HYDE PARK

Postprzez Trzynastka Wt, 27.11.2007 08:49

Emciu, zdjecia przyrodnicze to mi sie kojarza z khm, khm, anatomia.
Te to wkleja po mistrzosku Maszmun.

Odrabiam te zalegla prace domowa dla Sciany i wklejam BLUE:

BLUE na poludniowym cyplu Kauai
Obrazek

I green, koniecznie
Obrazek

O, tak, klapnac na d… i nic nie robic, o niczym nie myslec:)
Obrazek

Bezludne plaze cudenka
Obrazek

Fioletowy zawrot glowy....
Obrazek

Scianulka, dostalas blue pchlim targiem uzyskane, a teraz uprasza sie o kciuki na niedziele (znowu konferencja).
Druhny sciskam wszystkie; Apolla przyjechaly, naszumialy, nagadaly, narobily wielkiego balaganu,
chodzily spac o nieziemskich porach i pojechaly znowu; cudnie bylo!
Starszemu przysnil sie przepis na, cytuje, "Destiny formula";
szybko sie zerwal, zeby zapisac, ale czesci tych zapisanych znaczkow jeszcze nie rozumie.
Uspokoilam go, ze to nic nadzwyczajnego, ze w tym wieku czegos z przepisu na przeznaczenie jeszcze nie kapuje, ale sen fajny, nie?

Zmykam sprawdzic, czy jakas formula mi sie przysni. Moze formula na odradzajace sie zasoby na koncie (Apolla studiujace kosztuja majatek),
jak Druhny mysla, moze jednak taka, bo z tym przeznaczeniem to juz wole nie zadzierac, nie?
SPAAAAAAAAAAAACCCCCCCCCCCC!!!!!
Pa!...13
Trzynastka

Postprzez nemo Wt, 27.11.2007 09:12

no tak !
gdzie nie zajże to jakieś widoczki, kamieniczki, ciepłe kraje, a na mni już czapa i sztormiak czekają!!!
ah, nie wiem czy Was nienawidzeć czy błogosławić.... aby było bardziej p[rzyszłośćiowo, błogosławie.... - juz wiem po co sie w ten śnieg wybieram..
:D
300 dni później. wszystko było tak samo....
wszystko się zmieniło. i to był konstans.
nemo

Postprzez Marysia Wt, 27.11.2007 09:23

Nemo, bieli tu nie ma...więc możesz wysyłać. :lol:
Marysia

Postprzez nemo Wt, 27.11.2007 09:26

i będzie machniom? :lol:
nemo

Postprzez Marysia Wt, 27.11.2007 09:28

Ta dawaj dawaj...u Trzynastki zdjęć Ci dostatek :lol:
Marysia

Postprzez nemo Wt, 27.11.2007 09:33

okidooki.
brr...
pora paść w ramiona temu cudnemu przejawowi zmian klimatu...
:?
miłego dnia
nemo

Postprzez GrejSowa Wt, 27.11.2007 11:26

Przepraszam, czy kredens może przygniótł ścianę...znaczy się Ścianusię? No luuuudzieeeee!!!! Dajcie mi punkt podparcia...Dorbaldie Ścianusia's rights!!!

UWOLNIĆ ŚCIANUSIĘ!!! ;-)
GrejSowa

Postprzez Ściana Wt, 27.11.2007 11:45

Cze, Sowus. Co to za wrzaski? Czy czlowiek, tfu, Sciana, nie moze w cichosci serca wejsc do Kredensu i po prostu NIC NIE ROBIC?

PS Dawaj kolacje, glodna jestem. A jak Polak glodny, to zly, ne?

Aaaaa....dzisiaj w drodze z roboty wymyslilam kolejna rozpierduche. Jak mnie natchnie, to wkleje. Hobbity mogOM wnosic podium. CDN...
Ściana

Postprzez GrejSowa Wt, 27.11.2007 11:47

Phi, to może od razu ambonę? Hobbitu już lecOM po pompku do nadmuchiwania...hi hi...
GrejSowa

Postprzez GrejSowa Wt, 27.11.2007 11:52

Ścianuś, dawaj rozpierduchę, bo nie będzie kolacji! W Kredensu nie można nic nie robić. Zawsze trzeba robić coś.
GrejSowa

Postprzez GrejSowa Wt, 27.11.2007 12:03

No, luuuudzieeeee, ileż można szczekać na rozpierduchę???!!! Gdzie sOM drożdże???!!! Ścianuś, a czy ta rozpierducha to będzie może w wierszence...? Nie, no tak tylko pytam, bo jeśli tak, to będzie rozpierduchenka, dobrze sowie kombinuję....? Luuuudzie, nie mogę się skupić na robocieeeee!!!!
GrejSowa

Postprzez Ściana Wt, 27.11.2007 12:40

No dobra, to nie bedzie zadna rozpierduchenka, tylko brudnopisowy troczek.

Kilka dni temu Hamerykanska Telewizja Fox nadala odcinek serialu "Back to you", w ktorym jeden z bohaterow powiedzial do osoby majacej polskie korzenie:

"Bowling is in your Polish blood, like kielbasa and collaborating with the Nazis".

Dowiedzialam sie o tym z listu otwartego do prezesa telewizji Fox, ktory to list pani konsul RP w LA wyslala do Emigracji. Pani konsul zadala przeprosin. Z Internetu dowiedzialam sie, ze tego typu listy wyslaly inne konsulaty, organizacje polonijne, prywatne osoby.

Kilka dni pozniej Telewizja Fox przeprosila.

Dlaczego o tym pisze? Bo tak mi sie to snuje po tynku od kilku dni.

PS Zastanawiam sie od dawna dlaczego pan Skurski w swoich felietonach zawsze podaje swoj adres golabkowy. Teraz juz wiem.
Oto cytat z ostatniego felietonu pana Grzegorza: "Zostawmy to Japończykom, którzy skanują w biegu dzieła sztuki i na pytanie: jak udał się urlop- odpowiadają: jeszcze nie wiem, bo nie wpisałem zdjęć do komputera". Rzucam rozpierduche w kat i pisze tlusciocha do pana Grzegorza. Wyslac go jako list otwarty? Co Druhny na to?

Druhny wybaczOM, mam ciezkie chwile na robocie. KTOS musial dostac w-czape. Nie lubie stereotypow. Dostaje na ich widok glebokiego napadu ADHD. Aaaaa w cholere..... ide spac. Hobbitu sOM proszone o wyniesienie ambony, tfu, podium.

PS # 9 Co mnie tak dzisiaj wygina? Sowus! Cos Ty mi podala na kolacje? PolskOM kielbase? Polish joke, eh?
Ściana

Postprzez GrejSowa Wt, 27.11.2007 12:43

Ścianuś, czy Ty chcesz mnie wykończyć? Druhna się tak nie kręci w te i nazad, bo przeciąg jest...dzizys...Hobbitu nadmuchały ambonu do dziewiątego piętra, może być? Właśnie podstawiajOM windu. Ja lecę po popkorn i kolusię...coś jeszcze...? Druhna się spręża, bo chciałabym wziąć udział w rozpier-dusze, hihi...jak raz mam trochę czasu na zbyciu, ale się kończy...
GrejSowa

Postprzez GrejSowa Wt, 27.11.2007 12:43

No!
GrejSowa

Postprzez Ściana Wt, 27.11.2007 12:47

Sowus, czy Ty TEZ masz ADHD? Czy to tylko taki moj wlasny i osobisty stereotyp na Twoj temat? Hi hi...

Dawaj kakalko z piankOM! Dobranoc...
Ściana

Postprzez GrejSowa Wt, 27.11.2007 13:29

Nie wiem, czy mam ADHD, ale na pewno mam DNO. Przepraszam, ale się zdenerwowałam brudnopisowo...muszę spadać...Zrobiłabym kakałko, ale boję się, że bym rozlała, potłukła i wogle...

Dobranoc!
GrejSowa

Postprzez Małgosia Sz Wt, 27.11.2007 14:21

Aha, no to się przyznam, że Pana Grzegorza nie czytam od czasu, kiedy napisał, że tylko kompletni idioci czytają jakieś unijne przepisy (jakoś tak w tym stylu było, może przekręciłam). A to było jakoś tak na początku. Potem czytałam jeszcze felieton o sztuce współczesnej (też była rozpierducha). I to tyle.

Idę do kuchni po kalafiora. Wkleić?

Ej te zdjęcia Trzynastki!!!
Małgosia Sz

Postprzez GrejSowa Wt, 27.11.2007 20:08

Maszmun, no, gdzie ten kalafior? Bardzo lubię...z masełkiem i tartOM bułeczkOM...mniam, mniam...

A jedyny stereotyp, który lubię, to Stereo Typ - płyta Kayah ;-) Ileż na niej pięknych piosenek...
GrejSowa

Postprzez gocha Wt, 27.11.2007 20:33

Grejs, zajrzyj do skrzynki grejsowej i odpisz, prosze.
gocha

Postprzez M.C. Wt, 27.11.2007 20:40

Heeeeej, HalYnka!

Ja tylko na sekunde, moze dwie, moze dziewiec....

Gocha, cale wieki juz nie jechalam w tamte strony...A gdy jechalam to tylko do Santa Barbary. BARDZO lubie to miast ma klimat i WOGOLE. Malo pamietam szczegolow, jakies lazenie po placach i sklepikach z antykami. No i cieply ocean, bylismy we wrzesniu...Ciekawostka w Santa Barbara jest Lotusland. Fantatyczny ogrod, ekstrawagancki jak i jego wlascicielka...ale chyba w styczniu zmkniety dla zwiedzajacych...Misje pamietam slabo, jakos mnie specjalnie nie poruszyla, natomiast zaraz w poblizu jest ogrod botaniczny, naprawde unikatowy w starym canionie, no cudo!

W poblizu Santa Barbara az roi sie od winnic, patrz film "Sideways" dla inspiracji!
No i w okolicy San Luis Obispo podobnie, wiec niech sie Druhna nie zglasza na kierowce tylko grzecznie siedzi z tylu z butelka Pinot i oglada przeplywajace na polnoc wieloryby (whale season, seal season, monarch butterfly seson! ).

Ja sama nie bylam, ale bedziecie mijac po drodze Hearts Castle, wypadaloby wstapic..., jakby nie bylo to jest jedna z wiekszych atrakcji turystycznych w San Simeon. Cos mi sie majaczy, ze tam filmowali scene koncowa z Wielkiego Gatsby (?). Hihi, ale nie filmowali Citizen Kane, tylko zrobili rozpierduche na dobrych pare lat!

Jak cos jeszcze skojarze to dam znac.

Sciana, jestem ZA listem otwartym albo zamknietym do pana Skurskiego! A co sowie Druhna bedzie zalowac! Juz daaaawno nikt do pana Skurskiego nie pisal! A moze wierszenke? Hihi..I niech pan Skurski nie podszywa sie pod kobiete-feministke, bo mu detale wystaja! Ale Druhna mi powie jak sie ma wolnosc slowa do szlabanu na stereotypy...aaaaaa...Nie zebym popierala stereotypy czy cos...Tylko tak sowie mysle, ze jak to jest JEGO felieton to on moze sowie nim prowokowac ile wlezie...Bo moze to byl taki KOT?
PS Ktos musial dostac w-czape, a Druhna chodzi struta?! Zawracanie dupy Maryni takimi w-czapami! Druhna niby cwiczy i cwiczy te w-czapy w HalYnce i dalej brakuje Druhnie wprawy, phi.
PS Moj kolega przymierza sie do domwej produkcji kielbasek, salami, itp. Druhna chce wersje wegetarianska? Kolega nie jest Polakiem! Zalatwiac z celnikami?

Trzynastko kciuki przygotowuje na niedziele! Zdjecia piekne! Podkradlam Scianie zielone! Hihi, nic nie szkodzi, ze nie sa przyrodnicze, hihi.

No i spadam Druhny i Druhowie. Wasz konsul od wierszenek! Maszmunie w takim ukladzie awansowalas na wice-konsula! Tylko cholerkunia blada, dlaczego Ty sie obijasz w wierszenkach?! A z tego kalafiora to bedzie kimchi moze?

PA.
Ostatnio edytowano Śr, 28.11.2007 06:56 przez M.C., łącznie edytowano 1 raz
M.C.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne