przez Ściana So, 01.12.2007 08:53
No co?
Przeciez pogadalam z Trzynastka, wkleilam zdjecie, odszczekalam kilka godzin i KILKASET klikniec HalYnki ..... no to wklejam wierszenke, co se bede zalowac?! PHI! Czy to moja wina, ze NIKT sie nie raczyl dopisac?
Bossa nova na kacu (eee tam to jakis stary ten kac, zadnych urodzin ostatnio w HalYnce nie bylo...) #jak to, urodziny Sowusi już się skończyły?!# /no niech sie KTORAS Druhna przyzna, ze ma urodziny, co? Przeciez widac, ze Emcie i Bronke sushi. PS Bronka, a kiedy sa urodziny Alberty? Druhna sprawdzi w Archiwum, co?/
Kto sie budzil z glowa jak czajnik (no to nie ja, ja to sie przewaznie budze z Amnezju) #a właściwie co złego w czajniku? Gwizdek? Hi hi# /a Druhny pamietaja czajnik Trzynastki? Luuudzie, co mnie tak dzisiaj wygina na wspomnienia?/
Z jezykiem natomiast jak kolek (zeby odczarowc jezyk nalezy napisac wierszenke! Oto jeszcze jedna bezprzeczna korzysc z wierszenek! Rozwiazuja jezyki!) #Neo, Ty się tak nie spinaj, ciach ciach, co tam klawiatura na palce przyniesie i poszło - wierszenki to czysta przyjemność, nawet 444% czystej!# /a jak ksztalcOM! Albercia to dorbaldie lapie za doktorat. Co mi tu tlustOM plamOM po pyzach macha?/
Kto mial watpliwosci, czy jest w swej sypialni (Alberta! No i okazalo sie, ze nie byla! Byla bowiem w sypialni....ZAGADKA!) #...Melancholii Fadowskiej! Sprawdzała jej notebook z razami, hi hi# /hi hi....ale czy na podlogu byla? No co, Hobbitu lubiO wiedziec/
Czy w kotle z kipiacym rosolem (zeby z rosolu zrobic zupe kalafiorowa nalezy, hihi, jakby co, to Druhna Teremi poda przepis!) #phi, przyjdzie Ścianulka i powie, jak z rosołu kalafiorowego zrobić zapałki# /a te zapalki to maja dodac ognia do tego rosolu czy jak? Hi hi/
Kto przezyl przebudzen tych smaczek (przebudzenia w czasie dluuuugiego weekendu sa przepyszne!) #właśnie sowie robię długi weekend, żeby się nie rozłożyć i nie chrumchać przez miesiąc tylko prze góra tydzień, znów dostałam urlop z taką łaską, że mój poziom szacunku do szefowej osiągnął depresję, wrrr# /Bronia, jakbys chciala, to moge zapoznac Twoja szefowa z moim szefem. Poziom laski jak widac ten sam, wrrr/
Ze ledwo odnalazl lazienke (najwazniejsze, ze odnalazl! Serio! Moje dzieci to czasami w tym snie to probuja sie noca wysikac w szafie!) #co na to Jimmy?!# /Emciu, to moze Druhna wstawi kibel do szafy. PS Kot J. moze pociagac za spluczke. Wodospad w szafie. Modern Art/
Kto nie mógl w lusterko bez zgrozy popatrzec (no bo po jakie licho lustro w lazience trzymac?! Nie lepiej jakis wodospad powiesic na scianie?) #dobre, Emcia, dobre! Wodospad na wszelki wypadek zamglony, spoko Jeża# /prosze tu sowie geby sciana nie wycierac, dobra? Wodospad namalowany na lustrze, para, ekhm, te sprawy! Art prodzekt! Na ripplesy/
zanuci dzis z nami piosenke... (raz dwa trzy kolejny nawias piszesz ty! PS Neos to zdradz przynajmniej jaki bedziesz mial nawias, pliiiise...) #fajny film wczoraj widziałam, Neo pod presją 4, momenty bylI, hi hi# /luuudzie, dac Druhnom srodki na uspokojenie (no co! Sama biore garsciaMY, to sie moge z Druhnami podzielic). YOU CANNOT RUSH ART. Neos, wdech-wydech, wers po wersie i moze oblecim do tych Swiat, co to Druhny kumajOM, NIET/
Bossa nova, bossa nova odwykowa (odwyk od wierszenek?! W zyciu!) #Od życia! W wierszenkach!# /BUM! BUM! BUM! Az echo niesie po lochach!/
Usta milcza, dusza wyje, peka glowa (od tych tekstow ktore w niej siedza!) #Wow, co na to dr Frojd# /no to niech Druhna wkleja te teksty, luuuudzieee...co Druhna taka strachliwa? Troczkowe to nam moga najwyzej podskoczyc do puenty/
I pulsuja ni to nutki, ni to slowa (pewnie po prostu przyczajone wczapy, ukryte w-bany...) #mnie to się wszystko kojarzy z chorałem, hi hi, a teraz będzie adwent - rorate caeli de super, tra la la# /Bronka, Ty mi tu nie wyskakuj z adwentem, dobra? Przeciez mowie, ze Swiat NIET!/
Tom sie, kurtka, usmarowal (a trzeba bylo Tomkowi teleinformatykowi nie wlazic do tej klomby z kablem!) #teleinformatyka pożyczę! Zadowalające nagranie chorału trudne jak cholerkunia, cierpliwości# /Sowus, juz biegne i tlumacze, hi hi. Bronka sie prosi o korepetycje u Miska, ekhm, ekhm/
Tom sie, kurtka, usmarowal (i nie paprac sie z Hobbitami!) #a tak ładna kurtka była, amerykańska!# /Uciecha, wklejaj zdjecia, jak lecOM. Przeciez to widac na pierwszy rzut oczodolu, ze Druhna to nasza krew, Frakcja Zdjeciowe, czek/
Para pa ram ta ram ta ram ta pam (ta para tu..., tamta para tam...od sciany do sciany konkurs tanca towarzyskiego, prowadzi pupil Druhny Teremi!) #mój także, phi; jakaś granda z tym tańcem – każdy szanujący się Fizyk rozprawia teraz, że wynik był niesprawiedliwy, a prawdziwy finał był między Steczkowską a Damięckim – piątka dla marketingu TVN-u# /Sowa, no przeciez ja "Tanca z gwiazdami" TEZ nie ogladam. Luuudzie, a na cholerkunie jest Internet? Powiem jeszcze Druhnom, ze Emigracji to WOGLE nic nie mowia GWIAZDY w K-R. A mnie sie, GUPIEJ, zawsze wydawalo, ze GwiazdOM to byla Greta Garbo, a nie panienka z serialu TV. Druhny tez sie wkurzajOM, ze wszyscy sowie (Sowus, no przeciez nie Tobie) wycieraja gebe slowem "gwiazda"? Phi! Przeciez wiadomo, ze Gwiazda jest TYLKO jedna. KONKURS!/
Tom sie, kurtka usmarowal (Hobbitu zzarly organiczne mydlo, lapy trzeba bedzie wytrzec na sucho) #co tam łapy, teraz bawimy się w puszczanie baniek mydlanych nosem, bomba!# /no i teraz do futerka wszystko sie lepi: szpilki Alberci, wstazki, kokardy, szminki....luuuudzieee...czy Druhny tez dostaja szalu, jak szmaty Alberty sie wszedzie walaja po podlogu? I do tego nic nie widac przez te cholerne banki mydlane/
Bossa nova... (Alberta juz w pierwszym wersie zsunela szpiki ze stop...) #...więc w tym wersie nie miała już nic do zsunięcia…# /pan Fizyk juz wyrywa do masazu stop. Hi hi...no i tu mi sie przypomnialo, ze mialam taki fajny masaz w Malezji. LezyMY se, muzyka new age w tle, japonski wodospad ciurka (czy Druhny tez tak maja jak Alberta, ze jak slysza ciurkanie, to smiac Wam sie chce?), no nic, fajnie jest, dalej lezyMY se, pani nas zaczyna masowac, jest bosko (Druhny tez maja ADHD na gilanie?), no i tak po godzinie, lezymy se, fajnie jest, pani konczy masaz - masazem glowy, no i zaczyna ciagnac za wlosy (to niby ma pobudzac krazenie krwi) - Druhny moga poprosic obca osobe, zeby Wam pociagnela za wlosy, nad czolem, do dupy taki masaz. Wkurzylam sie/
Mysl zbudzona w dretwej glowie (a po jakiego budzic mysl skoro glowa jeszcze spi? Dac mysli pospac!) #dać myśli pośnić!# /przepraszam Druhny, ale spac mi sie chce....co to wierszenka taka dluga? No juz mialam nawet zamiar wprowadzic nowa mode na pisanie wierszenek w odcinkach, ale dopiero by sie Troczkowe naJEZyly/
Ma pobudke niezbyt latwa (KONKURS. Ile jest rodzajow pobudek?) #pobudka nr 1 – budzący nie przeżył…# /pobudka nr 2 - ekhm...ekhm...Maszmun proszony do wyciagu z wierszenki/
By ustalic klatke filmu (Sowus! Trzeba zlapac wlasciwe U-JE-CIE!) #dorbaldie, obejrzałabym sowie jakiś dobry film, buuu# /Sowus, no to Ci powiem z grubej rury – lubie Twoje zdjecia z dobrych filmow. BUM!/
Przed zerwaniem, te ostatnia (czy ktos z kims zrywa? Znaczi si wychodzi? Pozegnanie numer 18a?) #kwatera 18a, proszę bardzo! Prosto i w lewo# /zrywam z Wierszenkowymi! Od dzisiaj pisze tylko troczki! Dobre, Sciana, dobre!/
Czas wyrzniety z życiorysu (schowany w skarbcu, dorbaledie KLEJNOT!) #mały Hobbit mówi, że ma bardzo dobry skarbiec w bandziochu# /hi hi.... powiedzialam wczoraj mojemu szefowi „bardzo przepraszam, ale nie mam czasu na gadanie o --pi--”, znowu mi sie wypsnelo. Czy Druhny TEZ myslOM, ze powinnam szukac nowej pracy? Phi! Moge stac na strazy Kredensu i bronic wlasnOM piersiOM KLEJNOTOW, phi/
Wzial i zmienil sie w zagadke (tak jest! Enigma przyjechala w odwiedziny. Druhny pozwola, Enigma, kuzynka Alberty. Psssst, kuzynka Enigma pracuje dla obcego wywiadu...) #pseudonim Dyskrecja# /Enciu, tfu, Emciu, Druhna sie zdecyduje co? EMigma czy ENigma? Aaaaa, juz kapuje – to sa kuzynki blizniaczki – Enigma i Emigma, niby dwie, a jedna - tak dla zmylki obcego wywiadu, to znaczy, nie tego ich wywiadu, tylko tego innego – obcego....ludzieeeee, zwariowac mozna od tych kuzynek Alberty. PS # 9 (dopisany pozniej) Teeeee, Bronka, chcesz w-czape za poprawianie literowek Emci? Rece precz od obcego nawiasu, hi hi/
Teraz trzeba to posklejac (projekt si szykuji, a Hobbitu wylizawszy wszystek klej...) #klej z mydłem – toż to lepsze od maryśki!# /Bronia, a SKAD TY TO WIESZ? KTOS CI MUSIAL POWIEDZIEC @ SV/
Klatka z klatka na zakladke. (a moze ripples to zakladki?) #a może małe falki uderzeniowe?# /ripples to ripples, wyraz obcy, phi/
Spiewajmy pólgebkiem, cwiercdziobem (....pero, pero, bilans musi wyjsc na zero, pero, pereooooo.....PS Brudnopisowo to ja pamietam pana Janka jak przyjechal do Sa... ze Zbigiem Laskowikiem przyjechal byl..., no kupe lat temu to bylo, nawet nie wyglada ze wczoraj, tylko w czasach heeeeet dalekich i przedkredensowych) #to Druhna pamięta takie czasy?# /te Bronka, a Ty to co pamietasz? Co pamieta Bronka z przedkredensowych czasow? KONKURS/
Nie meczmy oblicza mimika (prosimy Ucieche o pozyczenie halloweenowej maski!) #a Uciecha troczkowa czy wierszenkowa jest? Bo nie wiem, czy dotąd doczyta, hi hi# /jasne, ze czyta! Co to ja Uciechy nie znam? KAZDY czyta, tylko NIEKTORZY to sie nie chcOM przyznac, hi hi/
I tak nas rozwala tetniacy krwioobieg (musi byc podgrzany wewnetrznym torczem) #a żeby go zmrozić, można na przykład wysłuchać Sowy live o samobójstwie forumowym, dorbaldie horror, kuzyn pana Fizyka# /nie horror, tylko KOBRA, tra la la la, Kobra, kuzynka Alberty/
Kazdy grymas to jest ryzyko. (dlatego pan Fizyk lubi jak Alberta grymasi! Alberta to jest ESENCJA ryzyka!) #SAM-BA# /Albercia to jest DNO. Wezykiem, wezykiem/
Spiewajmy zupelnie luzniutko (tra la la ....czego sie boisz glupia...PHI, nie czego ale O CO! Ja to sie boje ze jak Neos zaspiewa w wierszence to bedzie ZADYMA, hihi. No bo co on tak dlugo ja rozpracowuje? A poza tym, czy to wierszenki trzeba pisac w pionie? Neos dac Ci recepte na pisanie wierszenek w poziomie? Tylko szepnij. Kazdy Ci powie, ze pisac w poziomie to zaden wstyd! NO!) #Neoś, no trudno, powiem Ci w tajemnicy, że tego i tak NIKT nie czyta…# /nie dorbaldie Bronka, bo Cie zaraz okabluje! I Ty Brutusko-Archiwistko przeciwko Pannie NIKT? PS Neos, wdech-wydech, Druhny juz dostaly w-czape!/
Sprzatajac starannie lazienke (tra la la przerazajaca jest sila nalogu...No wiec mam ci ja dlugi weekend i co robie? Sprzatam lazienke....Ale jak! Dorbaldie niech sie Kangurzyca schowa! Wkleic? Hihi.) #jak jeszcze raz ktoś zapyta czy wkleić, a nie wklei, będę krzyczeć!# /wkleic? PS Bronka, dawaj ten Twoj krzyk na jutubie, co?/
Spiewajmy cichutko, bo jeszcze raniutko (....no raniutko jest, przeciez sie nie wydzieram, no! Co to ja Druhna Sciana jestem na koreanskiej ulicy?) #no i kogo mogła polycja zwinąć, ha?# /phi! Koreanski narod jest bardzo rozspiewany, a niby SKAD do K-R, ze juz nie wspomne o Teatrze Polonia KJ trafilo KA-RA-O-KE, he? Azja gorOM!/
Te nasza bolesna piosenke. (a gdzie ja boli? W ktorym wersie? Hobbitu, plasterek przylepny do wierszenki przyniesc, wierszenka ma aui!) #Alberta, masaż! Panie Fizyk, bioprądy! Ciotka, ser! Sowusia, felieton! Teremi.tekst! Uff!# /Sciana, wychodne! Dziekuje, juz zwiewam/
Bossa nova, bossa nova odwykowa (Sciana, no popatrz...powtorka, hihi) #potwierdzam, że wierszenka o sowie była we wrześniu Alberto Domini 2007# /oki, Druhny, biore podium i przemawiam: kazdy tekst dobry, a taki powtorkowy to jeszcze lepszy. Zrobi sie kolejnOM wierszenke i potem tlumy jezykoznawcow zwanych Dr Frojd bedOM analizowac jak sie rozwijal nasz styl na przestrzeni dni, tygodni, miesiecy, lat, no luuuuudzieeeee....troche zrozumienia dla linguistics research, co?/
Usta milcza, dusza wyje, peka glowa (no nie! Jak jest wers, to nie wypada milczec, trzeba sie dopisac. Nooooo, chyba ze ktos zrobi sowie wers brudnopisowy ala Druhna Sciana vel odezwa do Trzynastki) #ale fajny wers, haftuję na jeżowo# /najwazniejsze, ze Trzynastka wkleila BLUE, ufff/
I pulsuja ni to nutki, ni to slowa (w wierszence to pulsuje zycie! PHI) #Druhny widziały – w wierszenkach chodzi o nic, ale czytam nałogowo@Sonia? Mnie się podoba!# /Sonia, macham do Ciebie, prosze o odzew. Zaraz sprawdzimy czy Sonia (no przeciez nie mowie: Moja Droga Druhna, nie?) czyta nalogowo. Odin, dwa, tri/
Tom sie, kurtka, usmarowal (zabral sie za naprawianie starego Pontiaka i troszku smaru mu kapnelo na rece, zeby tylko klawiszy pianina nie zapapral...Alberta biegnie ze scierka!) #Hobbitu podstawiajo Albercie nogę, upapranego fortepianu jeszcze nie próbowały# /ech.....napisaloby sie tomenke, Druhny wkleja jakas pijana wierszenke pana Tomka, co?/
Tom sie, kurtka, usmarowal (i kurtke tez mu przetrze. PS Uciecha to miala fajnOM kurtke na Halloween, ne?) #czerwonOM?# /Bronka! Czy Druhna jest daltonistkOM i czerwonego od czarnego nie odroznia? Tak sie tylko pytam, lubie wiedziec. Zeby nie bylo - ja nie odrozniam suchego od mokrego, chodzi mi o pranie, zeby sowie zaraz Druhny nie wyobrazaly, no!/
Para pa ram ta ram ta ram ta pam (jakie to wlasciwie jest tempo? Bronia?) #intuicyjne, phi!# /Albercia zbaraniala i pyta: co to jest intuicja? Kuzy.....auc/
Tom sie, kurtka usmarowal (na smar najlepszy jest grease!) #klin klinem, BUM!# /hi hi....u mnie na robocie to sie konczy mejle haslem: „peace, kimchi grease”/
Bossa nova...(Alberta patrzy na swoje bose nogi i czeka na eksplozje gwiezdna...) #gwiazdy się duszOM# /Bronka, Alberta pyta czy zrobic Druhnie usta-usta/
Gdzies w zakatku świadomości (najlepiej sprawdzic gps-em, gdzie ten zakatek wlasciwie jest) #a na cholerkunię! Dość wyobrażania sobie, że znów ma się 14 lat, co ne?# /poszly precz! To idzie nowe, nowe, nowe.....tra la la la. Przeciez Trzynasia mowi jasno i dobitnie: HOPE/
Juz sie zbudzil, wstal i ziewa (a po jakiego tak szybko wstawal?! Trzeba sie bylo troszku powylegiwac!) #a w środy o 22 w radiu Wawa jest audycja „Piosenki ładne i mądre” czy jakoś tak - Maszmun się dokształca w jakimiś innym radiu, a tam Wasik (on żyje!) i Zapendowska puszczajo różne fajne kawałki, o właśnie jest# /no to Bronia dawaj te ladne i madre teksty. PS Czy puscili moze dumke? Hi hi/
Ten natretny, chociaz swojski (a co ten Hobbitu robi w lozku Maszmuna? A praaawdaaa, przyszedl sie przytulic w nocy, zle mu sie snilo!) #oj, często mu się złe śni, biedaczkowi# /moim zdaniem, to pan T. juz niedlugo sie odwinie i w-banA poleci, ze hej!/
Robak, co go wciaz zalewasz (ksiadz? Znaczi si starszy Bogus?) #Neo, włącz tryb „absurd w poziomie” i ziuuu!# /Bogus to sie nijak nie ma do pana Tomka, phi!/
Wstaje stara ciotka chandra (przyjechala w odwiedziny na Swieto Dziekczynienia, samo zycie dorbaldie) #Happy Chandra!# /Happy srapi! Swietom kategorycznie mowiMY NIET! Niech zyje wolnosc slowa we wlasnym nawiasie. AMEN/
Wuj obudzil wujka spleena (spali obok siebie bo zabraklo indywidualnych poslan) #literówka! To był wujek Speed!# /you are so gay! Druhny pozwolOM, Wujek Speed, gej. PS Uciecha, jak nic, to ten koles z orlem-tautazem. Co wygralam?/
Kac natomiast mruzy slepia (tak go porazil felieton Sowusi, hihi. Sowus Slonko Ty moje! Jakby nie Twoj felieton to jeszcze bym dzisiaj nie skonczyla wierszenki, bo kochana zauwaz, ze ona troszke przydluga jest... Ale... po TAKIM felitonie to glupio narzekac na dlugosc kabla, ne?) #No więc tak, wykonałam byłam jeden telefon, za trzy dni przyszedł był młody człowiek i w niecałe pół godzinki podciągnął kabel, Europa jak ta lala! Fakturą będę się martwić, jak przyjdzie, a póki co, dzień dobry, mam Internet, eureka!# /a ten mlody czlowiek to fajny byl? Tatuaze mial? Ekhm, ekhm/
I sie klina dopomina. (...a mnie sie marzy kurna chata nad Bugiem... Maszmunie wklejaj projekty! Trzeba sprawe przedyskutowac w Halynce!) #a mnie się nic nie marzy i nie trzeba o tym dyskutować w Halynce, BUM!# /a wlasnie, ze TRZEBA! Bronka, Druhna da rekaw!/
A jeszcze przed nami zwierzatka (Hobbiciki moze? A co ich tak duzo jakos? A prawda! Swiety Rok Swini! Hihi, a to sie Maszmun ucieszy!) #a F., tfu T.! Hi hi# /hi hi.... w przyszlym roku – ROK SZCZURA, oj bedzie sie dzialo w HalYnce!/
Milutkie, bielutkie, mięciutkie (a nieeeeee to pewnieeeeee mlode owieczki, beeeeee, beeeeeee) #jak dobrze być barankiem…# /Emciu, ale Ty sie prosisz o dyskretnOM w-czape! Zrobic Ci berecik z owczej welny w kolorze PINK? Moge nawet dwa! DLA BLIZNIAKOW! Hi hi/
Z którymi pogramy i w myszke, i w kotka (Neos juz sie przestan bawiac w kotka i myszke wklejaj neoenke!) #dobra, nie wklejaj, to będzie nowy gatunek – wierszenka wyobrażeniowa# /luuuudzieee....Druhny to sie NICZEGO ode mnie nie nauczyly, Druhny mnie zalamujOM! A mnie sie wydawalo, ze jestem OK Sciana-Teacher. Druhny sowie golnOM troche Swietych Drozdzy i mnie nie wkurczenkowuja, oki?/
Gdy starczy nam srodków na wódke (to sie zrobi nalewke z pigwy, phi!) #Sowa, Ty nawet nie patrz na ten wers!# /Bronka! Uwazaj! Zeby nie bylo, ze nie uprzedzalam!/
A jeszcze przed nami delirka (czili nowy rodzaj wierszenki de lirka-> wierszenka liryczna na podlozu francuskim) #lub De Lirka – dramat o siostrze Lira# /albo DE-LIR-KA, czili po koreansku, wierszenka pisana w staroangielsku, hi hi/
A przed nia hustawka lekowa (hustawka jest najlepszym lekiem na zawroty glowy! Ktos ma globus? Hobbitu nioso hustawku!) #lepsze od trampolYny?# /zeby wejsc na trampolYne, trzeba najpierw podstawic podium, hi hi/
Wiedzie nas tam prowo...(literowka, Sowus zrobila literowke! Mialo byc prAwo, bo my zawsze zgodnie z prAwem, czy na lewo czy na prawo, ale prawa kredensowe ma si w malym paluszku!) #no, z karnym Maszmunek trochę na bakier, można rozrabiać# /ja tam sie boje Maszmuna, jak Maszmun wkleja paragrafy to mi sie przypominaja takie tam rozne wspomnienia, hi hi/
Wiedzie nas tam prowo...(PHI, juz dawno zostalo ustalone ze wiedzie nas przypadek!) #przyjdzie Ściana i powie, że jej to NIC nie wiedzie, zupełnie jak wierszenek, hi hi# /przychodzi Sciana i mowi, ze ja to wiedzie jedno, ale w zyciu Sciany nie przyznam sie do tego publicznie, na Forum, ktore klika jak oszalale, hi hi/
Prowodyrka bossa nova.(wiec prosze nie prowokowac w puentach!) #bo co?# /hi hi....a moich rodzicow kiedys-gdzies wezwal dyro do szkoly i powiedzial, ze Sciana-baby jest prowodyrem, taaaa....to byly czasy, czlowiekowi sie chcialo zmieniac swiat, a teraz co? Wierszenki i wierszenki, DNO DNA, hi hi/
Spiew: Jan Kaczmarek+ (Emcia, no przeciez mowilam, ze sie tekst nie zmarnuje! Pamietaj Sowus! YOU CANNOT RUSH ART, A ZWLASZCZA MODERN ART!) + #Bronka# + /Sciana, ale sie narobilam z tOM wierszenkOM, ciachalam nozyczkami, zeby zmiescic wersje A (dopisana do nawiasu Emci) do wersji B (dopisana do nawiasu Emci i Bronki), poprosze o nagrode, ufff/