HYDE PARK

Postprzez Cletoris Veritas Pt, 28.12.2007 22:23

mnie sie też wydaje ?
Cletoris Veritas

Postprzez kinia0406 Pt, 28.12.2007 22:23

.
Ostatnio edytowano Cz, 11.06.2009 16:51 przez kinia0406, łącznie edytowano 1 raz
kinia0406

Postprzez Bromba Pt, 28.12.2007 22:25

A no niech!

Uff, jakie to szczęście, że absolutnie każdy jest starszy od węgla! Zamykam oczy na klikanie i napiszę Wam coś nie o latach, a o kilogramach. Dawno się nie ważyłam, więc jak ostatnio byłam u brata, stanęłam sobie na jego elektronicznej, wypasionej wadze. O matko! Nazajutrz kontrolnie zapytałam, czy aby na pewno brat ma dobrą wagę. – waga jest dobra, a prawda bywa bolesna, usłyszałam… Trudno mi to powiedzieć, ale niestety, mój brat to cham, prawda? Hi hi.

Sowa, jak jeszcze jesteś, to Ty mi tu jeszcze poradź, proszę, co zrobić z moim prywatnym wordem, gdyż robi mi psikusy. Sapek na przykładwziął się stąd, że bezczelnie (sypię głowę płatkami róż) wstawiałam spację między tekst właściwy imieninenki a dopiskiem Emci i miś (nie mylić z Miśkiem) „speak” poprawiał mi na „sapek”. Już wyłączałam autokorektę i na pewno nie ustawiłam takiej durnej komendy, żeby cokolwiek zamieniał na sapka. Ale skoro już stało się, Druhny pozwolą, Sapek, kochanek Alberty. Ekhm, ekhm, ekhm, …kłaczek.

PS Dno jest, spoko.

Pozdrawiam wszystkich!
Ama et fac quod vis.
Bromba

Postprzez vivien Pt, 28.12.2007 23:20

,
Ostatnio edytowano Śr, 05.03.2014 10:25 przez vivien, łącznie edytowano 2 razy
vivien

Postprzez Cletoris Veritas Pt, 28.12.2007 23:39

no bez przesady, aż tak tu nie nurkowałem
Cletoris Veritas

Postprzez vivien Pt, 28.12.2007 23:42

,
Ostatnio edytowano Śr, 05.03.2014 10:26 przez vivien, łącznie edytowano 1 raz
vivien

Postprzez Ściana So, 29.12.2007 01:00

Chcialam tak jakos NORMALNIE zagmatwac moje powitanie, ale walne prosto z tynku:
DZIEN DOBRY WSZYSTKIM.
Czy teraz wszystko JASNE?
Luuuuuudzieeee, niech nam sie wydaje (hi hi), ze rozumiemy albo nie co tam chcemy. Przeciez NIKT tu szyfrem nie pisze. Dobre, Sciana, dobre.
NIECH ZYJE WOLNOSC W HP!

No i tak od slowa do slowa, troczek sie walnal, czas na wierszenke.

Jedni mają piękne oczy,(najwazniejsze zeby oczodol prowadzil w otchlanie duszy) /oraz zeby patrzyl na otchlan duszy ze zrozumieniem/

inni mają kształtny nos, (hihi, a nos to powinnien byc funkconalny a nie zatkany husteczka haftowana) /Chusteczka zdecydowanie haftowana funkcjonalnie, do haftowania prosiMY nie brac owczej welny, hi hi/

ja mam piękne wszystkie członki (Alberta nie wytrzymala i musiala sie uzewnetrznic) /klik, klik, klik, klik, 5 razy sprawdzilam czy na pewno jestem w HalYnce. Juz nawet chcialam napisac do Aro, ze ma fajny NOWY temat, a tu masz, toz to Nasza HalYnka/

i w dodatku jeszcze piękny głos. (tu odezwal sie wierny Alberci pies FiorA, hauuuuu....., hauuuuuuu..., bo to juz bylo po Wigilii, wiec mogl byl tylko zaszczekac.) /a co to za ograniczenia wigilijne? Wolnosc slowa w HalYnce! Powiedzial pies FiorA i machnal ogonem, ze az Alberci spadl moherowy berecik/

Bardzo dobrze czuję frazę,(to nasza Bronia spiewa swiateczne koledy! Az sie okoliczne brzozy zasluchaly!) /az strach prosic Bronie, zeby „wkleic”, ne?/

że niejeden śpiewak to z zazdrości spuchł,(a co na to pan dyrektor choru?) /a dlaczego PAN? Emciu, czy Druhna chce oberwac persymonA od Pani Dyrektor Choru zwanej potocznie FeministkOM?/

ale trudno! co poradzę,(oto i rada. Mowi sie trudno i zyje sie dalej, albo mowi sie trudno i idzie sie jutro na robote, chlip chlip..) /Mowi sie alleluja i siedzi sie w szufladzie. Trudno, ale zycie nie jest fair!/

że mam nadto absolutny słuch!(hihi, a po jakiego! Ja to mam sluch wybiorczy! Polozylam wprawdzie szlaban na wyrazy lazienkowe ale efekt jeszcze nie zostal osiagniety wobec czego wylaczylam sluchowisko na te wszystkie frazy fizjologiczne. Ech chlopcy...) /hi hi....sluch wybiorczy, nie mylic z czytaniem HalYnki ze zrozumieniem, doskonale sie przydaje w brudnopisie. Jak moj szef zaczyna przemawiac na podium, to u mnie pstryk – blokada na sluchowisko. Automatyczny wylaczacz/

Kiedy mój cudowny wokal,(taaaa...kiedys to mozna bylo robic cudowny kogel-mogel na cudowny wokal, a teraz to dorbaldie mozna tylko robic chrzan, hihi) /chrzan smakuje troche jak kimczi, tak samo wypala struny glosowe. Tera juz kumam dlaczego Maszmunu tak jakos ucichla. NIECH MASZMUNU JUZ WROCI, krzyczO stesknione Hobbitu!/

zmąci nieraz chrypki rdza, (Teremi, no i co? Idzie ku lepszemu z tym glosem, czy dalej Druhna mowi szeptem?) /Teremi, z DruhnOM to tynk pelen roboty! Od tego martwienia sie o Druhne, to juz mi wypadl wegiel z tynku! Druhna sie wezmie w garsc i nie choruje, co?/

lecę do laryngologa (Alberta pyta czy pan laryngolog jest kuzynem pana okulisty) /czek, a na wodke chodzi z Panem Fizykiem/

wywalając jęzor aaaaa...(prosze nie wywalac jezykow! BUM! Hihi, zarzadzila Emcia, ale efekt byl marny wiec wylaczyla rowniez oczodoly.) /hi hi.....zasada numer jeden: nigdy nie mow dzieciom: „prosze nie .....”, bo to dziala na nie jak plachta na byka, skoro nie wolno, to dawaj!/

Potem budzę się z narkozy, (sen, blogi sen, czek! Lenistwo na 116!) /jakie lenistwo? Toz pisze wierszenke, ne? Za chwile zaczne kolejnOM i tak mi zleci weekend. Z Druhnami to sie nie mozna wyrobic, hi hi/

sprawdzam "mi", "mi" wszystko gra!(sprawdzam Halynke a tu cisza swiateczno-zimowa) /sprawdzam HalYnke, a tus mi niespodzianko!/

Śpiewam wprawdzie coraz cieniej,(no to mysle sowie napisze sie hipochondrenke i cisza szybciej minie ne?) /Emciu, jak mnie slychac? Druhna wlaczy opcje na sluchowisko. Toz przemawiam do Druhny. Co bede gadac do Sciany, co to ja GUPIA jestem? Hi hi/

ale cóż recesja trwa. (trwaja swieta czili blogie lenistwo. AVE!) /i tego sie trzymajMY w Nowym Roku! Niech zyje lenistwo!/

(J.Kaczmarek)+(Emcia, Teremi Druhna zdrowieje! Teraz czekaMY na noworoczenke!) + /Sciana, zdrowie Druhny Teremi! PS Teremi, juz odliczam: jeden, dwa, ......... czas na noworoczenke......./
Ściana

Postprzez Bromba So, 29.12.2007 01:00

Zawsze, zawsze chciałam to powiedzieć - dzień dobry, Ściana!
Bromba

Postprzez Ściana So, 29.12.2007 01:04

Cze, Bronia!

Bronia, dziecko, a Ty dlaczego nie spisz?

No to skoro nie spisz, to dawaj wierszenke, hi hi.
Ściana

Postprzez Ściana So, 29.12.2007 01:06

Po namysle....Bronia, a moze Ty jednak spisz i tak przez sen gadasz do Sciany, co? Ty to masz schizy, hi hi.
Ściana

Postprzez Bromba So, 29.12.2007 01:07

Hi, hi! Nie śpię, bo powiedzmy, myślę.
Wierszenki na razie niet, bo ogladądam Klatwę Czarnej Perły.
A Ty co tam oglądasz?
A odpoczywasz?
Ama et fac quod vis.
Bromba

Postprzez Ściana So, 29.12.2007 01:13

Eeee tak sie wgapiam w szklanOM kule. Wdech-wydech.
Ściana

Postprzez Bromba So, 29.12.2007 01:15

Zawsze to coś innego niż w-czapowanie jednym takim, co ne?
Ama et fac quod vis.
Bromba

Postprzez Cletoris Veritas So, 29.12.2007 01:23

Cletoris Veritas

Postprzez Ściana So, 29.12.2007 01:28

Aro - I won't let you down.
Ściana

Postprzez Cletoris Veritas So, 29.12.2007 01:31

trzymam Cię za słowo
Cletoris Veritas

Postprzez M.C. So, 29.12.2007 17:05

Aaaaaaa.....skoro tak sie sprawy majO, to ja przejde z troczka do wierszenki, zeby bylo bardziej zrozumiale...

There may be trouble ahead(wchodze ci ja do HalYnki i troche mnie zatkalo....Nawet sie zamyslilam, hihi. No i tak mysle....Emcia, to jest Twoja jedyna szansa zeby w tym unikatowym roku 2007 walnac jakas mini rozpierduche, niech sie COS w koncu zacznie dziac...Ale...kurnaola, NIE CHCE MI sie!)

But while there's music and moonlight (moonlight and music) and love and romance(zamiast tego wklejam piekna piosenke /Druhny, nie-Druhny tez lubia te melodie? BOSKA jest, co ne?/, a na moonlight, love i romance tez przyjdzie pora! Juz SECURITY w tym glowa! Hihi.)

Let's face the music and dance(no i tak sowie mysle, ze moze by tak zdziwic to moje security na robocie i zamiast tylko podspiewywac pod nosem odstawic im jakies TANGO na TRAWIE? Wkleic pytam cichutko zeby nie obudzic Druhny Bronki ze sprawiedliwego snu, boz przeciez po nocy sie szlajala)

Before the fiddlers have fled(Hobbitu przygrywali na skrzypkach ale zglodnieli i poszli szukac zarcia. Poszli do innych tematow, hihi, przebrali sie za DUCHY. UWAGA tam! BedO straszyc i zrec zawiklane posty!)

Before they ask us to pay the bill, and while we still have THE chance(RACHUNKI ZA TO CO ZEZRO HOBBITU PLACI MASZMUNU JAK WROCI. PUSTY KREDENS.)

Let's face the music and dance(Sowusia to sie wytanczy na Sylwestra, ne? Nie ma to jak Sylwester na wsi...chlip, chlip, a kuligi bedO? A dlaczego tam jeszcze nie ma internetu?)

Soon, we'll be without the moon(taaaaa, znajac Maszmunu to wpadnie i zaraz bedzie wyjezdzala na turnus do Rzymu...)

Humming a different tune - and then...(WOLNOSC melodii!!!! Obejmujemy w sowie te wszystkie "differences", niby te wewnetrzne dzieci@Druhna Sciana! BUM!)

There may be teardrops to shed(heeeej, szopa swiateczna jeszcze stoi i lzy sie znajda, ne? Jak dno to dno! Druhny Bronka i Sciana przybija PIATKE!)

So (But) while there's music and moonlight (moonlight and music) and love and romance(hihi, to wtedy wychodzi kicz, hihi, CUT juz ta Ginger vel Alberte z Sapkiem vel kochankiem! Gdzie jest pan Fizyk?!)

(Let's face the music and dance, dance) (tak mi sie WYDAJE, ze MOJ nawias zajety, ale nic to, bawiMY sie!)

(Let's face the music - let's HEAR that music)(prosze bardzo dolaczam wersje do posluchania Dianka Krall dla wszystkich!)

Let's face the music and dance(let's, shall we? Feministki proszO kogo tam chcO.)

Lyrics and music Irving Berling + (Emcia, ja tu tylko pisze w nawiasach, na Szuwarka nie mylic wierszenek z troczkami!)

http://www.youtube.com/watch?v=LWOrziNWDBQ

Dobrego dnia wszystkim. U mnie deszczowo, zimowo...
M.C.

Postprzez Bromba So, 29.12.2007 21:30

Hej! Bez wełny jakoś, więc niech nikt mi tego nie czyta!

There may be trouble ahead(wchodze ci ja do HalYnki i troche mnie zatkalo....Nawet sie zamyslilam, hihi. No i tak mysle....Emcia, to jest Twoja jedyna szansa zeby w tym unikatowym roku 2007 walnac jakas mini rozpierduche, niech sie COS w koncu zacznie dziac...Ale...kurnaola, NIE CHCE MI sie!) #o masz, wszystko zrozumiałam i już myślałam, że Emcia lubi pokój i zgodę, ale na szczęście nie chciało jej się, uff, hi hi#

But while there's music and moonlight (moonlight and music) and love and romance(zamiast tego wklejam piekna piosenke /Druhny, nie-Druhny tez lubia te melodie? BOSKA jest, co ne?/, a na moonlight, love i romance tez przyjdzie pora! Juz SECURITY w tym glowa! Hihi.) #już chciałam zapytać kiedy i po co, ale zakrztusiłam się drożdżami#

Let's face the music and dance(no i tak sowie mysle, ze moze by tak zdziwic to moje security na robocie i zamiast tylko podspiewywac pod nosem odstawic im jakies TANGO na TRAWIE? Wkleic pytam cichutko zeby nie obudzic Druhny Bronki ze sprawiedliwego snu, boz przeciez po nocy sie szlajala) #a to się security ucieszy#

Before the fiddlers have fled(Hobbitu przygrywali na skrzypkach ale zglodnieli i poszli szukac zarcia. Poszli do innych tematow, hihi, przebrali sie za DUCHY. UWAGA tam! BedO straszyc i zrec zawiklane posty!) #Pan Fizyk już wyjmuje z lewej kieszeni przyrząd do mierzenia zawiłości#

Before they ask us to pay the bill, and while we still have THE chance(RACHUNKI ZA TO CO ZEZRO HOBBITU PLACI MASZMUNU JAK WROCI. PUSTY KREDENS.) #DAJ ŻYĆ. KARTA KREDYTOWA MASZMUNA#

Let's face the music and dance(Sowusia to sie wytanczy na Sylwestra, ne? Nie ma to jak Sylwester na wsi...chlip, chlip, a kuligi bedO? A dlaczego tam jeszcze nie ma internetu?) #z braku śniegu szybciej będą łyżwy. Jazda figurowa na Sowie!#

Soon, we'll be without the moon(taaaaa, znajac Maszmunu to wpadnie i zaraz bedzie wyjezdzala na turnus do Rzymu...) #czy nie kolej na Barcelonę?#

Humming a different tune - and then...(WOLNOSC melodii!!!! Obejmujemy w sowie te wszystkie "differences", niby te wewnetrzne dzieci@Druhna Sciana! BUM!) #takie pitanie mam -ale naraz obejmować wszystkie dzieci czy po kolei…?#

There may be teardrops to shed(heeeej, szopa swiateczna jeszcze stoi i lzy sie znajda, ne? Jak dno to dno! Druhny Bronka i Sciana przybija PIATKE!) #Druhny mają coś na łzy? Już będzie pół roku jak oczy mam suche, dno!#

So (But) while there's music and moonlight (moonlight and music) and love and romance(hihi, to wtedy wychodzi kicz, hihi, CUT juz ta Ginger vel Alberte z Sapkiem vel kochankiem! Gdzie jest pan Fizyk?!) #mierzy, jak szybko przyjdzie nowa miłość#

(Let's face the music and dance, dance) (tak mi sie WYDAJE, ze MOJ nawias zajety, ale nic to, bawiMY sie!) #Druhny to sOM strasznie upierdliwe w temacie nawiasów, hi hi#

(Let's face the music - let's HEAR that music)(prosze bardzo dolaczam wersje do posluchania Dianka Krall dla wszystkich!) #a my na robocie słuchamy Dianki świątecznej, też pycha#

Let's face the music and dance(let's, shall we? Feministki proszO kogo tam chcO.) #karneciki zamieniły na dzienniczki i zadowolone#

Lyrics and music Irving Berling + (Emcia, ja tu tylko pisze w nawiasach, na Szuwarka nie mylic wierszenek z troczkami!) + #Bronka, zdążyłam przed Ścianulką?#

Bromba

Postprzez vivien N, 30.12.2007 00:20

.
Ostatnio edytowano Śr, 05.03.2014 10:26 przez vivien, łącznie edytowano 1 raz
vivien

Postprzez kinia0406 N, 30.12.2007 00:22

.
Ostatnio edytowano Cz, 11.06.2009 16:51 przez kinia0406, łącznie edytowano 1 raz
kinia0406

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne