Czolem HalYnka! Wpadam z beskidenka i pedze dalej!
"Pocztóóka z Beskidu" /Teremi, nie zebym zaraz marudzila, ale Druhna uwaza na literowkowca, to taki hamerykanski zaraz (co nie, Emcia?), hi hi. No to lecim z tOM pocztÓÓenka/ ))A może poczto-oka? To chyba dziewczyna z pięknymi oczami, co pracuje na poczcie w Żywcu))(hihi, A Druhna Sciana wie jakie z takiego zaraza sa piekne w-bany?! Od razu widac, ze Gliwisi nie gina przesylki pocztowe...)
Po Beskidzie błądzi jesień /no i zabladzila nad Mongolia. U mnie dzisiaj rano - 5 stopni C. (slownie: piec)/ ))teraz bładzi zima w Beskidach, sniegu pełno, trasy narciarskie już działają))(eeee tam, lato trwa! Global warming na calego!)
Wypłakuje deszczu łzy. /no i co buczy? Luuuudzieee....a zebrac sie w sowie, zeby i do przodu. Byle do wiosny!/ ))tam masz ci wiecej oapdów jak słońca, niestety))(Druhny to mnie prowokuja.... czy mi podpadaja.... bo nie moge wyczuc? Powtarzac za mna! Lzom i deszczom mowimy TAK! Lzy lzom nierowne! A bez deszczu to Sahara! NO!)
na zgarbionych plecach niesie /co Kangurzyca niesie w torbie? W sprawie ceglowek Kangurzycy w Uwagach, hi hi, to ja mam jedno do powiedzenia, hi hi:
http://www.youtube.com/watch?v=d7k2ZLKHwO0
PS Prosze sie nie martwic: Kangurzyca tak lubi. )) aco? Nie może sowie porzucać cegłówkami? Kangurzyco, uważaj, coby Ściany nie rozwalić już całkiem))(oglaszam zakaz wnoszenia broni i ceglowek do wierszenek! Hobbitu przebrani za celnikow pilnujo wejscia! Jak cos przechwyco to zezro!)
Worek siwej mgły. /Sowus, a dlaczego Ty trzepiesz Alberte mokrym workiem?/ )) tak, mgłą and łąkami, to beskidzka specjalność))(no nie moge! Z Beskidzka specjalnosci a na Alberte? Sowus zlap juz lepiej jakis worek z mrozonka!)
Pastelowe cienie kładzie /na falujacu podlogu? Dorbaldie Kamasutra cieniami/ )) na drewnianym, falującym podłogu, jak już))(ale Druhny narabiaja na tej podlodze! Maszmun by sie nie powstydzil! NC-17!)
Zdobiąc rozczochrany las. /Bronka, uczesalas bylas brzozy?/ )) a brzozy jak widać na zdjęciu łyse...))(hihi, Bronia dac Ci przepis na taki projekt pt. peruka dla brzozy? O.K., to bedzi etak.... Listki przykleic do sznureczkow. Sznureczki przywiazac do drucikow. Zawolac Hobbitu z drabina. Przyczepic przy pomocy Hobbitu druciki do lysej brzozy. Uwazac zeby Hobbitu nie pospadaly z drabinu! Hihi, zabezpieczyc Hobbitu sznurami bungee!)
Nocą rwie w brzemiennym sadzie /no przeciez maMY Rok Swini, to i sad MUSI byc brzemienny/ )) tam jakoś owoce przed zapyleniem marzną))(zmarzniete owoce otulic welna z owiec, beeee, beeee.....)
Grona słodkich gwiazd, złotych gwiazd. /Hobbitu zabierajo sie do akcji nadgryzania Gwiazdy, chco sie przekonac jak bardzo slodka jest Alberta/ )) Niech Hobbituzostawia te ansze polskei gwiazdy w spokoju, co nam w końcu pozostanie?))(zlota GWIAZDA w Kredensie! Jedyna i Prawdziwa! Hihi...oj, AUUUuuu!)
Ref:
Jesienią góry są najszczersze, /a ze niby co? W gorach nie obowiazuje Dyskrecja? Hi hi. Druhnom to sie marza Himalaje, co?/ ))najszczersze, bo je widać, jak ni ma liści, jest łyso))(o ja nie moge! To juz Gliwisi malo drewnianiej podlogi, lyse szczyty jej si snio?)
Żurawim kluczem otwierają drzwi. /Sowus, oczywiscie, ze to kolejna literowka. Chodzi oczywiscie o sowi klucz. PS Druhna piekne wkleila zdjecia. Te rece + pianino to jeden wielki CHLIP/ )) Sowi klucz do spiżarni Hobbitów, dobre))(no i Hobbitu porwali klucz, dobrali si do spizarni i zzarli zdjecia!)
Jesienią smutne piszę wiersze, /wkleic Druhnom zestaw smutnych wierszenek? Ale tak zaraz w calosci, czy w odcinkach? Troczkowe, mordo Ty moja!/ )) e tam, jesień może być tez piękna, wesoła))(no wlasnie! Zeby zrobic piekna wesola jesien trzeba sie zanurzyc w dennych jesiennych wierszenkach! Takie Yin Yang!)
Smutne piosenki śpiewam Ci. /eeee tam, punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia, ne? Sowus, no bo pod stolem, na trampolYnie, to nawet od smutnej piosenki opadaja majtki, ne? Druhna sie nie krepuje i wklei majtki/ )) Ściana pod stołęm widzieliśmy Maszmuna, u szefa!))(a przepraszam, ja to tylko widzialam Maszmuna pod biurkiem u szefa! A to duza roznica! Pod stolem to by bylo chyba w czasie konferencji i to by juz bylo nieprzyzwoite!)
Po Beskidzie błądzą ludzie, /zaraz tam bladza, zwyczajnie walesaja sie jak Gocha z Kacha po NY. PS Tez dziekuje za zdjecie z Muzeum G. Bardzo lubie ten budynek, na wodospodach sie nie znam, hi hi, ale architekture nowoczesna (?) to i owszem doceniam oczodolem/ )) tak, lubią tam Wałęsę...))(gdzie w Guggenheim?! A to z pana W. TAKI wodospad?)
Kare konie w chmurach rżą. /Bronka, a co Druhna tak puscila konia z dachu w chmury? Czy Druhna ma patent na rowy w chmurach?/ )) toz te konie w anioły się zamieniły))(o cholerkunia jasna... To jak nic bedo choraly anielskie a nie rzenie, hihi. Bronia ja tego watku nie zaczyanlam! NO!)
Święci pańscy zamiast w niebie /hi hi...siedzOM w Uwagach!/ )) i piszą ogłoszenia drobne))(od drobnych ogloszen do niebieskiej rozpierduchy tylko malutki ripple!)
Po kapliczkach śpią. /kapliczki zawsze mile widziane w HP, co nie, Druhny?/ )) kapliczek ci u nas dostatek))(wkleic jeszcze kilka?)
Kowal w kuźni klepie biedę, /no i co z tego? Byle serce wykul z zelaza!/ )) serce z żelaza? No co Ty Ściana? Takie zimne?? Ja tam wole parwdziwe, ludzkie, no dobra, może być też psie))(ja tam biore serce kowala, hihi, takie rozgrzane do czerwonosci, hihi. A co?! W kuzni tez jest klepisko, ne?)
Czarci wydeptują trakt. /no, cos mi ten wers pachnie HalYnka/ )) te diabelskie nasienia, wszędzie ich pełno))(Alberta pyta czy ten trakt czartowski ma ladny horyzont, gotuji si do podrozy nasza Albercia...)
W pustej cerkwi co niedzielę /a Druhny to widzialy te cerkwie w temacie Placuniow?/ )) tak, piekne są))(gdzie? Ja zadnych cerkwi nie widzialam, buuuu. Ostatnio byl mecz Polska-Belgia przeciez i Anya-Anya zawinieta we flage narodowa, hihi. Pozdrowienia dla kibicow! POOOOOOLSKA GOOOOOOLA!!!!)
Rzewnie śpiewa wiatr. /Emciu, oczywiscie, ze wiatr spiewa po portugalsku. Wkleic?/ )) wiatr zna esperanto, śpiewa dla wszystkich, nawet dla HP))(hihi, Maszmunie, nooooo......, jak wiatr zaspiewa po portugalsku to Emcia sie dopisze do tej wietrzenki! )
autora nie odkryłam, ale... tak myślę, że jak na ogniskowe piosenki przystało każdy ma tu jakiś wkład - a teraz szansa dla sekcji wierszenkowej @ Teremi + /Sciana, no i widzisz Teremi, ze to bardzo jasna i pogodna wierszenka. A nie mowilam, ze Wierszenkowe, abrakadabra i wyczaruja wiosne?/ )) Marysia, na diecie, popijająca sól gorzką, brrr, i co mam robić? Pozostaje mi tylko pisanie wierszenek))+(Emcia, pisac kolejna pogodna wierszenke! AMEN!)
DOBREGO!