HYDE PARK

Postprzez GrejSowa N, 23.12.2007 13:56

Cześć, Druhny, ja tylko na chwilkę...Maga, dzięki za życzenia. Wszystkiego naj urodzinowego dla Ciebie i ucałowania dla przystojniejącego w oczodołach Mateo!!! Martini biorę, bo uwielbiam. EXTRA DRY!!! Zagryzam arbuzem (też uwielbiam!). Ścianuś, dzięki za wierszenku (czy to jest już świątenku...?). Emciu, zdjęcie NA PEWNO piękne, hi hi...później sowie rozjaśnię, bo teraz nie mam czasu ;-) Od samej nazwy deseru to ja już pierdyknęłam...a co dopiero...ech...Wklejam Druhnom wspomniane prezenty oraz kartkę od Kangurzycy...taaa...jak Cię widzO, tak Cię piszO...;-) A ja wczoraj zasnęłam w gołębniku...Druhny mnie tylko nie bijO...padłam nie wyrobiwszy się na zakręcie...Za to jestem teraz, jest bialuśki dzień i jak raz wszędzie indziej tylko zawadzam, bo Sowa Starsza w pobliżu ;-)

Zatem natenczas, Druhny...jakaś taka nie bardzo jestem dzisiaj...męczy mnie ta krzątanina...gorzej jak na robocie, a do tego refleksje mnie najszły różniste...znaczy się idO Święta...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
GrejSowa

Postprzez MarysiaB N, 23.12.2007 17:43

Cze, drogie HP. Pa-dam! U mnie Wigilia, 3.32. Planowalam wstac o 8, ale juz czuje, ze sie nie wyrobie. Nic to. Pojutrze wybywam na dwa tygodnie za Adelajde, zeby pospac w niebieskim namiociku.
Radosci na Swieta, zdrowia, milosci i pokoju w nowym roku!
Sciskam Wszystkich w pasie i spadam do lozka.
Ps. Grejs, przestan bawic sie zabaweczkami i wez sie za robote.
MarysiaB

Postprzez GrejSowa N, 23.12.2007 18:50

Marysiu, to ja w przyszłym roku poproszę o superodkurzacz, dobra? Mogę nawet zrobić prezentację w HP, phi!
GrejSowa

Postprzez iwna N, 23.12.2007 20:03

a proszę uprzejmie :
Obrazek
:D
iwna

Postprzez Trzynastka N, 23.12.2007 21:00

Obrazek
Trzynastka

Postprzez An-dora N, 23.12.2007 21:27

MUDruhny!
Melduje poslusznie, ze urlop sie juz dawno skonczyl, tyle, ze nie zdazylam jeszcze tak naprawde wrocic do siebie, a co dopiero do zwyklej codziennosci.
Jak to na urlopie przedswiatecznym - bylo bosko-bezstresowo... Przecudne warunki sniegowe, dorbaldie sniegu po pachy! Sloneczko nas tez nie opuszczalo, narty wyostrzone, gorki strome, ludzi niewiele, jak to przed sezonem, absolutna pelnia szczescia dla narciarza!
Jechalismy wieksza grupa, wiec bylo baaardzo wesolo i na stoku, i pod stokiem.
Przyznam sie Wam bez bicia, ze pierwszy raz w zyciu zjezdzalam z gorki na pazurki pod niejakim „wplywem”. Tak jakos wyszlo, ze apres ski odbylo sie jednego wieczora ze dwie scianki od konca gory, wiec grzecznie (umilajac sowie czas wszelakimi trunkami) czekalismy do okolo pol do siodmej, coby wszyscy porzadni ludzie juz pojechali byli do domu na kolacje, no i jak juz bylo tak calkiem pusto na stoku, przy czym niestety ciemno jak w dupie, ups!, bo stok nie byl oswietlony, ruszylismy w dol. Na szczescie byli z nami „wytrawni (nie mylic z winem) narciarze”, ktorzy tlumaczyli droge baaardzo powoli, dla tych co pod wplywem... Ale jak mi jeden powiedzial: „jedz kochana koniecznie z lewej strony tej poteznej choiny, co tam stoi na srodku polany” a ja nie widzialam ZADNEJ choiny, to zaproponowalam niesmialo i z niejaka skrucha, ze po prostu ma jechac i glosno spiewac, a ja pojade za glosem, w ten sposob zaoszczedzimy czasu i nerw... Tak tez zrobilismy a jak juz szczesliwie dotarlismy do samiutkiego dolu (bez jednego upadku!!!) to ja tylko sowie przysieglam w duchu, ze juz NIGDY nie rusze SZKLA zanim nie opuszcze gory!... Tylko prosze Druhny serdecznie, nie zdradzcie mnie przed Malenstwem! Obciach by byl jak nic i wstyd straszliwy!!!
Ale nie zanudzam Was moimi urlopowym opowiesciami, Druhny juz w bardzo swiatecznym nastroju, wiec i ja dolacze swiateczne zyczenia dla wszystkich HalYnkowych i KJandowych.

Niech Wasze swieta beda takie, jak sobie tego zyczycie. Niech przyniosa radosc chwili obecnej, cieplo wspomnien, pelne zaufania spojrzenie w przyszlosc. Niech to beda dobre swieta!

I pare zdjec z urlopu, odwazam sie dolaczyc, bo takie sa zimowe, ze az swiateczne... Robilam specjalnie dla Was, nie baczac na odpadajace przy -14 st. C paluszki, sic!!!

Serce sie smialo do tych osniezonych drzewek!

Obrazek

Chmurki bawily sie ze sloncem

Obrazek

Slady Miskolaja na sniegu?...

Obrazek

W tym jeziorku gorskim kapal sie moj S. po wyjsciu z sauny. Niektorym odbija w ujemnych temperaturach...

Obrazek

Kapliczka

Obrazek

Obrazek

Nieustanne igraszki sloneczka -

Obrazek

- i chmur

Obrazek

A tu Sowka, dla Ciebie zimowy domek-dziupla! Troche uszczelnic, ocieplic i bedzie jak znalazl, jak w Wa-wie nie bedziesz mogla wytrzymac z pogoda czy z szefem...

Obrazek

PSy:
*Maga, wszystkiego dobrego urodzinowego, Twoj Groszek to takie sloneczko! Wiele radosci Ci zycze!

*Teremi, czy, jak mi bedzie tak strasznie smutno, moge pod Twoj piec?

Najserdeczniej sciskam w pasie wszystkie Druhny. HP i okolice zajely (szczegolnie) w minionym roku bardzo wazne miejsce w moim sercu. Za to Wam wszystkim skladam Wielkie Dzieki!
An-dora

Postprzez MarysiaES* N, 23.12.2007 21:55

Pogodnych, spokojnych i radosnych Świąt.

Mam nadzieję, że w trakcie Świąt znajdę trochę czasu na zaległości w HP. Tymczasem sciskam i pozdrawiam wsiech :)

Obrazek
MarysiaES*

Postprzez gocha N, 23.12.2007 22:40

Calemu HP,

Wesolych , spokojnych Swiat Bozego Narodzenia

i smacznej Wigilii (napiszcie co u Was bylo).

Obrazek

I spadam do lozka, bo mie cosik zlapalo i nie chce puscic, a jutro cala rodzina na Wigilii.
gocha

Postprzez Agniś N, 23.12.2007 23:28

PIĘKNYCH SPOKOJNYCH ŚWIĄT, ODPOCZYNKU, ZDROWIA i UŚMIECHU
dla Wszystkich Druchenek, Druchen, Druchów i Druszków .
Agniś

Postprzez Maga Pn, 24.12.2007 00:19

Ufff. Siedzę właśnie sobie z nogami wyciągniętymi przed siebie i popijam martini. Robota w kuchni skończona! A było tego naprawdę sporo. Czy ja już Druhnom wcześniej wspominałam, że Wigilia w tym roku u nas - na 15 dorosłych osób + 2 małych brzdąców???
Rodzinka niestety nie będzie w komplecie - zabraknie siostry mojego G., która powoli dochodzi do siebie po nieszczęśliwym wypadku oraz mamy mojego G., która jest razem z nią. Po Nowym Roku - 2 stycznia lecimy do nich całą naszą trójką - ja, G. i Mateo. No i mam oczywiście pietra z związku z tym lotem... ale jakoś się z tym uporam:-)
Wracając do Wigilii - cieszę się bardzo bo to pierwsza Wigilia przez nas organizowana i pomimo panującego smutku wierzę, że będzie ciepła oraz pełna miłości i nadziei.
POZDRAWIAM SERDECZNIE CAŁE HP!!!
Maga

Postprzez GrejSowa Pn, 24.12.2007 10:00

Wszystkim Ewom, a zwłaszcza NASZEJ ULUBIONEJ HAPÓWCE, składam najlepsze życzenia imieninowe w tym najpiękniejszym dniu w roku! Ave Eve!!!

Obrazek
GrejSowa

Postprzez MarysiaES* Pn, 24.12.2007 12:17

:D Sowa, dziękuję...dotarło i sprawiło wiele radości :D
MarysiaES*

Postprzez Ściana Pn, 24.12.2007 12:34

Czy Druhny juz z punktu A do punktu B? Druhny zrobiOM sowie wdech-wydech, co? Albercia, pierwsza gwiazda HP, juz blyszczy na koreanskim niebie! Hobbitu klepiO sie po bandziochu! Druhny pamietajO jedno: ZEBY I DO PRZODU!
Dziekuje Wszystkim za zyczenia TU i TAM. Druhny pamietajOM tego posta Emci o kolezance z Kroacji? No wlasnie! Dziekuje pieknie Druhnom/Druhom oraz Soni, ktora nie lubi jak sie Ja "wyzywa" od Druhen! Druhna Sonia, brzmi calkiem niezle, ne? No to bierzeMY Wszystkich do wierszenek! ..... czapkOM do ziemi!

Spokojnych Swiat, Drogie HP. Spokojnych - wezykiem, wezykiem.

PS # 9 http://www.youtube.com/watch?v=lXmcCj3k ... re=related

PS Teremi, dyskretnie zapytam: gdzie jest kurczenkola swiatenka? Prosze nie draznic psa FiorA.
Ściana

Postprzez GrejSowa Pn, 24.12.2007 13:06

Ścianuś, kurna, to nie Tyyyy?????!!!!!!!!! ;-)

Spokój, Druhny, tylko spokój...Dziękuję jeszcze raz za życzenia...wszystkiego dobrego i już się odmeldowuję...Druhny pilnujOM choinek...Maszmunowi wczoraj pierdyknęła aż poszły bombki...Ja nie wiem, może trza jO było do statywu...?

Ściskam w pasie, póki go Druhny JESZCZE majO!

Pa!
GrejSowa

Postprzez Misiek Pn, 24.12.2007 14:09

Wesołych, pogodnych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia, mnóstwo prezentów pod choinką, smacznych frykasów na wigilijnym stole ukochanym Druhnom życzy Misiek. Dziękuję za życzenia i prezenty ;)

P.S. Wersja hiphopowa: Zdro, szcze i weso :) Druhny sowie porapujo :D

,*,
,*o*,
,*o*o*,
*"""[]"""*
Misiek

Postprzez Misiek Pn, 24.12.2007 14:09

Sory. Choinka się rozjechała z tego wszystkiego :)
Misiek

Postprzez Ola B. Pn, 24.12.2007 14:51

Wszystkim pozytywnie zakręconym w tym temacie Druhnom i Druhom:

Zdrowych i spokojnych Świąt:)
Ola B.

Postprzez widz Pn, 24.12.2007 15:05

tak się zastanawiam czemu druhnom i druhom. To jakiś harcerski temat?:)
widz

Postprzez nemo Pn, 24.12.2007 15:10

nie Ty jeden/na :)
nemo

Postprzez teremi Pn, 24.12.2007 15:23

wszystkim HP-owskim Ewom dużo miłości, ciepła i wszystkiego w nadmiarze, bo zrezygnować zawsze mozna.
ściskam Was imieninowo (przepraszam, ale prezent "się" nie wkleił...co się odwlecze...)

Ściana - wiesz, że cierpliwość jest podwójnie wynagradzana - no jak ma być świątenka skoro jeszcze do świąt ho ho ho...
a jedyne rozsądne wytłumaczenie, to nocą dopadł mnie wirus i trzyma - i jak ja się taka zakichana pokażę Mikołajowi? jak nic dostanę rózgę...

An-dora miejsce cieplutkie czeka
dzięki za zimę - uwielbiam w wersji zdjęciowej

wszystkim dziękuję za życzenia i raz jeszcze świątecznie i imieninowo pozdrawiam

a teraz czas na imieninowy prezent
Obrazek
Ostatnio edytowano Pn, 24.12.2007 15:37 przez teremi, łącznie edytowano 1 raz
teremi

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne