halo-wYnowym przebraniu Chochola ....

No i maMY Chochoła, ze słoMY.
TrzewiczKY wam tera zmarznOM kochane...
Posłanko Hójarska

Postprzez M.C. Wt, 28.10.2008 17:09

Kamil, ci na madryckim dachu byli wg mojego (nie)skromnego zdania o niebo lepsi! Juz zeszli czy jeszcze lazOM?

ScianU, jakie "dretwe"???? Aaaaaa....znaczi si od drewna? Hihi...

Teremi, prosiMY o tekst, ale Druhna ciacha niemilosiernie! Trzeba sie dostosowac do odbiorcy....

Bez powitania i bez pozegnania bo tak mi sie podobalo!
M.C.

Postprzez teremi Wt, 28.10.2008 19:26

prosicie - macie

tekst oczywiście

"Pierwszy znak"

Trudno serce okłamywać,
Bo mądrzejsze jest niż ty,
Trudno sercu się sprzeciwiać,
Gdy wyrywa się i drży.
Jeszcze nie wiesz, kto on taki,
Ten twój miły, ten twój ktoś...
A już miłość daje znaki,
Że się w życiu stało coś!

Pierwszy znak, gdy serce drgnie,
Ledwo drgnie i już się wie,
Że to właśnie ten, tylko ten.
Drugi znak to słodki lęk,
Trzeci znak - piosenki dźwięk,
Co się wplata w sen, w złoty sen.
I jeszcze oczy zamglone pokaż,
Wtedy na pewno już wiem, że kochasz.
Na pierwszy znak, gdy serce drgnie,
Ledwo drgnie i już się wie,
Że to własnie ten, tylko ten.
(Julian Tuwim)

ufff no to wywiązałam się z zadania - pozdrawiam i znikam, bo życie...
teremi

Postprzez Bromba Wt, 28.10.2008 21:28

Dzień dobry. Przychodzę, bo życie mnie wzywa i gniecie. A chwilowo nie mam mu nic do powiedzenia. No to ziu, do wierszenki! Dzięki, Teremi.

"Pierwszy znak" #Albercia już nie pamięta pierwszych razów i znaków, stara rura, wiadomo!#

Trudno serce okłamywać, #oj tam, trudno, raz dwa i okłamane, z EKG dopiero trudno#

Bo mądrzejsze jest niż ty, #mój dErektor jest na pewno mądrzejszy ode mnie – chciał rozpiskę obowiązków pracowników naszej komórki i wyszło w niej, że mam największy zakres działań i to super ważnych, a on mnie nawet nie kojarzy z nazwiska. No to mi kazał pisać maile o ważniejszych sprawach, które załatwiam. Trzymajcie mnie! Egzaltowana.#

Trudno sercu się sprzeciwiać, #luuudzie, to musowo facet pisał#

Gdy wyrywa się i drży. #wyrywam się i drżę, ale trole to MY, a nie NAM. Buhaha, że tak zarżę jak kuń#

Jeszcze nie wiesz, kto on taki, #a tworzenie tematu o tym samym tytule, co istniejący uważam za zwyczajny brak szacunku dla zwyczajnych zasad każdego forum, BUM! Podpisano: Mniemanie.#

Ten twój miły, ten twój ktoś... #spadaj, Albercia#

A już miłość daje znaki, #Emciu, a o co Ci chodziło w pytaniu: jak się ma Bronia do ladacznicy..? Hihihihi#

Że się w życiu stało coś! #z pierdoł to na przykład mam nową koleżankę w pokoju na robocie i zwierzam się Kredensowi, że włączył mi się atawizm, żeby jej pokazać, że kolega to jest MÓJ i wara mi. Zgroza! Dorbladie, przechlapałam nagrodę feministek roku#

Pierwszy znak, gdy serce drgnie, #to przeczekać, przeczekać#

Ledwo drgnie i już się wie, #o masz, całe życie myślałam, że „rwie”#

Że to właśnie ten, tylko ten. #ten tego ten, a ja sobie słucham piosenek Brela i czytam „Portret damy” Henry’ego James – znają Druhny? Znów czytam koniec z wypiekami, a przecież wiem, jak się skończy!#

Drugi znak to słodki lęk, #wszystko jasne – to poradnik Pana Fizyka, taki mały, w sztywnej oprawie, ekhm ekhm#

Trzeci znak - piosenki dźwięk, #a widzieliście papierosa w ręku KJ na zdjęciach z Boskiej - nie palimy, taaa#

Co się wplata w sen, w złoty sen. #a ja dzięki poleceniu Maszmunka przeczytałam Wspomnienia wojenne Karlioliny Lanckorońskiej i właśnie chciałam od czapy napisać w światowym Kredensie – niech żyje Polska!#

I jeszcze oczy zamglone pokaż, #a poszedł! Trendy czarny okular mam!#

Wtedy na pewno już wiem, że kochasz. #a wcześniej, to co, błądzenie po wertepach?#

Na pierwszy znak, gdy serce drgnie, #Druhny tam w Hameryce pilnują pana Baracka, dobra?#

Ledwo drgnie i już się wie, #Kassssandra#

Że to właśnie ten, tylko ten. #albo tamten, wielkie mecyje#

(Julian Tuwim) + #drewniana Bronka, po trafieniu szlagiem#
Bromba

Postprzez teremi Wt, 28.10.2008 21:46

nic się nie martw - będę na Ciebie jako feministkę roku głosowała

Wiesz Bromba, ja to bym słała takiemu szefowi e maile bez treści tylko samo imię i nazwisko - i tak co godzinę no a przy każdej okazji, na każdym kroku przedstawiaj się - "jestem Bromba" - tak długa az zapamięta
a co Wy tak walczyłyscie o tago kolegę? - wart był tej walki?

...z kolejną wierszenką to się wstrzymam, bo możecie dostać uczulenia
aaa i mam pytanie do sekcji wierszenkowej - czy mogą być wiersze prozą pisane?
teremi

Postprzez Bromba Wt, 28.10.2008 22:03

Hi hi, dzięki, Teremi!

Z szefem niezły pomysł, tylko ja mam problem, że mi wcale nie zależy, aby on wiedział, kto ja jestem. Roboty mam huk, szkoda czasu na pierdoły, co nie?

A kolega w porządku, ale ani mój, ani jakiś nadzwyczajny. Toż mówię, że atawizm – dwoje z pokoju byliśmy, a tu trzecia sztuka doszła. Konkurencja nagle, wicie rozumicie…

Aaaaa, Ściana, dzięki za pana Stuhra. Ech! Po chamskim „Wodzireju” potem bał się wziąć za „Amatora”, ale Kieślowski powiedział, że go ociepli – stąd na przykład wąsy Mosza, wiesz?
Ama et fac quod vis.
Bromba

Postprzez teremi Wt, 28.10.2008 22:10

ale to nie o to chodzi żeby kojarzył nazwisko z osobą - tylko żeby zapamiętał nazwisko
a z tym kolegą, to fakt musi byc liczba parzysta lub tłum - ja to mam dobrze - w biurze jestem sama a szef "na przychodne" a raczej "przyjazdowe" i na telefon (bez podtekstów proszę)
teremi

Postprzez Bromba Wt, 28.10.2008 22:20

Dopiero zrobił się podtekst, hi hi!
Ama et fac quod vis.
Bromba

Postprzez teremi Śr, 29.10.2008 08:16

aaa coś mi się przypomniało - ostatnio w TV było o Tobie i jak powstałaś (bez szczegółów) i skąd pomysł i jeszcze o kontynuacji i dużo miłych słów

e tam "nie czepiaj się" podtekstów - samo jakoś wyszło - a za oknem deszcze, jesienny deszcz...
teremi

Postprzez Ściana Śr, 29.10.2008 11:31

Dobry Wieczor HalYnko,

a czy Druhny zauwazyly, ze Forum jest na diecie?
Pan Jarek odchudzil byl liste tematow. Ostala sie jeno jedna strona.
A moze to nie Pan Jarek, tylko ten .... no.... jak mu tam .... MO-DE-RA-TOR?!

TerA to dopiero bedzie jazda bez trzymanki. Nie znasz dnia ani godziny.
Szast-prast i pozamiatane. Byl temat, nie ma. Byl nick, nie ma.
Byla wierszenka, nie ma (Bronia!!! Maszeruj do Archiwum, na litosc boskOM!!!). Byla Albercia, nie ma.
Az strach sie bac! Jakby co, to Druhny mnie znajdOM TAM! Po drugiej stronie lustra.

PS Duetowi Teremi-Bronka pieknie dziekuje za wierszenke!!! Po dzisiejszym dniu na robocie potrzebna mi byla taka chwila.
Ściana

Postprzez teremi Śr, 29.10.2008 11:42

jest, a jakoby nikogo nie było... no prawie tak to było
nic sie nie martw Ściana - jeszcze HP nie zginęło póki Albercia ma się dobrze, a poza tym zawsze pozostaje podziemie

a czy Ty stosujesz już tylko terapię przez czytanie? - a co z wierszenką prozą?
teremi

Postprzez Bromba Śr, 29.10.2008 12:05

Teremi, wrzucaj prozenkę, terapia must go on!
Ama et fac quod vis.
Bromba

Postprzez Marysia Śr, 29.10.2008 12:57

Juz wcięło Pejzaże z Agnieszką....Bromba, proszę wyręczam Teremi, oto prozenka:

Przyjaciele moi i moje przyjaciółki! Nie odkładajcie na później ani piosenek, ani egzaminów, ani dentysty, a przede wszystkim nie odkładajcie na później miłości. Nie mówcie jej "przyjdź jutro, przyjdź pojutrze, dziś nie mam dla ciebie czasu". Bo może sie zdarzyć, że otworzysz drzwi, a tam stoi zziębnięta staruszka i mówi: "Przepraszam, musiałam pomylić adres..."
I pstryk, iskierka zgaśnie. (cytat AO)

Pan JArek zrobił pstryk. To było do przewidzenia. Widocznie komuś bardzo zalezy, by forum przestało istnieć. A komu, to juz chyba widać, bynajmniej nie Panu JArkowi!!!!!!
Marysia

Postprzez GrejSowa Śr, 29.10.2008 13:43

Wlazł kotek na płotek, by sięgnąć po młotek...cze i akuku Druhny!

Marysiu, Pan Jarek zrobił po prostu to, co do niego należy. Jeśli dobrze pamiętam, to najstarszy post na ogólniaku był z czerwca 2007!!! Nie wiem, nie znam się, ale może tyle stron jakoś obciążało serwer, może stąd te errory. Podczas ostatniej, nocnej „instalacji” hajd parkowej wypchnięto przy okazji na drugą stronę kilka cennych tematów. To po pierwsze. A po drugie, to od jakiegoś czasu forum żyje głównie z dokarmiania trolli. Wiele osób to odstraszyło, a te które jeszcze to wytrzymują i tak piszą mało. To tez na pewno przyczyniło się do tego, że wiele perełek tematycznych nie załapało się na te przepisowe 14 dni. Szkoda, ale życie toczy się dalej. Trzeba pielęgnować to, co cenne. Ale żeby to zrobić, trzeba umieć odróżniać wartości od chłamu. No, a przede wszystkim to dystans i poczucie humoru, co ne?

BUZIAM !!!
GrejSowa

Postprzez echo. Śr, 29.10.2008 13:44

i pejzaże i forum MU... hmm, czyżby znak z nieba że tu już nie ma po co zaglądać??? A swoją drogą to jak było można coś takiego zrobić??? Przecież nie każdy musi codziennie byle co paplać byleby napaplać i uratować temat!!! No wkurzyłam się!

Marysia, zakładaj te Pejzaże jeszcze raz. Tym razem z dopiskiem Nie kasować bo to temat o kulturze, gdyby admin nie wiedział, wrrrrrrrrrr
echo.

Postprzez GrejSowa Śr, 29.10.2008 13:51

echo, podczas ostatniej akcji (patrz moja pamiątkowa fotka kilka stron wczesniej), to powiem Ci, że serce miałam w gardle. Już nie wystarczyło zaglądać codziennie, tylko co minute. Jest demokracja, najpoczytniejsze tematy przetrwały. No. I prośba: "przecież nie każdy...itd..." napisz tam gdzie potrzeba, a nie tutaj, dobra? I uśmiechaMY się ;-)
GrejSowa

Postprzez Marysia Śr, 29.10.2008 13:51

No założyłam....
Marysia

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne