HYDE PARK

Postprzez GrejSowa Śr, 02.01.2008 20:43

Bronia? No, to dobrywieczór...

Błędy statystyczne, wyniki oglądalności...Bronia, żeby potem nie było na mnie, dobra? No! P.S. Pozdrowienia dla AGB, nie mylić z KGB ;-) Dzisiaj na onecie przeczytałam, że Doda miała mus dokończenia piosenki, i trzeba było specjalnie dla niej przesunąć dwunastOM o kilkanaście sekund wprzód. Żenade, że tak powiem zainspirowana tematem "Francais, francais"... Masz rację, nie doszłam dalej... Oglądasz zdjęcia ze zrozumieniem...? Że o czytaniu moich troczków nie wspomnę...A widzisz wogle kogoś na zdjęciach? No, właśnie... Misiek się uczy, bo ma za chwilę sesję. Uwolnić Miśka...? ;-)

No, to jeszcze raz dobranoc. To mówiłam ja - PRAWIE NIKT.
GrejSowa

Postprzez GrejSowa Śr, 02.01.2008 20:52

Bronia, nie mogę się zdecydować, hi hi... No, to wybieram jedynOM słusznOM niebieskOM wersję... ;-) A co? Może mi kapnie jakiś okruch ze Ścianowego medalu dla Ciebie...?

Chrrrr.....
GrejSowa

Postprzez Bromba Śr, 02.01.2008 20:57

Hi hi, grzeczna dziewczynka, prawie uwierzyłam.

Tej D. źle wymierzyli playback i po prostu nie mogła misiunia skończyć wcześniej bo byłaby jeszcze większa żenada. I tak to Nowy Rok we Wrocławiu zaczął się minutę później...

A czy ja mówię, że Misiek ze spaceru musi być? Uczący się też obleci, co ne, Druhny?
Ama et fac quod vis.
Bromba

Postprzez uciecha Śr, 02.01.2008 21:12

SSowus no Ty to potrafisz skojarzyc! Przebite gumy i dzieci? No sik sik i 100pkt za umiejetne skojarzenia!A bledy statystyczne to rezultat..To ja poprosze wiecej przebic!

Bronia! Doda to ten statystyczny!!!Brr...Zubin Mehta Zubin Mehta Zubin Mehta...To tak ma pomoc rownowadze mozgu? PHI..

Emciu! Choinkowa opowiesc z Torczem to ma ITA!!! ITUS - OPOWIEDZ!!! (ja tylko widzialam "rezultat"- sztuke nowoczesnOM na suficie i scianach! )Moze Ita ma co wkleic? A Druhna nie napisala, czy to przynioslo szczescie i Dziadek z pod Tobruku byl wrocil...
uciecha

Postprzez GrejSowa Śr, 02.01.2008 22:18

A czy ja mówię, że ja już śpię? Nie śpię, bo coś tam, coś tam...

Doda to niech się cieszy, że jej tylko źle wymierzyli, a nie na ten przykład wyłaczyli, no! A Pan Fizyk to tylko mlasnął zarozumiale i dotknął znacząco lewej kieszeni, w której ma przyrząd do pomiaru plejbeku, phi! Bronia, za "misiunie" to masz od Miśka w-czapę ;-)

I za UciechOM wołam: NIECH ITUŚ OPOWIE I WKLEI!!! Sztukę nowoczesnOM na ścianie zawsze chętnie zobaczę, co ne?
GrejSowa

Postprzez An-dora Śr, 02.01.2008 23:48

No dotarlam wreszcie do HalYnki, dnia drugiego, Roku Panskiego Nowego...
I serdecznie Was wszystkich tak z przytupem pozdrawiam! Niech Wam sie wiedzie. Najsampierw to badzcie zdrowe. A tuz potem szczesliwe. I niechaj Was Wasze karty kredytowe nigdy nie zawiodO. A tak poza tym - to bedzie dobry Rok. Tak mi moje stare kosci mowiO... Jeszcze chwileczke (hi hi hi, 2748111 sekund, tendencja spadkowa...) i sie naprawde zacznie, hi hi hi.
A poza tym to - ales wymyslila Sowa, PMCAAHNYS, niech Cie drzwi z kredensu scisno... A najgorsze jest to, ze sama bym na to nie wpadla, co mnie tak gryzie i drapie... Ty to sie jednak na zyciu znasz!
No to pod ten nowy Roczek, z braku winka i szampana moze byc i kranowkO!

Ps. Bronka, ja to wlasciwie wole zielony od niebieskiego, ale Twoja niebieska wersja po mojemu bardziej zielona, jesli rozumiesz, co mam na mysli. A kto to jest AGB? Bo cos ostatnio nie czytywalam ze zrozumieniem.
Za wigilijne opowiesci dziekuje. Z prosba o dalsze.
I Sowo jedyna nasza, Ty Prawienikcie, serdeczne dzieki za sylwestrowa Warszawe. Przy czym spiesze doniesc, ze oceaniczne zdjecia Emci i Uciechy akurat w tym momencie straszliwie bliskie mojemu sercu. Moze Malenstwo tej samej chwili moczylo nogi w tym samym oceanie tylko z innej strony?
E, chyba nie, u nich zimno jak skurczybyk. Ostatnie zdjecia byly w czapce (niewidce, hi hi)
Dobranoc.
An-dora

Postprzez Ściana Cz, 03.01.2008 08:41

Luuuuudzieeee....nie wiem od czego zaczac i KTORA Druhne lac w-czape, tfu, usciskac w pasie, chlipiac na biust. Dorbaldie zatkalo mi kakalo!
Sowus zaczela od Mojego Ulubionego Tanga, potem mi podarowala publicznie insygnia cesarskie, potem Maszmunu wkleila takiego troczka, ktory potwierdzil Prawde Oczywista, ze Maszmunu to sie trzeba trzymac i nie oddac Jej w rece Elfa (Maszmunu dalabym Ci chetnie w-czape za jagniecine i Pana Geodete, ale wybaczam Ci wszystkie grzechy za opis dan wigilijnych. Czy my sie moze znaMY? Nie jestem z lasu, ale Druhna to dorbaldie miala IDENTYCZNE menu jak The Scianas w K-R, kiedys-gdzies, nic nie bujam). Potem zobaczylam zdjecia Uciechy i peklo serce w murze! Uciecha, Baker Beach? Shut up! Toz to moje ulubione piknikowe miejsce na swiecie. A te widoki na miasto, to ja wiem, JA WIEM, gdzie Druhna robila! Twin Peaks, zgadza sie? A na tych zdjeciach "Ocean w tle", to gdybym sie uparla, to bym Druhnom pokazala doMY, w ktorych mieszkalam. Jeden byl zolty, ten drugi - zielony. Potem Emcia mnie "dobila" zdjeciami oceanu, bo moje Drogie Druhny - zobaczyc Ocean - na poczatku Nowego Roku - to jest Jedna Wielka, Wieksza i Najwieksza Wrozba, jak murem stoje! A opowiesc o Torczu na 116 to Druhna przechowuje jako SwietOM Relikwie? Tak sie pytam, bowiem takOM samOM (no prawie) przechowuje sie w mojej rodzinie. Emciu - ze tak walne z grubej rury - czy w tej opowiesci chodzi o TEGO SAMEGO Dziadka, ktory pozniej jezdzil na targ? No bo jesli tak, to ja uffff, dziadek wrocil. Potem Bronka rozpoczela nowy TREND w HP, czili wierszenka na dwa glosy, bez nawiasow. Troczkowe chiba to kupiOM, ne? Brawo Bronka! Potem Sowus wpadla z felietonem, az mi PH podskoczylo. Sowus to mnie jednak zna, jak wlasnOM dziuple. Teee, Sowus...mnie ten dopYsek cos mowi, ale za cholerkunie nie moge odpedzic Amnezju. A potem wpadala An-dora (wreszcie wpadla, bo czlowiek, tfu, Sciana juz ze zmartwienia rwal wlosy z tynku) i obwiescila, ze Malenstwo tuz tuz.
Musze sie troche uspokoic, bo od tych wrazen w HalYnce to mi sie trzesie mur.
Dziekuje Druhny. WUS.
Ściana

Postprzez Ściana Cz, 03.01.2008 09:33

Troche sie uspokoilam, ale TYLKO troche, no to wklejam wierszenke, zeby zatuszowac troczka, phi!

Chuda jak słomka cizia blond,
z lichym torsem starszy pan,
Tęga madame co z psiną
przez osiedle mknie,
Ruda z parteru i jej mąż,
Zrzęda w berecie lila-róż,
jurny fabryki Stróż
- o jednym tylko śnią

Wszyscy chcą kochać,
choć nie przyznają się.
Tak pięknie jak w kinie,
jak we śnie.
Wszyscy chcą kochać
do utraty tchu,
zmysły postradać bezpowrotnie...
Choćby raz,
jeden jedyny raz.

Głodna modelka, krawiec mruk,
Dama co nagle wpadła w cug,
Grubas w tureckim swetrze,
Pijak z bary "Miś"
Grafik co preferuje jazz,
Aktorka w norkach, Fryzjer gej,
Wdowa co szlocha w noc
- o jedno proszą los

spiew: MarYla Rodowicz

Chuda jak słomka cizia blond, /toz to Nasza Ulubiona Alberta, dieta cud dorbaldie!/

z lichym torsem starszy pan, /Pan Fizyk zdecydowanie lichych gabarytow/

Tęga madame co z psiną /Pies FiorA przemowil „ludzkim glosem” (hi hi, za murem przemawial) i zawarczal „nie jestem psinOM, troche szacunku dla sztuki nowoczesnej"/

przez osiedle mknie, /Sowus, bedzie street party, zamknij okiennice, sasiadOM przebij opony, phi!/

Ruda z parteru i jej mąż, /kuzynka Alberty z panem GeodetOM, ktory wyznacza jej granice wolnosci slowa, niech mnie Maszmun nie wali w-czape, co?/

Zrzęda w berecie lila-róż, /ale czy to jest beret moherowy czy gazeta wyborcza....i tu mam fajnOM opowiesc, bo mi sie otwiera TYLKO strona glowna Gazety Wyborczej, jak chce wejsc do jakiegos linku, to ZAWSZE mi wyskakuje „nie ma takiej strony” i tak SOWIE mysle: KTO mi kurnaola zalozyl szlaban na Gazete WyborczOM? Nic nie bujam, Druhny! Tak mam i juz! Moze od tej wolnosci slowa tak mi sie pomieszalo w tynku, ze nawet Gazeta Wyborcza wysiada, hi hi. PS Sowus, zapytaj Miska czy to jest mozliwe, co?/

jurny fabryki Stróż /znaczi sie Pan Janiol z filmu Alternatywy 4, czek/

- o jednym tylko śnią /dawac ich wszystkich w kupie na szezlong. Archetypy Junga, prosze bardzo! Hobbitu wnoszO podium/

Wszyscy chcą kochać, /toz Emcia nakazala milosc, ne? Wyciagam belke z wlasnego oczodolu i dawaj lece na wertepy. A w cholerkunie mi ten mur, hi hi/

choć nie przyznają się. /eeee tam, pogila sie ich troche i wszystko dyskretnie wyspiewajOM w wierszence/

Tak pięknie jak w kinie, /no to sie przyznam Druhnom, ze nie wiem w co tynk wlozyc, bo Sowus mnie zalala Oceanem Swietych Dobr i tera to tak: osiolkowi w zlobie dano..... Sowus....ja sie z tym nie wyrobie do Nirwany, hi hi/

jak we śnie. /toz mowie: rece precz od snow, co Druhny takie roszczeniowe?/

Wszyscy chcą kochać /ale niech sie Druhny nie pchajOM, dobra? Bo ja za tym murem to dostaje atakow klaustrofobii/

do utraty tchu, /phi! Przyjdzie Albercia, na usta sowie walnie preparat do powiekszania ust od Maszmunu i dawaj usta-usta/

zmysły postradać bezpowrotnie... /a podlogu faluju....Maszmunu, a moze by tak bez pradu w Hawiru, co? No bo wlasnie ogladalam taki film dokumentalny o niedzwiedziach polarnych i im sie tak troche roztapia ekosystem....wcale NIE przemawiam, tak tylko wkrecam azjatycki blat w metafochy, phi/

Choćby raz, /eeeeee....tylko RAZ? A gdzie gra wstepna? Zbieranie doswiadczen? Uczenie sie na wlasnych bledach?/

jeden jedyny raz. /i ze Cie nie opuszcze @ Neo, Druhny swiadkiem, na wypadek gdyby Neos wykasowal posta!/

Głodna modelka, krawiec mruk, /a co on taki mrukliwy? Dawac go na ruru! Co sie bedzie wgapial w anorektyczna modelke, niech sowie popatrzy na cizie blond, pseudonim okupacyjny: Alberta/

Dama co nagle wpadła w cug, /znaczi sie we(l)ne miala, to i wkleila troczka w HalYnce/

Grubas w tureckim swetrze, /zara zara, bez takich tam targowych usmieszkow! Rece precz od Turcji! Druhny, ja tu w brudnopisie przerabiam przemowienia na temat historii starozytnej. Wkleic moze mojego O. jak przemawia do kuchenki i zlewozmywaka? Hi hi/

Pijak z baru "Miś" /Sowus, dawaj na Swiety Kurek, posmiejem sie na Emigracji. Samych Swoich tez dawaj, hi hi/

Grafik co preferuje jazz, /no to ziuuuu go do Kulturalnych/

Aktorka w norkach, Fryzjer gej, /Druhny, we are so gay! Kinda! I tak trzymac! Niech zyje HalYnka!/

Wdowa co szlocha w noc /a co ona tak szlocha? Dawac ja do Kredensu, to zaraz jej podniesieMY PH, dobrze mowie, ne?/

- o jedno proszą los /prosze o jedno: niech Druhny ZAWSZE TU bedOM. Constans/

spiew: MarYla Rodowicz + /Sciana/
Ściana

Postprzez Małgosia Sz Cz, 03.01.2008 10:31

Hej!
A ja wiem czyja to wierszenka (na poprzedniej stronie) ale nie powiem! hihihi Bronia jeszcze raz archiwum trzeba przejrzeć (podpowiedź: nie tylko HP) i wtedy się wyda! Aż mnie kusi, żeby się dopisać dorbaldie, oj kusi...
Sowuś! A ja nie jestem roszczeniowa, w przeciwieństwie do Druhen hihihi i powiem PIĘKNE ZDJĘCIA! A za to z oknami galerii (Emciu dobra jesteś, wiesz?) to masz buziaka (powiększone usta te sprawy). Filharmonią się nie przejmuj. Oj sala jak sala (za moją koleżanką z Holandii, która Paryż skwitowała słowami "oj miasto jak miasto"). No i bilety na parterze mamy, a nie na balkonie! Także dobrze będzie!
Bronia głosuję za wersją niebieską. Wiadomo. Niebieskie anioły nie bledną! Dobre! A czy ja gdzieś nie doczytałam, że Druhnie się nie podobała scena wigilijna w Katyniu? Oj będzie w-czapa! Jak dla mnie to dla tej sceny należy ten film (między innymi) zobaczyć! Stenka genialna!
Emciu dziękuję za zdjęcia oceaniczno- chłopięce i za opowieść choinkową. Szczęście mówisz? No zobaczymy.
Pozdrawiam Całe HP!
Ps 1 Uciecho zdjęcia wklejaj. Koniecznie.
Ps 2 Ścianuś Ciebie pozdrawiam unplugged!
Małgosia Sz

Postprzez sonja Cz, 03.01.2008 12:36

no to mozna zgadywac z ta wierszenka w poscie Sowy, czy nie.... :roll:
sonja

Postprzez GrejSowa Cz, 03.01.2008 12:58

Można, Soniu. 30 sekund na odpowiedź, starczy....? ;-) Czas start...
GrejSowa

Postprzez Ściana Cz, 03.01.2008 13:03

Soniu, juz DAAAAAAWNOOOOO minelo 30 sekund. Ilez mozna szczekac?

PS Sowus, a co Sonia wygra?
Ściana

Postprzez sonja Cz, 03.01.2008 13:04

mała :!: :!:
sonja

Postprzez sonja Cz, 03.01.2008 13:06

:?:
sonja

Postprzez GrejSowa Cz, 03.01.2008 13:07

Luuuudzieeee, naprawdę nie wiecie...???? Ja się przez Was wykończę, tak mi się chce powiedzieć, phi...

P.S. Toż mówiłam, że nagród niet, chociaż....
GrejSowa

Postprzez nie ma mnie Cz, 03.01.2008 13:08

....o, pardą, a,ale osochozzii?????
Lord, help me be the person my dog thinks I am.
nie ma mnie

Postprzez GrejSowa Cz, 03.01.2008 13:09

a niiiic....o wierszenkę Cię tylko posądzono, wiesz?
GrejSowa

Postprzez Małgosia Sz Cz, 03.01.2008 13:09

Soniu pudło! Ja nie powiem bo wiem od Sowy, więc byłoby nie fair!
Małgosia Sz

Postprzez nie ma mnie Cz, 03.01.2008 13:13

..... noooo, widzę, że nie tylko u mnie trwa jeszcze powitanie
np. ..... Nowego Roku :):):)
omatkojedyna.... ja i wierszenka!

P.S.

1) ..... Małgosiu Sz. .... tak, na miłość nie ma rady! :):):):)
2) Sowuś, jak się pisze odgłos "czknięcia"?
Ostatnio edytowano Cz, 03.01.2008 13:13 przez nie ma mnie, łącznie edytowano 1 raz
Lord, help me be the person my dog thinks I am.
nie ma mnie

Postprzez GrejSowa Cz, 03.01.2008 13:13

no, ja nie wiem, czy to nie podchodziłoby nawet pod jakiś paragraf ;-)

To co, bawimy się dalej w "Pod napięciem", czy powiedzieć...?
GrejSowa

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne