Witaj HP !
Witaj Sciano !
Ja tez chce dzisiaj podziekowac za caly rok wierszenek, tasiemek i fotorelacji z roznych stron swiata !
Druhny mi wybacza, mam nadzieje, ze wpadlam tu pozna noca i tylko na chwilke, ale chcialam się odezwac, jeszcze przed koncem roku, po dlugiej nieobecnosci... i nie będzie troczka czy tasiemki, a tylko wierszenka, jeszcze nie noworoczna, lecz sylwestrowa.
Jedni mają piękne oczy,(najwazniejsze zeby oczodol prowadzil w otchlanie duszy) /oraz zeby patrzyl na otchlan duszy ze zrozumieniem/||a ja już się nie dam nabrac na żadne ladne oczy||
inni mają kształtny nos, (hihi, a nos to powinnien byc funkconalny a nie zatkany husteczka haftowana) /Chusteczka zdecydowanie haftowana funkcjonalnie, do haftowania prosiMY nie brac owczej welny, hi hi/||czy Teremi nadal potrzebuje chusteczki haftowanej do ksztaltnego nosa ?||
ja mam piękne wszystkie członki (Alberta nie wytrzymala i musiala sie uzewnetrznic) /klik, klik, klik, klik, 5 razy sprawdzilam czy na pewno jestem w HalYnce. Juz nawet chcialam napisac do Aro, ze ma fajny NOWY temat, a tu masz, toz to Nasza HalYnka/||wszystkie czlonki i czlonkinie HalYnki sa piekne, a co ? może się myle ?||
i w dodatku jeszcze piękny głos. (tu odezwal sie wierny Alberci pies FiorA, hauuuuu....., hauuuuuuu..., bo to juz bylo po Wigilii, wiec mogl byl tylko zaszczekac.) /a co to za ograniczenia wigilijne? Wolnosc slowa w HalYnce! Powiedzial pies FiorA i machnal ogonem, ze az Alberci spadl moherowy berecik/||moje koty w noc wigilijna spiewaly do ksiezyca, bo piekny był ||
Bardzo dobrze czuję frazę,(to nasza Bronia spiewa swiateczne koledy! Az sie okoliczne brzozy zasluchaly!) /az strach prosic Bronie, zeby „wkleic”, ne?/||no to ja zaraz wkleje caly brzozowy lasek||
że niejeden śpiewak to z zazdrości spuchł,(a co na to pan dyrektor choru?) /a dlaczego PAN? Emciu, czy Druhna chce oberwac persymonA od Pani Dyrektor Choru zwanej potocznie FeministkOM?/||ja bym nie była taka pewna, co do orientacji kierownictwa niektórych chorow, nawet meskich||
ale trudno! co poradzę,(oto i rada. Mowi sie trudno i zyje sie dalej, albo mowi sie trudno i idzie sie jutro na robote, chlip chlip..) /Mowi sie alleluja i siedzi sie w szufladzie. Trudno, ale zycie nie jest fair!/||a ja radze wyjsc z szuflady, bo dzis jest ostatni dzien starego roku||
że mam nadto absolutny słuch!(hihi, a po jakiego! Ja to mam sluch wybiorczy! Polozylam wprawdzie szlaban na wyrazy lazienkowe ale efekt jeszcze nie zostal osiagniety wobec czego wylaczylam sluchowisko na te wszystkie frazy fizjologiczne. Ech chlopcy...) /hi hi....sluch wybiorczy, nie mylic z czytaniem HalYnki ze zrozumieniem, doskonale sie przydaje w brudnopisie. Jak moj szef zaczyna przemawiac na podium, to u mnie pstryk – blokada na sluchowisko. Automatyczny wylaczacz/|| hihi, taka „blokade na sluchowisko” to „niesluch absolutny”||
Kiedy mój cudowny wokal,(taaaa...kiedys to mozna bylo robic cudowny kogel-mogel na cudowny wokal, a teraz to dorbaldie mozna tylko robic chrzan, hihi) /chrzan smakuje troche jak kimczi, tak samo wypala struny glosowe. Tera juz kumam dlaczego Maszmunu tak jakos ucichla. NIECH MASZMUNU JUZ WROCI, krzyczO stesknione Hobbitu!/||kiedys to wokalne chrypki były w modzie...Marlena D., Ertha K., czy ktos to pamieta ?||
zmąci nieraz chrypki rdza, (Teremi, no i co? Idzie ku lepszemu z tym glosem, czy dalej Druhna mowi szeptem?) /Teremi, z DruhnOM to tynk pelen roboty! Od tego martwienia sie o Druhne, to juz mi wypadl wegiel z tynku! Druhna sie wezmie w garsc i nie choruje, co?/||Teremi, Druhna wezmie ten wegiel z tynku i wrzuci do pieca, będzie cieplej ||
lecę do laryngologa (Alberta pyta czy pan laryngolog jest kuzynem pana okulisty) /czek, a na wodke chodzi z Panem Fizykiem/||a może potrzebny dr F. ze swa kozetka?||
wywalając jęzor aaaaa...(prosze nie wywalac jezykow! BUM! Hihi, zarzadzila Emcia, ale efekt byl marny wiec wylaczyla rowniez oczodoly.) /hi hi.....zasada numer jeden: nigdy nie mow dzieciom: „prosze nie .....”, bo to dziala na nie jak plachta na byka, skoro nie wolno, to dawaj!/||kto ma dzieci, to wie, ze wlasnie u laryngologa nie chca pokazac jezyka||
Potem budzę się z narkozy, (sen, blogi sen, czek! Lenistwo na 116!) /jakie lenistwo? Toz pisze wierszenke, ne? Za chwile zaczne kolejnOM i tak mi zleci weekend. Z Druhnami to sie nie mozna wyrobic, hi hi/||a może to nie była narkoza, tylko sen o ...laryngologu||
sprawdzam "mi", "mi" wszystko gra!(sprawdzam Halynke a tu cisza swiateczno-zimowa) /sprawdzam HalYnke, a tus mi niespodzianko!/||sprawdzam, a tu „mi wszystko gra” w HalYnce, jak zawsze ||
Śpiewam wprawdzie coraz cieniej,(no to mysle sowie napisze sie hipochondrenke i cisza szybciej minie ne?) /Emciu, jak mnie slychac? Druhna wlaczy opcje na sluchowisko. Toz przemawiam do Druhny. Co bede gadac do Sciany, co to ja GUPIA jestem? Hi hi/||no przeciez, ze nie GUPIA, nie będzie SCIANA do SIEBIE gadac, ale jakby cos zaspiewala, choc cienko, to chetnie posluchamy ||
ale cóż recesja trwa. (trwaja swieta czili blogie lenistwo. AVE!) /i tego sie trzymajMY w Nowym Roku! Niech zyje lenistwo!/||swieta, swieta i po swietach...koniec recesji, idzie NOWE z Nowym Rokiem ||
(J.Kaczmarek)+(Emcia, Teremi Druhna zdrowieje! Teraz czekaMY na noworoczenke!) + /Sciana, zdrowie Druhny Teremi! PS Teremi, juz odliczam: jeden, dwa, ......... czas na noworoczenke......./
+||Ita, JESZCZE nienoworoczna lecz JUZ sylwestrowa||
A teraz dla Wszystkich Druhen i Druhow zostawiam caly brzozowy lasek, żeby poszukali i znalezli w nim,
KAZDY swoja brzozke do przytulania, PRZEZ CALY NASTEPNY ROK !