HYDE PARK

Postprzez Małgosia Sz Cz, 18.10.2007 17:21

To jeszcze trochę klimatów z weekendu nad Bugiem.

Zgodnie z tym co w przewodniku napisano, w takim domu ozdobionym kwiatem była panna na wydaniu. Alberta już się pyta, gdzie jest kwiat w Kredensie?

Obrazek

Emciu, kiedy Druhna się wybiera na farmę dyniową?

Obrazek

Jedno z moich ulubionych zdjęć. Nie wiem jak ta roślina się nazywa.

Obrazek

Można sie zagapić.

Obrazek

No i klucz.

Obrazek

Fot. T.

Trzymajcie się.
Małgosia Sz

Postprzez GrejSowa Cz, 18.10.2007 18:00

Kangurzyco, Maszmunie...dzięki za cudne zdjęcia. Napawam się i nacieszam oczodoły! Czy Druhny już się wybuczały...? Głask, głask....

Emciu - gdzie Druhna jest? Czy Druhnę zamknęli może za pożyczenie sowy...? No, to zrobi się w Kredensie zrzutkę na kaucję...żeby tylko Druhna wyjszła...luuuuuudzieeeee!!!!

Ścianuś - przemyślałam sprawę w autobusie i teraz się Tobie kłaniam...szkoda, że śpisz i tego nie widzisz....Taki film był..."Ja Ci się kłaniam, a Ty śpisz", hi hi...
GrejSowa

Postprzez M.C. Cz, 18.10.2007 18:32

Taaaa, zamkna dopiero jak nie zwroce Sowy w ustalonym terminie, hihi. Wszystko w Twoich rekach Sowus, hihi, jak sie nie zwrocisz to pojde siedziec...

Druhny, nie wiem jak by to powiedziec, hihi, ale moze niech Maszmun szybciej buduje ten pensjonat, co? Widze w mojej osobistej krysztalowej, ze sie przyda! Powiem nawet wiecej, hihi, jak CATHARSIS to TYLKO w HP!!! Niech sie forum schowa!

Sciana, ja dawalam jakies 10%, ze sie Druhna dopisze do eRRRotenki...No, no! Druhna to jednak lubi igrac z ogniem, hihi.

Kangurzyco piekne zdjecia. Maszmunie piekne zdjecia. Zaraz sprawdze co to za roslinka, mam na koncu jezyka...
PS W temacie owiec to "Lust and Caution" pana Anga zaczeto u nas wyswietlac, ale ja zobacze dopiero w przyszlym tygodniu.
M.C.

Postprzez GrejSowa Cz, 18.10.2007 18:38

Emcia, hurrrrraaaaaaaa!!!!!!!!

Jak się nie zwrócę....? Luuuuudzieeeeeeee!!!!!

Druhny, a w dziupli dzisiaj prawybory, hi hi...Dorbaldie leżę i kwiczę!!! Druhny koniecznie klikną!!!! No, przecież liczy się każdy głos, co ne?

http://www.grzegorzkarpinski.pl/gra/
GrejSowa

Postprzez GrejSowa Cz, 18.10.2007 18:51

Hi hi, piszOM o mnie w gazetach, luuuuudzieeeeee!!!!!!!!!

Obrazek

Obrazek
GrejSowa

Postprzez GrejSowa Cz, 18.10.2007 18:51

Kurna, no, już dobrze, dobrze, pUjdę....hi hi....;-)
GrejSowa

Postprzez M.C. Cz, 18.10.2007 18:58

Jeszcze nie idz! Jeszcze mam dziesiec minut przerwy!

Mnie tez przepowiedzieli wyjazd do Irlandii. Prasa klamie! Przeciez juz jestem na emigracji, to co? Mam emigrowac z emigracji?!

Maszmunie, ten krzew to Trzmielina (naukowo Euonymus). Zawsze zrywalam ja na zime do bukietow, chlip, chlip...Pieknie wyglada z zasuszona dzika roza, chlip...UWAGA! Wszystkie czesci rosliny sa trujace! Przyda sie do klomby ne? UWAGA secundo! Z korzeni robi sie gutaperke! Nie wiem po co komu gutaperka ale Hobbity AZ podskoczyly jak to uslyszaly i poszly wygrzebywac korzenie....
M.C.

Postprzez GrejSowa Cz, 18.10.2007 19:02

O kurna, Druhnie też...? I Druhna też ma kosmate myśli...? Hmmm....

Przepraszam bardzo, a co to jest ta gutaperka...? Jakoś z niczym mi się nie kojarzy...
GrejSowa

Postprzez M.C. Cz, 18.10.2007 19:06

Ta joj, Sowus, gutaperka przydaje si do izolacji kablow jak rowniez do wyrobu klejow! W Kredensie jak znalazl!

No juz mozesz isc jako i ja ide, hihi. Pa Sowus. Pa Druhny.
M.C.

Postprzez GrejSowa Cz, 18.10.2007 19:09

WIEDZIAŁAM!!!!!! KOJARZYŁO MI SIĘ KLEJOWO, ALE BAŁAM SI POWIEDZIEĆ...Rozumiem, że bierzemy gutaperkę do wierszenek oraz wpisujemy jo na listę pięknych słów...?

Ech....no, to idę sowie.......
GrejSowa

Postprzez MarysiaES* Cz, 18.10.2007 19:13

nie idzta Druhny....gadajta ....wesolo sie Was czyta :) :) :)
MarysiaES*

Postprzez MarysiaB Pt, 19.10.2007 00:23

Cze, Sekciary!
Masza, b. dziekuje za podlaskie impresje.

Pamietacie Henny i Jacka, moich nowozelandzkich przyjaciol? Pisalam o Nich jakos pod koniec 2005 r. Stary odwiedzil Jacka w Jego cudnym domku nad oceanem. (Marzy mi sie czasami taki eden na emeryture...) Henny zmarla pod koniec lipca br. Jack chce rozrzucic Jej prochy na One Tree Hill, zgodnie z Jej zyczeniem. Spotkanie wzruszajace. Poplyneli nawet na ryby, chociaz pogoda przez caly tydzien byla typowo nowozelandzka, czyli zimno, wialo i przelotne deszcze. Co tam! Ryby braly. Jeszcze zdjecia.

Widok przed domem:

Obrazek

Obrazek

Za domem:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na rybach:

Obrazek

Obrazek
MarysiaB

Postprzez GrejSowa Pt, 19.10.2007 07:29

Dzień dobry, bo piątkowy!

Boże, jak cudnie jest w Warszawie. Pochmurno, mglisto, mży lub pada na zmianę, pióra się kręcą od wilgoci...coraz więcej liści na ziemi...w górze fruwają czarne ptaszyska i strasznie się drą...klimaty jak u Żeromskiego pt. rozdziobią nas kruki i wrony, te sprawy...Smutno i nostalgicznie jak jasny gwint, no, po prostu bosko jesiennie!!! I w tych okolicznościach przyrody, i tego, i nie powtarzalnej...spacerowałam sowie dzisiaj o 7 rano przez park. A co! Nie można?!

MarysiuB, zdjęcia przecudnej urody, ta soczysta zieleń mnie powala! Dziękuję bardzo! Walnij sowie winko i dawaj tu więcej historii z życia!

Mój szef ma inne marzenie po śmierci. Wczoraj powiedział, że jedzie do gminy wyrobić sowie nowy dowód osobisty, bo stary mu się złamał, hi hi...a ze złamanym dowodem nie może przecież wziąć ślubu. Spadłam z krzesła. Mój szef, po kilkudziesięciu latach pożycia nieformalnego nagle zapragnął na stare lata sformalizować swój związek. Gdyby nie ten, tego...to pomyślałabym, że jego K. jest w ciąży (nie mają wspólnych dzieci)...Zapytałam więc delYkatnie, czy może kogoś poznał, wiedząc, że jest człowiekiem z bardzo wysokim PH. Na to on odparł, że trzeba myśleć o przyszłości i że on chce być pochowany razem z żoną, bo nie radzi sowie sam w życiu, no to co dopiero potem... no i zawsze we dwoje raźniej. Luuuuudzieeeeeee!!!

No, nic...dopijam kawkę i zbieram się powoli na robotę....
GrejSowa

Postprzez uciecha Pt, 19.10.2007 07:39

A-hoj HPowki i HPowniki (jak ktory zabladzi)

Sowa- nie ma jak przeczyszczenie pompy na kryzysy malzenskie..
Teremi-BABCIA???? To wogole nie wchodzi w rachube w tym wieku!!!…Powiedzmy, 7krotna ciotka jest ok
Sciana-poklony scianie I w przod I w tyl I w przod I w tyl I dyg I dyg I salut bo dawno mnie tu nie bylo…to ja musze nadrobic Krolowej…
Kangurzyco!-zielone wzgorza kiwuchowa, owieczki..a Hobbity gdzie???A tak, zdaje sie wyemigrowlay z Emcia…Musze sie dobrze rozgladac..
Maszmunku-tajemnicza roslina to trzmielina-ach Emcia juz pomogla..A Gutaperka to cos w Butaprenie? To juz teraz Druhny na haju na stale!!!
Ach Kangurzyco-to oni tak sobie sushi na biezaco na tych rybach?
uciecha

Postprzez uciecha Pt, 19.10.2007 07:42

a Sowko jesienne dziendobry (choc u mnie dobranoc)...
uciecha

Postprzez GrejSowa Pt, 19.10.2007 07:44

A tuś mi...to się UCIEszyłam!!! No, witaj i dobrej nocy! A jak się już wyśpisz, to wpadaj i opowiadaj, gdzie byłaś jak Ciebie nie było!!! ;-)
GrejSowa

Postprzez uciecha Pt, 19.10.2007 07:49

ech..pojawiam sie i znikam i znikam (oczywiscie mam bzika na punkcie Sciany, bo to obowiazek w HP..?)
A tak wogole to podazylam za Hobbitami! :-))

Milego dnia Sowko!
uciecha

Postprzez GrejSowa Pt, 19.10.2007 08:03

Hi hi...niby pojawia się i znika, a jaka spostrzegawcza!!! No, no ;-)

Obowiązek...? Powiedziałabym raczej, że bzik na punkcie Ściany jest w dobrym tonie... Natomiast obowiązkowe jest snobowanie się na bzik odwzajmniony, np. publYczne podziękowanie za gołąbka od Ściany ;-)
Najbardziej zbzikowanych na punkcie Ściany można poznać po tym, że nigdy nie dają Jej w-czapę, hi hi...

Uśmiałam się sama do siebie...trzymajcie się, Druhny, lecę na robotę!!! Dobrego dnia wszystkim!!!
GrejSowa

Postprzez GrejSowa Pt, 19.10.2007 08:13

DopYsek po chwili namysłu:

Zrobić klasyfikację bzików...?
GrejSowa

Postprzez Małgosia Sz Pt, 19.10.2007 08:47

Hey!

Małgoś, jeżeli chodzi o mnie to wiesz, że ja mam bzika tylko i wyłącznie na punkcie Hobbitów. Taki bzik wykańczający hihihihi czili mający na celu wykończenie obiektu bzika!
Trzmielina - zapamiętam!
MarysiuB no taki widok na ocean to jest kurna widok, co ne?
Emciu rozumiem, że dzisiaj Dianne na koncercie u Ciebie, tak? Druhna zadzwoni do mnie z koncertu, co?

Jejku spadam. Bo papiery czekają.
Małgosia Sz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne