HYDE PARK

Postprzez uciecha Pn, 03.12.2007 09:55

Ach dobranoc Emciu!!!

Milego dnia Sowusi!!!
uciecha

Postprzez uciecha Pn, 03.12.2007 11:02

Tak tylko na marginesie brudnopisu...Sciana jest wielka! Muzyka, ktorej szukalam, to w prawdzie nie Hans Zimmer, ale trop byl doskonaly..

To Lisa Gerrard!!! Z plyty "Immortal Memory" Lisy Gerrard i Patricka Cassidy

Utwor " I Asked For Love"

http://www.youtube.com/watch?v=kGTygcQ9 ... re=related

I pomyslec, ze daaawno temu uwielbialam Dead Can Dance...Powinnam od razu rozpoznac ten glos...( Do tego z Lisa Gerrard mamy urodziny tego samego dnia! A co, jak sie starzec, to tylko w dobrym towarzystwie! :-))

Pozdrawiam z bezsennej nocy!
uciecha

Postprzez Ściana Pn, 03.12.2007 11:39

Dobry! Czy zastalam KOTKA?

Taaaaa..... Uciecho, prosze bardzo. Powiem Druhnie krotko: wiedzialam, ze jak walne haslo "Hans Zimmer", to Sowus poda odzew "Lisa". Przeciez ja Sowe znam jak wlasny Kredens. No! Przeciez mowie, ze Swiete Drozdze to sa najlepsze na swiecie. Gdyby zycie skladalo sie TYLKO z pytan i odpowiedzi, to by bylo nuDNO. A tak idzie sie za tropem, sznupie po duszy i sie znajduje, co trzeba. A co? Tylko pan Brown moze pisac ksiazki z tropem, phi!
PS W narozniku przy Scianie - jak nic - Swiete Drozdze, Druhna sowie golnie.

Emciu - duet w wierszence: Neo i Kangurzyca! Zapisuje sowie w kotowniku. Druhna moze na mnie liczyc. No co? Ze niby skad sie wziela Kangurzyca w wierszence? Albo Neo? Nie, WOGLE sie nie bede prosic o nagrody, mam swoj honor. Hi hi.

Sowus - czy Ty to widzisz? "Debiut pod Grejs" @ Neo. Taaaaa..... nic nie mowie, dorbaldie - morda w kubel. Zaraz wejdze Kangurzyca i bedzie naprawiac radio.

Neos - no wreszcie!!! Albercia juz szukala malego ostrego nozyka. Albercia to WOGLE nie czuje Swietych Drozdzy.
Neoenka piekna! Emciu, czy mozna juz dokleic Druhny nawias, hi hi?
Neos, w nagrode dostajesz kolejna wierszenke. Wkleic moze? Czy Druh chcialby jeszcze troche ponapawac sie slawOM i chwalOM?
PS Aaaaa....i nie usuwaj tej wierszenki, tak jak usunales byles leksykon na temat wierszenek!!! Taaaaa........a co? Tylko Bronka moze sie walesac po Archiwum?
PS # 9 CzapkOM do ziemi!

An-dorciu, no! Jak to dobrze, ze Druhna wlazla do Kredensu ze stoperem.
To kiedy Druhna wklei te zdjecia? Luuuuudzieeee.....czy ja sie musze o WSZYSTKO prosic?
PS ..... te kropki to Druhna wie....brudnopisowe U & U za golabka.

Teremi - czy Druhna ma pod reka jakas pogodnOM i jasnOM wierszenke? Potrzebna na gwalt, mozna mylic z brudnopisowym dnem!

Bronia - mam dla Ciebie nowe zadanie: skad sie wzial Elf i dlaczego NIKT (oczywiscie oprocz Maszmuna) nie pamieta o Elfie?
PS Kotek piekny. Druhna podbila serce mojego O. tymi zdjeciami. Wkle.....auc!

Sowus - to znowu Ty? Hi hi....jasne, ze Hobbitu spiewajOM z BroniOM choraly. Basy.
PS Brudnopis wklejaj! Jak sie lansowac, to na 116! Hi hi.
PS # 9 Sowus, smieje sie. Dziekuje. Na Ciebie ZAWSZE mozna liczyc, wiesz?

No to spadam, Druhny! Zaraz wymysle jakiegos KOTA, spoko ZABA!

Czy Maszmun juz wrocil z Rzymu? Ze juz o Hobbitu nie wspomne...Chlip.
Ściana

Postprzez Ściana Pn, 03.12.2007 12:07

hi hi

KOTENKA, kto chetny?

Pod laskiem zielonym u wzgórza, gdzie wąska przewija się struga

Dzieweczka piękna jak róża na kotka zza płotka wciąż mruga

I niby to szuka stokrotek, gdzie wąska przewija się struga

Oczęta jej biegną zza płotek, wlazł kotek na płotek i mruga

I patrzy, i patrzy i słucha, że z kotka to będzie pokusa

Daj spokój, bo patrzą ludziska, daj spokój, on ukradł całuska

Choć cały kot z niego nie kotek, a ze mną rozprawa niedługa

A idźże ty sobie zza płotek, wlazł kotek na płotek i mruga

I poszedł biedny chłopczyna, co ukradł całuska jak złodziej

A mała figlarna dziewczyna, jak zwykle na wzgórze przychodzi

I niby to szuka stokrotek, gdzie wąska przewija się struga

Oczęta jej biegną zza płotek, wlazł kotek na płotek i mruga

autor tekstu: ?
Ściana

Postprzez gocha Pn, 03.12.2007 16:14

No tak. To juz tylko mi wypada zalozyc nowy temat dla nudziarzy o scislych umyslach :( . Jak juz nawet druhy sie dopisuja (Neos, moje uznanie). Chociaz, hola, ktos tu cos o trojkatach... To moze jeszcze wam ponudze.

Wczoraj to nawet usilowalam, ale okazalo sie, ze nas nie ma. No nie ma i juz! Druhny i druhowie pewnie mysla, ze my tak sobie rozmawiamy w wirtualnej wprawdzie, ale rzeczywistosci, a tu masz!
Obrazek

Sowus, a ty sobie nie dworuj z przedzialow, bo jeszcze ciebie tez moga wepchnac do takiego. Cala Hameryka w przedzialach pracuje (wprawdzie jak popatrzysz do slownika internetowego pod "cubicle" to ci wypisza cos innego, ale i tak przedzial to przedzial, tyle, ze jednoosobowy), lepsi przy oknie a gorsi w srodku, jedni maja wieksze a inni mniejsze. Jednym sasiad glosno gada przez telefon, innym czasem chrapie a czasem stuka olowkiem w blat. A jako, ze przedzialy maja sciany niewysokie, to na dokladke szef przechodzac zaglada w ekran kompa, czy przypadkiem nie piszemy do nieistniejacego forum. O kurna, idzie! Spadam.
gocha

Postprzez Neo Pn, 03.12.2007 20:59

Cze.

Jak milo, ze sie podobalo. Ja tez niezle bawilem sie, piszac. Nie dla slawY i chwalY, oczywiscie, ale dla Druhen i swojej przyjemnosci... No dooobra, juz sie przyznam: maly ostry nozyk Alberty ostatecznie mnie zmotywowal. Hihi.

Stosunek Kangurzycy do wierszenek jest OGOLNIE znany, niemniej marzy mi sie taka wspolna goraca rozpierduchenka, z usciskami w finale. Moze jakies tango onedwa, tfu! anawa? Marys, a daj juz wreszcie znaka, bo nas gardla bolOM od nawolywania. Tyle slonca w calym miescie, a Ty bledzikujesz?

Emciu, poziomy wyniosle przemilcze. Bumernag RAZ, poszlooooooooo! hii A co do nawiasu Maszmuna, to nie bedzie tak odlogiem lezal i marnowal sie na wyimki. Jakos sie pogodzimy, no. Ale tak WOGLE to gdzie jest Masza?!

Scianus, czy ta KOTENKA moze byc dla mnie? Czy moze musi? :wink:

Dzis tyle. Dozo.
Pytaj
Neo

Postprzez teremi Pn, 03.12.2007 21:42

Ściana nie wiem czy to wystarczająco pogodna i radosna wierszenka
...nawet nie wiem czy już nie była, ale co mi tam...błękit nieba
wklejam na więcej nie mam czasu - życie bywa kurczenkola trudne,
dobrze chociaż, że pogoda wiosenna a dokładniej "wczesnowiosenna"

"Pogoda na szczęście"

Na kraniec siedmiu mórz,
Na kraniec siedmiu zórz
Przypłynął raz kapitan,
Z księżycem się przywitał
I zapadł w sen ... i śnił ...

Mija młodość jak woda,
Czoło chmurzy się częściej -
A tu nagle pogoda,
Taka dobra pogoda na szczęście!

Nikt otuchy nie doda,
Cienie kłębią się gęściej -
Aż tu nagle pogoda,
Taka dobra pogoda,
Odpowiednia pogoda na szczęście!

Coraz trudniej po schodach,
Coraz puściej w kredensie -
Aż tu nagle pogoda,
Taka dobra pogoda,

Z tysiąca szarych biur
Zmęczony wyszedł chór.
Odstawił w kąt liczydła,
Wykąpał się w powidłach
I zapadł w sen ... i śnił ...

Mija młodość jak woda,
Czoło chmurzy się częściej -
A tu nagle pogoda,
Taka dobra pogoda na szczęście!

Nikt otuchy nie doda,
Cienie kłębią się gęściej -
Aż tu nagle pogoda,
Taka dobra pogoda,

Coraz trudniej po schodach,
Coraz puściej w kredensie -
Aż tu nagle pogoda,
Taka dobra pogoda,
(chyba Agnieszka Osiecka - tak na moje ucho i pamięć - jeżeli się mylę prosze poprawić)
no i wszystkich tradycyjnie...czapką do ziemi, po polsku...
teremi

Postprzez An-dora Pn, 03.12.2007 21:54

Koncze ten wczorajszy post, bo potem znow mi sie cos nie otworzy, albo cos innego zamknie...

No to wklejam:

Hiroshima

Obrazek

i jeszcze raz w kolorze

Obrazek

Kanazawa, piekny park przed tygodniem jeszcze bardzo jesienny

Obrazek

Obrazek

I mlodzi aktorzy przed wystepem w tradycyjnym (tu szkolnym) japonskim teatrze

Obrazek

a, jeszcze Happy, do szanownego Kociego Towarzystwa Kredensowego (KTK)

Obrazek

O, czesc Neo, milo Cie czesciej widziec w pionie... Jak to mawiaja starzy gorale? "Wierszenka jest dobra na wszystko", hi hi...

I Teremi! No kurcze, ja tu wklejam i wklejam godzinami a tam HalYnka tetni zyciem! Dorbaldie sie koncze!

Sciskam Druhostwo w pasie oraz okolicach!
An-dora

Postprzez M.C. Pn, 03.12.2007 22:41

Dzien poniedzialkowy. Melduje, ze u nas dalej wiosna. Uciecha moze potwierdzic, ze nie zmyslam! Chociaz noce mamy juz chlodne.

Neos, kotenka jest dla Ciebie i Kangurzycy hihi! Jak to? Nie domysliles sie od razu? TAKI KOT!

Sciana, Druhna wkleja co tam chce, ale nie wiem co Kodeks Wierszenkowy mowi na temat laczenia prozy i poezji...No i moze w Sowusi obudzi sie chec do rymow...W podsumowaniu czekaMy teraz na Sowusie...
PS "Moim (nie)skromnym zdaniem wszystkie przepisy sa do d...., gotownie polega na wyobrazni, intuicji, roznorodnosci kubkow smakowych, ochoty, DOSTEPU do odpowiednich skladnikow, eeeeech," Druhna Sciana miala moze mojego P. na podsluchu?! Jak ktos nie ma intuincji i wyobrazni w gotowaniu to przepis jest MUS! I prosze mi przepisow impromtu nie zmieniac, bo sie gubie! NO! Albo bedziemy jesc serownik czekoladowy zwany murzynkiem z sera, hihi, albo, pieczone wyladuje w koszu na smieci! Zdenerwowalam sie!

Sowus, jak Tobie moze nawet cos takiego przejsc przez dziob?! Sciana i halka? Toz przeciez wiadomo od zarania dziejow, ze Sciana to chlpczyca i ma szlaban na halki...No chyba, ze cos wiesz...hihi, No to wklejaj! Nikt nie pozna, ze to halka Sciany, hihi.
PS Na zyczenie Sowusi Kuzynka Kroacja w wierszence nizej!

Bronia, eeee tam, raz mi sie troczek machnal, Druhna nie zwraca nawet uwagi i robi swoje!

Andorcia, gdzie sa do cholerkuni te zdjecia, hihi, ile mozna czekac?! Z mojego doswiadczenia wiem, ze czerwone wino dobrze dziala na imageshacka, to CO wlasciwie Druhna pije? PS Pisane przed wklejeniem owych przez Andorcie. Dziekuje pieknie!

Sowus dzwon do Maszmuna, sprawdz czy samoloty latali z Rzymu!

Czy wszyscy zauwazyli, ze na wyrazne zyczenie Emci, pan Skurski oswiadczyl, ze ma jednak duzo z faceta? A do feminiski to mu jeszcze troszku czasami brakuje? No wlasnie!

No i zeby nie bylo nudow....

Jer jos trava nije nikla (na nikla trawe najlepsza kon-Ewka, ewentualnie piekarnik Druhny Teremi)

Tamo gdje je stala moja stikla (KONKURS. Co Alberta robila w szpilkach na lace?)

Tika taka, oko pola tri (tik tak, tik tok, mamy nowy clock! Nieeeee, no wyrwalo mi sie tylko, przeciez wiadomo, ze Emcia to nie Neos...)

Stipnut ces me da se ne vidi (a co oczodolom do szczypania?! Kuzynka Kroacja mowi, ze u nich taki zwyczaj--> wchodzisz na lake i zaczyna sie szczypanie, taka tradycja starochorwacka)

Znam ja dobro takve kao ti (KTO nie poznal sie jeszcze na Albercie i jej kuzynkach ja si pytam...)

Zhavoli su tvoji kumovi(dla was diabel, dla was raj, pa ta taj, o pa ta taj...)

Zvrc, zvrc, trazit c'es moj broj (hihi, numery to sa w kazdej wierszence! Bez proszenia, podane w misce z Deruty!)

Kuc, kuc, kucaj nekoj drugoj (ktora kuzynka ma dzisiaj podloge? Bronia, Druhna sprawdzi w notatniku kuzynki Melancholii)

Sojcice divojcice (kazda Alberta byla, kiedys tam, Lolita)

Daj obuci carapice (powiem Druhnom, ze ja to grube skarpety lubie tylko wzrokowo, owcza welna to mnie za bardzo kuje w stopy. Hihi, no co, o ksiezniczkach w welnianych skarbetach Druhny nie slyszaly? ACHA!)

Jer jos trava nije nikla (a moze trawa wyrosla tylko, ze ja zaraz Hobbitu zzarly, te male co to lubia sie pasc na lakach, beee, beeee...)

Tamo gdje je stala moja stikla (Maszmunie czy Twoje stikla jeszcze w Eternal City czy juz stolYcy? A moze celnicy nie przepuscili Maszmuna z zakupami? Hihi...)

Oi-da da, oi-da da, da, (dawac to NAM a nie MY! Podpisano Feministki.)

Oi-da da, oi-da da, da,(no chyba ze czadu i zadyMY! To wtedy MY a nie NAM! Wyjatek potwierdzajacy regule to Neos w ostatniej neoence!)

Moja, moja stikla(powiedziala Albercia do Hobbitu ktore z glodu zaczely odrgyzac jej szpilke. I zaczela je walic torbkOM bo sie nie posluchaly! BUCH, BUCH, BUCH!)

S, s, s, sex (hihi, a co tu sie jakac? SEX, SEX, SEX razy dziewiec, phi!)

Tika taka, oko pola tri (taaaa gdzie! Pan Fizyk proszony o podanie dokladnego czasu!)

Gricnut ces me da se ne vidi (aaaa to tylko masaz, hihi. Druhna Sciana sie nie wierci i nie myli pobudzania krazenie w tynku ze szczypaniem! To ma byc Kobieta Swiatowa?! PHI.)

Zlatan prsten, tanki brcici (aaa to Neos sie wystroil przed wejsciem do wierszenki. PS Neo jak mogles wykazowac leksykon wierszenek?! No jak?! No co Cie podkusilo?!)

Ma znam ja dobro takve kao ti(absolutnia literowka! Od razu widac golym oczodolem, ze Neos jest tylko jeden, hihi. Czy ktorys inny napisalby TAKA neoenke?! No wlasnie!)

Zvrc, zvrc, trazit ces moj broj(a Druhny to wiedza ILE jest rodzajow numerow? Aaaaaa, numer talii, numer dekoltu, numer buta Maszmuna...)

Sic, sic, bjezi ajde drugoj(przepraszam ale chwilowo jestem w tej wierszence tylko ja Emcia. Do innych nawiasow prosze pukac w pozniejszym terminie.)

Sojcice divojcice (w kazdej Druhnie drzemie mala dziewczynka. Wystarczy ja tylko pogiliac i sie obudzi gotowa do rozpierduchy, phi!)

Daj obuci carapice (to powiem brudnopisowo, ze jak bylam mam Emcia to MARZYLAM o szpilkach i wOGOLE butach moich ciotek i ich kolezanek. Czasami to nawet udalo mi sie im podkrasc jak babcia nie patrzyla i paradowalam wtedy po ulicy w szpilkach. Uffff...na szczescie mi przeszlo bo jak bumcycdydy moglam byla skonczyc w tych szpilkach niczym Alberta....)

Jer jos trava nije nikla (wyslac Druhnom troche trawy pod choinke? Prosze skladac zmowienia! Druhny wola swieza czy suszona, zwana sianem?)

Tamo gdje je stala moja stikla (to tryslo zrodlo? Pyta z nadzieja Albercia.)

Oi-da da, oi-da da, da, (Neos to moze i jeszcze nam wierszenke podaruje jak Sciana fajnego kota zmajstruje....)

Oi-da da, oi-da da, da,(....ale zeby Kangurzyca miala ochote to nie obejdzie sie byle kotem...PS Rym zapozyczony...prawda oczywista.)

Moja, moja stikla (powiedzial jez do Alberci ktora miala ochote na szpilke do koka)

Zumba, zumba, zumba, zumba (...Sciana..., a taki pomysl mi wpadl do glowy....Moze zamiast Yogi to zrobic lekcje zumby? Co? No tak dla draki! Zeby byl ruch w interesie! Dobre Emcia! Dobre! A pozniej Druhna wklei na youtube, co? Hihi, pogiliamy sie troche, hihi...)

Sijeno, slama, sir, salama (po naszemu to bedzie "szwarc mydlo i powidlo"...Ojejku, no co? Nie mozna poudawac tlumaczki na podium?)

Rizi bizi, teca veca (to kot Bronki wystukuje haslo szyfrem z lodowki. Bronia moje dzieci tez sie usmialy i spojrzaly z wyrzutem na Jimmiego, ze on taki malo awangardowy jest, tylko szafa-poduszka, poduszka-szafa...)

Cikla bikla, cikla bikla (hihi, mam pewne watpliwosci co do tego wersu, Alberta feministka mowi, ze jak je cwikle to zawsze jej troche siurkne na cycki. ALBERTA SIE PRZESTANIE OBRAZOWO WYRAZAC! Bo jak nie to precz z mojego nawiasu!)

Afrika, paprika (peace, cheese, kimchi, grease)

Cija? Sette, Cija? Otto, Cija? Nove, Cija? Moja! (dziewiec! Pierwsza!)

Cija, Cija? Moja, moja (roszczeniowo sie zaczyna robic jakos...i to w puencie...Prosze sie nie przepychac, kazdemy wystarczy miejsca w chorwatence!)

Ajde! (no i siu! Lecimy do brudnopisu odtanczyc zumbe!!!)

Original Croatian lyrics (Emcia, rowniez original! Wkleic? Spoko Bronia, przeciez wiadomo, ze NIE wkleje! Co to ja Minerva jestem, hihi.)

Literowki sprawdzic czy nie? Nie? No to sie odmeldowuje!
M.C.

Postprzez Małgosia Sz Wt, 04.12.2007 09:08

Dzień dobry. Tylko krótki meldunek. Wróciłam. Było opóźnienie, bo w Rzymie wiało jak cholera. Także na lotnisku spędziliśmy 6 godzin (!!!), w tym godzinę już w samolocie, czekając na pozwolenie startu. A wstaliśmy o 6 rano więc ciężko było. Poza tym Rzym piękny, ale ... /za dużo i niepotrzebnie byłoby pisać o wycieczce zakładowej do Rzymu/.

W każdym razie wracam padnięta, a tu Neoś w moim nawiasie. Od razu nowe siły we mnie wstąpiły (rymowane hihihi). Ha! Maszmun i Neoś w jednym stali nawiasie! Neoś, a ten kurz to kot co ne? hihihi

Aha. Wczoraj jeszcze zdążyłam wydrukować sobie wierszenki, czytam wieczorem (walcząc ze zmęczeniem), a T. ogląda zakupy. Patrząc na taką zawieszkę do komórki, pyta do czego ona? A ja na to: do wierszenki!

Więcej będzie później i wyciągi z wierszenek też. Pa!
Małgosia Sz

Postprzez teremi Wt, 04.12.2007 11:16

Sowa 0to najnowsze Twoje zdjęcie z mojego osobistego archiwum
Obrazek

Maszmun bardzo interesuja mnie te szczegóły wycieczki zakładowej
no i dobrze, że już jesteś i dobrze, że to tylko wiatr a nie strajk
teremi

Postprzez nie ma mnie Wt, 04.12.2007 11:51

..... Teremi .... cudne ujęcie Sowy! .... to spojrzenie nad dziobem :):):):):)
Sowa, to Twój najśliczniejszy portret, słowo daję!

WITAJ W DOMU MAŁGOSIU SZ. !!!!!!!!!!!!

a zawieszka do komórki to jest oczywiście klapek? .... hihihihihi
Lord, help me be the person my dog thinks I am.
nie ma mnie

Postprzez GrejSowa Wt, 04.12.2007 12:03

uhuuuuu ;-)
GrejSowa

Postprzez nie ma mnie Wt, 04.12.2007 12:09

..... ale "fajosko"! :):):):):):)
Lord, help me be the person my dog thinks I am.
nie ma mnie

Postprzez Ściana Wt, 04.12.2007 12:14

Cze, HalYnka.

Zadzieram kiece, tfu, halke i lece.

Jer jos trava nije nikla (na nikla trawe najlepsza kon-Ewka, ewentualnie piekarnik Druhny Teremi) /a co pieczeMY? No bo chyba nie murzynka-ananasa, zwanego Hobbitu?/

Tamo gdje je stala moja stikla (KONKURS. Co Alberta robila w szpilkach na lace?) /Strzelam: spala ze zniwiarzem w stogu siana. Co wygralam? Szpilki Alberty? PasujOM do halki chlopczycy (no wiesz, Emciu! Zeby mnie tak publicznie wyzywac od chlopczyc!)/

Tika taka, oko pola tri (tik tak, tik tok, mamy nowy clock! Nieeeee, no wyrwalo mi sie tylko, przeciez wiadomo, ze Emcia to nie Neos...) /a jak sie Neos dopisze w nawiasie Emci, to co? Emcia czy Neos? A co! Tylko Maszmun moze miec koty w nawiasie?/

Stipnut ces me da se ne vidi (a co oczodolom do szczypania?! Kuzynka Kroacja mowi, ze u nich taki zwyczaj--> wchodzisz na lake i zaczyna sie szczypanie, taka tradycja starochorwacka) /Albercia pyta czy chodzi o szczypanie czy o podszczypywanie, ekhm ekhm. Lingwistka sie znalazla/

Znam ja dobro takve kao ti (KTO nie poznal sie jeszcze na Albercie i jej kuzynkach ja si pytam...) /hmmmmmmm...na kogo wypadnie, na tego bec! Ktora Druhna sie przyzna? Ostry nozyk w pogotowiu/

Zhavoli su tvoji kumovi(dla was diabel, dla was raj, pa ta taj, o pa ta taj...) /Bronia, WKLEIC moze odglos paszczowy konika?/

Zvrc, zvrc, trazit c'es moj broj (hihi, numery to sa w kazdej wierszence! Bez proszenia, podane w misce z Deruty!) /Maszmunu, a co mi przywiozlas z Rzymu? Wierszenke?/

Kuc, kuc, kucaj nekoj drugoj (ktora kuzynka ma dzisiaj podloge? Bronia, Druhna sprawdzi w notatniku kuzynki Melancholii) /Bronia, wklejaj caly notatnik, to sie posmiejem, tfu, doszkolim/

Sojcice divojcice (kazda Alberta byla, kiedys tam, Lolita) /bo sOM Lolity i L O L I T Y, ne? Dobrze mowie? PS Maszmun, czy z tego wersu bedzie wyciag?/

Daj obuci carapice (powiem Druhnom, ze ja to grube skarpety lubie tylko wzrokowo, owcza welna to mnie za bardzo kuje w stopy. Hihi, no co, o ksiezniczkach w welnianych skarbetach Druhny nie slyszaly? ACHA!) /beee beeeeee....no i przeszly Druhnie kola nosa welnianie skarpety, a juz mialam dzwonic do „znajomych” (oj, tu sie usmialam) z NZ/

Jer jos trava nije nikla (a moze trawa wyrosla tylko, ze ja zaraz Hobbitu zzarly, te male co to lubia sie pasc na lakach, beee, beeee...) /co mi tu Druhna beczy? Jak nie chlipie, to beczy. Oszalec mozna od tych special effects. Czy Druhna liczy na Oskara w przyszlym roku? Maszmunu, a czy w przyszlym roku bedziemy znowu obstawiac Oskary, co by oddzial w Moskwie mogl sie napic szampana? Hi hi/

Tamo gdje je stala moja stikla (Maszmunie czy Twoje stikla jeszcze w Eternal City czy juz stolYcy? A moze celnicy nie przepuscili Maszmuna z zakupami? Hihi...) /Druhny daly sie nabrac na ten wiatr? Hi hi...przeciez to widac golym oczodolem, ze Maszmun mial nadbagaz i upychali przez 6 godzin te walizu, te Hobbitu, te prezentu/

Oi-da da, oi-da da, da, (dawac to NAM a nie MY! Podpisano Feministki.) /Feministki stojace na strazy wlasnej cnoty? Tak tylko pytam. Lubie wiedziec, hi hi/

Oi-da da, oi-da da, da,(no chyba ze czadu i zadyMY! To wtedy MY a nie NAM! Wyjatek potwierdzajacy regule to Neos w ostatniej neoence!) /Kotenka jest dla Ciebie (Neos) i Kangurzycy @ Emcia. Emciu, Druhna przestanie sie wgapiac dyskretnie w Swiete Drozdze, co? Przeciez Kangurzyca w ZYCIU nie zrobi nam tej malej i drobnej przyjemnosci i nie pojawi sie w wierszence razem z Neosiem. Co to ja Kangurzycy nie znam? Chlip, chlip/

Moja, moja stikla(powiedziala Albercia do Hobbitu ktore z glodu zaczely odrgyzac jej szpilke. I zaczela je walic torbkOM bo sie nie posluchaly! BUCH, BUCH, BUCH!) /Maszmunu, dlaczego nie zabralas Hobbitu na obiado-kolacje? Jak to? Przeciez bylas na zakladowej wycieczce! No ja sie tak nie bawie! PS Hobbitu wlasnie zezarly murzynka. Prosto z kosza na smieci/

S, s, s, sex (hihi, a co tu sie jakac? SEX, SEX, SEX razy dziewiec, phi!) /odpowiednia pogoda na szczescie. PS Teremi, dzieki za tekst. Zaraz bedzie kolejna wierszenka!/

Tika taka, oko pola tri (taaaa gdzie! Pan Fizyk proszony o podanie dokladnego czasu!) /Gocha, czy Ty znasz pana Fizyka osobiscie? I dlaczego on tak stuka olowkiem w blat? ADHD ma? A moze po godzinach jest bebniarzem? No luuuudzie, troche zrozumienia dla ARTYSTOW, hi hi/

Gricnut ces me da se ne vidi (aaaa to tylko masaz, hihi. Druhna Sciana sie nie wierci i nie myli pobudzania krazenie w tynku ze szczypaniem! To ma byc Kobieta Swiatowa?! PHI.) /Kto? Albercia? Albercia buch mape swiata na podlogu i lezy na niej jako ta Kobieta Swiatowa, hi hi/

Zlatan prsten, tanki brcici (aaa to Neos sie wystroil przed wejsciem do wierszenki. PS Neo jak mogles wykazowac leksykon wierszenek?! No jak?! No co Cie podkusilo?!) /Emciu, czy Ty TEZ sie obrazilas na Neosia za zniewage? PS Marysiu z Gliwic, Druhna tez wklei RAZ JESZCZE tego posta na temat kotka na plotku, co? Co to za kasowanie, kurnaola? Albercia WSZYSTKO widzi!/

Ma znam ja dobro takve kao ti(absolutnia literowka! Od razu widac golym oczodolem, ze Neos jest tylko jeden, hihi. Czy ktorys inny napisalby TAKA neoenke?! No wlasnie!) /A Druhna tak prowokuje Wszystkich Innych Druhow, czy mi sie tak tylko dyskretnie zdaje? PS Troczkowe, kryc sie, nadciaga fala anty-feministycznych wierszenek, hi hi/

Zvrc, zvrc, trazit ces moj broj(a Druhny to wiedza ILE jest rodzajow numerow? Aaaaaa, numer talii, numer dekoltu, numer buta Maszmuna...) /no i najwazniejszy – numer karty kredytowej .... Maszmuna, ma si rozumiec/

Sic, sic, bjezi ajde drugoj(przepraszam ale chwilowo jestem w tej wierszence tylko ja Emcia. Do innych nawiasow prosze pukac w pozniejszym terminie.) /hi hi...Knock knock! Who’s there? Reed. Reed who? ReAd between the lines. Dobre, ne?/

Sojcice divojcice (w kazdej Druhnie drzemie mala dziewczynka. Wystarczy ja tylko pogiliac i sie obudzi gotowa do rozpierduchy, phi!) /ale Druhnie sodomki i gomorki w glowie. Maszmunu bedzie miec rece pelne roboty w wyciagach/

Daj obuci carapice (to powiem brudnopisowo, ze jak bylam mam Emcia to MARZYLAM o szpilkach i wOGOLE butach moich ciotek i ich kolezanek. Czasami to nawet udalo mi sie im podkrasc jak babcia nie patrzyla i paradowalam wtedy po ulicy w szpilkach. Uffff...na szczescie mi przeszlo bo jak bumcycdydy moglam byla skonczyc w tych szpilkach niczym Alberta....) /to co? Tera Druhna TEZ jest chlopczycOM? Hi hi.../

Jer jos trava nije nikla (wyslac Druhnom troche trawy pod choinke? Prosze skladac zmowienia! Druhny wola swieza czy suszona, zwana sianem?) /pod jakOM choinke? Te pieknOM, zywOM, pachnacOM, ktorOM ktos zaraz zetnie? Rece precz od Swietych Choinek!/

Tamo gdje je stala moja stikla (to tryslo zrodlo? Pyta z nadzieja Albercia.) /jakby Ci to dyskretnie wytlumaczyc Alberciu? Hm........no wiec tak: pamietasz Alberciu te bajke o bocianie i dzieciach? Taaaaaa.........Sowus, dawaj tego trzylatka do wierszenek/

Oi-da da, oi-da da, da, (Neos to moze i jeszcze nam wierszenke podaruje jak Sciana fajnego kota zmajstruje....) /luuuudzie, Emciu....w zyciu nie chcialabym byc z DruhnOM w Sluzbach Specjalnych i latac po dzungli w Brunei, hi hi. Druhna chce wyleciec z oddzialu czy jak? Hi hi/

Oi-da da, oi-da da, da,(....ale zeby Kangurzyca miala ochote to nie obejdzie sie byle kotem...PS Rym zapozyczony...prawda oczywista.) /toz mowie: morda dyskretnie w kubel!/

Moja, moja stikla (powiedzial jez do Alberci ktora miala ochote na szpilke do koka) /no i tera Albercia ma rane cietOM, wrecz szarpanOM/

Zumba, zumba, zumba, zumba (...Sciana..., a taki pomysl mi wpadl do glowy....Moze zamiast Yogi to zrobic lekcje zumby? Co? No tak dla draki! Zeby byl ruch w interesie! Dobre Emcia! Dobre! A pozniej Druhna wklei na youtube, co? Hihi, pogiliamy sie troche, hihi...) /ale ze niby jak? Z bojsaMY? Dobre, Emciu, dobre!/

Sijeno, slama, sir, salama (po naszemu to bedzie "szwarc mydlo i powidlo"...Ojejku, no co? Nie mozna poudawac tlumaczki na podium?) /no! Druhna po naszemu gada! Toz to wypisz-wymaluj Kredens z UN, tfu HP/

Rizi bizi, teca veca (to kot Bronki wystukuje haslo szyfrem z lodowki. Bronia moje dzieci tez sie usmialy i spojrzaly z wyrzutem na Jimmiego, ze on taki malo awangardowy jest, tylko szafa-poduszka, poduszka-szafa...) /Druhna moze wstawi poduszke do lodowki. Taki art prodzekt/

Cikla bikla, cikla bikla (hihi, mam pewne watpliwosci co do tego wersu, Alberta feministka mowi, ze jak je cwikle to zawsze jej troche siurkne na cycki. ALBERTA SIE PRZESTANIE OBRAZOWO WYRAZAC! Bo jak nie to precz z mojego nawiasu!) /Emciu, czy Druhna daje czadu czy zmierza do moralnej rozpierduchy?/

Afrika, paprika (peace, cheese, kimchi, grease) /Druhna Emcia, proszona do Korea. W walizce, obok Hobbitu, chetnie widziany cheese/

Cija? Sette, Cija? Otto, Cija? Nove, Cija? Moja! (dziewiec! Pierwsza!) /jaka pierwsza? Albercia mowi, ze to ONA jest pierwsza? PS hi hi...pierwsza lepsza/

Cija, Cija? Moja, moja (roszczeniowo sie zaczyna robic jakos...i to w puencie...Prosze sie nie przepychac, kazdemy wystarczy miejsca w chorwatence!) /zaraz zaraz, czy to jest chorwatenka czy kroatenka, hi hi. Morda w kubel, Sciana. Przyjedzie Sowus i bedzie naprawiac radio/

Ajde! (no i siu! Lecimy do brudnopisu odtanczyc zumbe!!!) /Emciu, czy moge prowadzic? Aha- jestesMY w Kredensie, a nie w Brudnopisie. PS Bronia, skad wzial sie brudnopis w HP? Zadanie # 2. Przypominam Druhnie, ze ciagle szczekam pod tablicOM na marker na zadanie domowe # 1 na temat Elfa. Albo Druhna jest okablowana, albo nie!/

Original Croatian lyrics (Emcia, rowniez original! Wkleic? Spoko Bronia, przeciez wiadomo, ze NIE wkleje! Co to ja Minerva jestem, hihi.) /Sciana, mnie tu WOGLE nie ma. Wpadlam tylko, zeby powitac Maszmuna chlebem i solOM oraz zupOM kimchi/
Ściana

Postprzez Małgosia Sz Wt, 04.12.2007 13:42

Malutka... klapek się urwał i trzeba było coś nowego zawiesić. Teraz jest misio!

Ściskam Wszystkich. Wracam do mojego Ministra. Pa!
Małgosia Sz

Postprzez Małgosia Sz Wt, 04.12.2007 15:19

Wyciąg nr 1

/.../
Czuję wiosny już fetorek(napedzany na motorek, phia co? Tylko w tworczosci mozna rymowac?) /poprosze o motorek do napedzania do zycia! Potrzebny na gwalt, hi hi/ {a może być piaggo z boskim Marco /na gwałt oczywiście/? Marco, który nas oprowadzał w Rzymie po jednym projekcie (ale zdecydowanie nie art) miał czarny garnitur, czarne piękne buty i do tego pomarańczowe skarpetki! Normalnie urwanie głowy z Hobbitami potem miałam, trzeba było calzedonię znaleźć i pomarańczowe skarpetki im kupić! Nie wiem, czy się Druhny ucieszą, ale Hobbity to przy mnie wyjdą na ludzi!}
/.../
I do fajnej flory, i do pań!(Flora to pani! Wkleic? Bronia, uspokoj sie i jeszcze nie krzycz! Wytrzymaj do konca wierszenki! Tym razem naprawde wkleje!) /Flora to Pani, a Faun to Pan, luuuuuudzieeee, czy ja musze Druhny wychowywac seksualnie, jak Maszmun lata nago po Rzymie?/ {a skoro Teremi pytała, co się robi na zakładowej wycieczce, to w tym miejscu powiem dyskretnie, że jeden kolega został w samych majtkach!}
/.../
Gdzie ułany nasze są.(tez w lazience! ...bo przywiedli kunie do wodopoju. W kuchni kran nie dziala.) /Druhny! Lecim na ratunek panu T. Wyciagniem go bidnego z tej zatloczonej lazienki, buch na podlogu, te sprawy......hi hi....jak wroci Maszmun, to jak Kredens kocham, zrobi wyciag z tego wlasnie wersu. Ciekawe KTORA Druhna dostanie w-czape?/ {żeby nie było, że Ściana nie kocha Kredensu to robię wyciąg z tego wersu. Podłoga w mieszkaniu lśni! Dzięki Druhny!}
/.../
Tak chce modny dziś bon ton.(Bronia, czy Druhna juz sklada podrecznik bon-tonu wierszenkowego do druku?) /Bronia! Kto Cie zwiazal kablem? PS Druhny chcOM sie zalozyc? Moim zdaniem, to Nasza Bronia juz cichaczem robi doktorat z wierszenek, phi/ {Nawet wiem, kto jest prowokatorem ... tfu... promotorem!}
/.../
Więc odrzucam precz zimowe łachy(ktorej Druhnie sie goracao tej zimy zrobilo! Rozgrzala sie moze na urodzinach pana Zdzicha!) /aha, tutaj mam odezwe do Kulturalnych! Sa SZEFOWE z ludzkim tynkiem, wkleic? No!/ {aha, najbardziej to się zdziwiłam tym „tutaj”. Myślałam, że TAM się nam dostanie, że poleciałyśmy stereotypem! Ale nas Druhna oszczędziła ufff. Pewnie, że są szefowe z ludzkim dekoltem! Wkleić?}
/.../
I w gumianym palcie sobie mknę!(uuuuuummmhhhhh, classic! Do tego kalosze i winylowa chusteczka! Albercia daje CZADU!) /I am singing in the rain....tra la la la...no i wpadla do kaluzy. A Hobbitu za niOM. Luuuudzieeee, przeciez to nie jest Fontana di Trevi, w ktorej wlasnie kapie sie Maszmun, hi hi/ {Maszmun to w środku nocy znalazł był chłopców z żółwiami i od razy do Sowusi wysłał! Ach to był spacer... Teremi – właśnie – można po nocy się włóczyć po Rzymie w celu ...ekhm...ekhm... integracji, że tak powiem!}
/.../
Zjawią się pieszczoszki i szczypawki(malutkie Hobbitu baraszkujo w trawie, wyjadajac owady) /bandziochy, nawet malutkie, precz od owadow! No tez wymyslilas, Emciu! Przeciez trzeba wychowywac Hobbitu-Kurczaku na wegetu, ne?/ {NE! Hobbity rozsmakowały się w kuchni rzymskiej! Trippa alla romana raz!}
/.../
Znów w Alejach trzeszczeć będą ławki(ale tylko te pod platanami! Tamte w sloncu nienaruszone!) /”w parku pod plataaaaanem, pani siadzie z panem. Da mu slodkie usta rozkochaneeeee”. Albercia juz rozdziawia usta/ {Teremi, no właśnie w parku pod platanem też można się na zakładowej wycieczce integrować. Skutecznie! Uwaga - wiedza ta tylko z obserwacji}
/.../
Tę piosenkę Andrzeja Własta śpiewał ulubieniec płci pięknej Józef Urstein-Pikuś.
"średniego wzrostu, okrąglutki na twarzy, łysy jak kolano Pikuś dbał przede wszystkim o to, aby być najlepiej ubranym
mężczyzną Warszawy. Wiecznie zakochany opowiadał z wielkim wdziekiem o swoich zdobyczach donżuana"
(K.Krukowski "Mała antologia kabaretu")(Emcia, czy Pikus lecial na Pipcie? Nie zebym byla niedyskretna czy cos.....) /Sciana, ciuc czy chuc? Druhna sie zdecyduje!/{Maszmun, o czym w ogóle była ta wierszenka?}
Małgosia Sz

Postprzez Małgosia Sz Wt, 04.12.2007 15:56

Wyciąg nr 2
/.../
Para pa ram ta ram ta ram ta pam (ta para tu..., tamta para tam...od sciany do sciany konkurs tanca towarzyskiego, prowadzi pupil Druhny Teremi!) #mój także, phi; jakaś granda z tym tańcem – każdy szanujący się Fizyk rozprawia teraz, że wynik był niesprawiedliwy, a prawdziwy finał był między Steczkowską a Damięckim – piątka dla marketingu TVN-u# /Sowa, no przeciez ja "Tanca z gwiazdami" TEZ nie ogladam. Luuudzie, a na cholerkunie jest Internet? Powiem jeszcze Druhnom, ze Emigracji to WOGLE nic nie mowia GWIAZDY w K-R. A mnie sie, GUPIEJ, zawsze wydawalo, ze GwiazdOM to byla Greta Garbo, a nie panienka z serialu TV. Druhny tez sie wkurzajOM, ze wszyscy sowie (Sowus, no przeciez nie Tobie) wycieraja gebe slowem "gwiazda"? Phi! Przeciez wiadomo, ze Gwiazda jest TYLKO jedna. KONKURS!/ {Ścianula, a nam tutaj Gwiazdy w K-R też nic nie mówiOM! PatrzOM na mnie z okładek pism i czasopism jak gazetę kupuję (już nie napiszę jakOM bo dorbaldie się boję, że mi Mała zaraz z analYzOM wyjedzie) a ja nie wiem, kto i co! A przez Druhnę to ja obejrzałam finał tego tańca i potwierdzam, że ta gwiazda (hihihi, już się nie wkurzaj tak tym wycieraniem gęby) która wygrała to do bani była!}
/.../
Tom sie, kurtka usmarowal (Hobbitu zzarly organiczne mydlo, lapy trzeba bedzie wytrzec na sucho) #co tam łapy, teraz bawimy się w puszczanie baniek mydlanych nosem, bomba!# /no i teraz do futerka wszystko sie lepi: szpilki Alberci, wstazki, kokardy, szminki....luuuudzieee...czy Druhny tez dostaja szalu, jak szmaty Alberty sie wszedzie walaja po podlogu? I do tego nic nie widac przez te cholerne banki mydlane/ {Nie marudzić na futerko. Alberta już przebiera nogami, żeby się w nowe futro tej zimy wystroić!}
/.../
Ma pobudke niezbyt latwa (KONKURS. Ile jest rodzajow pobudek?) #pobudka nr 1 – budzący nie przeżył…# /pobudka nr 2 - ekhm...ekhm...Maszmun proszony do wyciagu z wierszenki/ {pubudka nr 3 – na lotnisku w drodze do Rzymu o piątej rano rozmowa z moim szefem na temat jednej sprawy, może startować w konkurencji na najgorszą pobudkę roku – Teremi niestety na wycieczce zakładowej rozmawia się też o pracy!}
/.../
Spiewajmy pólgebkiem, cwiercdziobem (....pero, pero, bilans musi wyjsc na zero, pero, pereooooo.....PS Brudnopisowo to ja pamietam pana Janka jak przyjechal do Sa... ze Zbigiem Laskowikiem przyjechal byl..., no kupe lat temu to bylo, nawet nie wyglada ze wczoraj, tylko w czasach heeeeet dalekich i przedkredensowych) #to Druhna pamięta takie czasy?# /te Bronka, a Ty to co pamietasz? Co pamieta Bronka z przedkredensowych czasow? KONKURS/ {Odpowiadam za Bronkę: na początku był Kredens! Kryć się, w-czapa leci jak NIC}
/.../
Spiewajmy cichutko, bo jeszcze raniutko (....no raniutko jest, przeciez sie nie wydzieram, no! Co to ja Druhna Sciana jestem na koreanskiej ulicy?) #no i kogo mogła polycja zwinąć, ha?# /phi! Koreanski narod jest bardzo rozspiewany, a niby SKAD do K-R, ze juz nie wspomne o Teatrze Polonia KJ trafilo KA-RA-O-KE, he? Azja gorOM!/ {a Druhna chce posłuchać jednego kolegi ode mnie z pracy w akcji?! Nigdy więcej KA-RA-O-KE!}
/.../
I sie klina dopomina. (...a mnie sie marzy kurna chata nad Bugiem... Maszmunie wklejaj projekty! Trzeba sprawe przedyskutowac w Halynce!) #a mnie się nic nie marzy i nie trzeba o tym dyskutować w Halynce, BUM!# /a wlasnie, ze TRZEBA! Bronka, Druhna da rekaw!/ {Emciu, ciągle nie ten etap. O Teremi – na wyjeździe zakładowym zdecydowanie mówi się (i nie tyko mówi) o klinie}
/.../
Wiedzie nas tam prowo...(literowka, Sowus zrobila literowke! Mialo byc prAwo, bo my zawsze zgodnie z prAwem, czy na lewo czy na prawo, ale prawa kredensowe ma si w malym paluszku!) #no, z karnym Maszmunek trochę na bakier, można rozrabiać# /ja tam sie boje Maszmuna, jak Maszmun wkleja paragrafy to mi sie przypominaja takie tam rozne wspomnienia, hi hi/ {Druhny sowie wyhaftują na platynowe, że Ściana się boi Maszmuna!!!}
/.../
Prowodyrka bossa nova.(wiec prosze nie prowokowac w puentach!) #bo co?# /hi hi....a moich rodzicow kiedys-gdzies wezwal dyro do szkoly i powiedzial, ze Sciana-baby jest prowodyrem, taaaa....to byly czasy, czlowiekowi sie chcialo zmieniac swiat, a teraz co? Wierszenki i wierszenki, DNO DNA, hi hi/ {i czego głowę zawracał, nie?}
/.../
Spiew: Jan Kaczmarek+ (Emcia, no przeciez mowilam, ze sie tekst nie zmarnuje! Pamietaj Sowus! YOU CANNOT RUSH ART, A ZWLASZCZA MODERN ART!) + #Bronka# + /Sciana, ale sie narobilam z tOM wierszenkOM, ciachalam nozyczkami, zeby zmiescic wersje A (dopisana do nawiasu Emci) do wersji B (dopisana do nawiasu Emci i Bronki), poprosze o nagrode, ufff/ {w nagrodę Maszmun zrobił wyciąg, hihihi}
Małgosia Sz

Postprzez M.C. Wt, 04.12.2007 17:59

Dzien powitan Maszmuna! A u nas pogoda na deszcz, co ne Uciecha?

Maszmunie no to fajnie, ze jednak wrocilas z Rzymu w wyznaczonym czasokresie...SZESC godzin na lotnisku?! Co za strata czasu! Szesc godzin nad Tybrem to by byl raj...
PS Taaaaa.....co nam tu Druhna mydli oczodoly uchwytami do wierszenek? Torebka ala Albercia Druhna przywiozla? WKLEIC!

Scianu, hihi, no jak Druhna tanczy zumbe to az iskry ze stiklow leca! Druhna uwaza na Halke! Bo zostanie w samych majtakch jako szef Maszmuna!

Teremi to maMY choc raz podobna pogode! A mgla nad rzeka u Druhny osiada? Bo u nas to NIC nie widac na wyciagniecie reki!

Macham wszystkim i musze sie zajac paroma rzeczami, wrrrr...Nie lubie jak mnie cos odrywa od Halynki o tej porze, hihi. Moj szef to nie ma dekoltu! Zdecydowanie!
M.C.

Postprzez uciecha Wt, 04.12.2007 18:08

Hej Hej!
Maszmun to wrocil w pelnej foremce z tego Forum Romanum, ze o nowych skarpetkach nie wspomne!!! A jakis inny kolorek, poza pomaranczem to jest tez? Ja tam moge w samych skarpetkach, byle by byly czerwone...(Tak mam po Tyrmandzie, czy cus?)

Ano Emciu! Pada, ale jakos tak...wiosennie! No to ja w tym deszczu na panszczyzne sie oddalam!

Milego dnia HalYnka!!! No i wieczora tez!
uciecha

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne