MarysiaB
Wysłany: Pon, 15.10.2007 03:06
Temat postu: KANGURENKA W UWAGACH (temat postu @ Sciana.
PS # 9 Wklejam w HP, zeby Kangurzyca cichaczem nie wyedytowala. Co to ja Kangurzycy nie znam? A tak zostanie dla potomnosci, zwanej Archiwum HP. PHI! KOTY to MY a nie NAM!!!! )
--------------------------------------------------------------------------------
PIERWSZY I OSTATNI RAZ.
Thanks for the dance (czili zaproszenie dla Kangurzycy do tanca w wierszence) /Kangusiu, winko szczeka, bledzik szczeka, no nie badz taka „too cool”. Raz Kangurzycy smierc, tfu, wierszenka/ [[Jarku, zgadzam sie – TRAGEDYJA, ale nie ma co melodramatyzowac i uskuteczniac pozegnania II,1a, autentyczne -> patrz: klasyfikacja Grejs, HP, str.214, bo rozpiernicza Ci Uwagi jeszcze przed 25. No chyba, ze chcesz pozegnac sie w angielskim stylu, to wtedy pozegnanie VII – stawiam na 2c – polowiczne, czasowo-ostateczne.]]
I'm sorry you're tired (jakie zmeczenie, przeciez pozegnanie dopiero sie zaczelo, ne?) /Sowus, mam kilka obserwacjo-spostrzezen w sprawie pozegnania, ale o tem bedzie potem, teraz pisze wierszenke dla Krolowej/ [[no wlasnie - jakie zmeczenie? „Jestesmy na wczasach w tych goralskich lasach, w promieniach slonecznych opalamy sie...”, co ne, Jarku?]]
The evening has hardly begun (czek, hihi, tamczymy az do 25 pazdziernika a pozniej idziemy na DNO, hihi) /a orkiestra dalej bedzie grala? Bronia! Choraly zwarte i gotowe?/ [[Jarku, pamietaj – ja ostrzegalam: bedzie DNO, a nie Uwagi.]]
Thanks for the dance(Sowus fajnych muzykow zaprosilas na to pozegnanie, pieknie graja! A MISZCZU jest za didzeja?! Ty to masz znajomosci Sowus!) /SHOW TIME, BABY, yeaaaaaaah!/ [[
http://daria24.wrzuta.pl/audio/A7HnofCa ... a_wczasach ]]
Try to look inspired (hihi, Kangurzyco NIC nie musisz udawac, WSZYSCY wiedza, ze od samego poczatku chcialas zostac GWIAZDA wierszenek!) /uuuuups, Emciu, co za faux pas literowkowe. Zamiast „wierszenek” powinno byc „forum”, hi hi......lecOM bumerangi, w tej chwili jakos tak nad Tajwanem. Luuuudzieeee....Kangurzyco, ale Ty masz „zamach”/ [[Sciana, kryj sie! - BUUUM!!! - Kurcze, chyba za pozno... Sciana, przykro mi niewymownie.]]
One two three, one two three one(Sowa prowadzi, reszta Druhen robi kolko) /a dlaczego Sowa prowadzi? Sowus, no nie badz taka, daj troche poprowadzic, co?/ [[Grejs prowadzi? Dookola tej rury, na ktorej tu kiedys wisiala?]]
There's a rose in my hair (herbaciana, uwaga rzucam, ktora Druhna zlapie ta sie dopisuje po mnie do kangurenki!) /phi! Nie lapie, co to ja nie znam KOTOW w wykonaniu Emciu? Niby zwykla herbaciana roza, a potem to sie okaze, ze to byl bukiet slubny! Dopisuje sie bez rozy, oki?/ [[raz rzucilam bukietem slubnym. Tak bardziej w kierunku sasiadki. Ma sie ten ‘zamach’ - zlapala i ciagle panna.]]
My shoulders are bare (Alberta tez sie dolacza do koleczka) /no i kreci jej sie w glowie, musi usiasc, lapie pana Fizyka za bare shoulder i prosi o szklanke wody...... Druhny sie uczOM sztuki flirtowania od Alberty/ [[eee, lepiej od panny Krysi]]
I've been wearing this costume (hihi, nic sie Marysiu nie krepuj! W koleczku cieplo, zdejmij futerko NIKT nie patrzy!) /Kangurzyco! Idz na calosc!!! Wkleic, wkleic, wkleic!!!/ [[Prosze bardzo! „Bo we mnie jest seks, ktoz oprzec sie ma mu?...”
http://www.birds.cornell.edu/AllAboutBi ... ad_500.jpg ]]
Forever (YOUNG!!!! YEAH!) /hi hi...skoro takie Young, to dlaczego Druhny dostaly zadyszki w tym koleczku?/ [[na moj gust, to Grejs za bardzo wygina sie przy rurze. Dysk wypadnie i bedzie globus.]]
Turn up the music (moze pan Darek uslyszy i wpadnie do uwag?) /Bronia, Druhna wyciagnie te zatyczki i wpadnie do Uwag/ [[a moze SAM pan Darek...? Ech...]]
Pour out the wine (prosze bardzo Pinot Noir dzisiaj, moze byc? Celnikow przy logowaniu nie bylo, ufff...) /bardzo przepraszam, ale dopiero otworzylam oczodol. Nie bede sie upijac do sniadania, co to ja Druhna z HP jestem, hi hi, dobre, Sciana, dobre!/ [[Sciana, pisalam - sa ludzie, ktorzy mogliby Ci pomoc.]]
Stop at the surface (o, hihi, jaki piekny ocean! PS Marysiu rozumiem, ze biezace opowiesci z zadupia wkleisz na wiosne roku 2009?) /luuuuuudzieeeeeee..... a juz mialam cichOM nadzieje, ze to Forum pierdyknie troche wczesniej/ [[kto wie? Jak Jarek wroci z wczasow, zobaczy Uwagi na oczodoly i nie bedzie melodramatyzowal, tylko zrobi rozpierduche na 116%..., to jeszcze zobaczycie i popamietacie.]]
The surface is fine (no bo te wszystkie powierzchniowe tatuaze..., tfu, fale...) /powierzchowne tatuazi na falujacu podlogu?/ [[Stary mowi, ze moglabym strzelic sobie g d z i e s np. motylka. Meskie klimakterium?]]
We don't need to go any deeper (eee tam raz kojotowi smierc! Nurkujemy! Ktora Druhna chce zrobic scuba diving w wierszence-kangurence?) /Alberta wyrywa sie! Wydaje jej sie, ze bedzie wygladac sexy w kombinezonie do scuba diving. Akurat! Przeciez Kangurzycy bez futerka to NIKT nie przebije, ne?/ [[„On mi biodra oplywa, wypelnia mi biust...” Ten seks, wiadomo.]]
Thanks for the dance (wierszenka taniec, nurkowanie, co kto lubi! Takie eklektyczne pozegnanie, ne?) /no i rozpierducha, skupMY sie na najwazniejszym, co?/ [[eee, odpadam]]
I hear that we're married (eeee, tam ludzie rozne rzeczy gadaja na forum, hihi, KTO by tam wszystkiemu dawal wiare?!) /no a kto rzucal bukietem slubnym? Aha! Czyta sie ze zrozumieniem to sie wi/ [[Sciana, CALE FORUM wie, ze az piszczysz, zeby rzucic SWOIM bukietem slubnym.]]
One two three, one two three one (Alberta pyta czy Kangurzyca jest tylko jedna i czy moglyby sie zaprzyjaznic...) /boooo, boooo......prosze nie draznic Kangurzycy, prosze nie draaa...../ [[dlaczego? Bumerangow ci u nas dostatek. A jak zabraknie, to dostrugam.]]
Thanks for the dance(kto sie nastepny wpisuje do karnetu wierszenkowego, tfu, balowego Kangurzycy? ) /TUS, Twoja Ulubiona Sciana, hi hi/ [[w sobote, Sciana, w sobote. Juz zapomnialas?]]
And the baby I carried (zaloze sie, ze PO Kangurzycy to nawet Maga z Groszkiem wpadna zeby sie dopisac! Hihi, cale HP sie dopisze! Ale bedzie WIERSZENA!) /a potem to sie ja wklei we wszystkich tematach na forum, ech….rozmarzylam sie!/ [[jak Grejs wykreci korki, to mozecie nie zdazyc. Jejku, taka strata!]]
It was almost a daughter or a son(jakie ALMOST?! Przeciez widac wyraznie PIEKNY chlopak i dziewczyna z papugami!) /wiedzialam, ze to tak sie skonczy! Wyslac Alberte na korepetycje z Kamasutry i Rok Swini na calego!/ [[czy Alberta na drugie ma panna Krysia?]]
And there's nothing to do (jak to "nothing"? Przeciez robimy pozegnanie w uwagach i taniec z Kangurzyca, ne?) /ale KTO teraz prowadzi? No co? Lubie wiedziec/ [[ja tez juz sie pogubilam. Moze Jarek?]]
But to wonder if you (...zatanczy, nie zatanczy? Druhny obstawiaja?) /Przeciez mowie, ze Alberta przyjmuje zaklady, w Kredensie to szast-prast i wszystko jak w zegarku szwajcarskim/ [[nie liczy sie, bo to jest gwalt]]
Are as hopeless as me (nic sie Kangurzyco nie boj! Pierwszy wers najtrudniejszy, pozniej pojdzie jak troczek po winku!) /no to siup! Na prawOM nozkie!/ [[czy daleko jeszcze do konca?]]
And as decent (co tam "decent", jak sie Kangurzyca dopisze to bedzie PRZEBOJ roku!) /normalnie Forum sie nie bedzie otwieralo przez kilka godzin, jak przepowiedziala Sowa ze Szklanej (hi hi) Kuli/ [[eee, jaka kula. Sama chwalila sie, ze ma walizke z kodami od Jarka.]]
We're joined in the spirit (pozegnania w uwagach lacza!) /rece precz od Sciany! Prosze sie nie pchac/ [[a nie pisalam, ze chce rzucic bukietem?]]
Joined at the hip (Alberto, kretynko jedna! Przestan sie rozpychac do cholerkuni jasnej!) /Emciu, obejmij to dziecko w Albercie, hi hi/ [[to Alberta tez kretynka? Juz ja lubie.]]
Joined in the panic (nie ma co panikowac, wersy nie trusie, nie uciekna!) /niech zyje Archiwum, AVE/ [[wywalczone przez Sciane. Taaa... komy to Sciana.]]
Wondering if (no to dookola Kredensu!) /Emciu, nie samym Kredensem Forum zyje. Hi hi.....dobre, Sciana, dobre!/ [[Sciana, nie ma to jak pogadac z madrym boysem, co?]]
We've come to some sort (ekstaza?! Tak w samym srodku wierszenki?!) /ekhm...ekhm...na lewOM nozkie! Tak dla kurazu/ [[w srodku?! Lomatko, chce stad wyjsc! Gdzie exit?!]]
Of agreement (hihi, no to proponuje pogodzmy sie zanim sie zacznie nastepna rozpierducha i PO sprawie, phi!) /no to wszyscy na kolana! OK, przyjmuje przeprosiny! Idzcie i nie grzeszcie wiecej. Hi hi/ [[Kochajmy sie! – Pan Tadeusz, Ksiega XII. „Spokoj, orkiestra!” „brzmi Polonez Trzeciego Maja...”]]
It was fine it was fast(hihi..., znaczy sie wierszenka z niespodziewanym szczytem) /Bronia, szybko-szybko/ [[ekhm, ekhm]]
I was first I was last(tylko bez przepychanek! Kazdy dostanie co mu sie nalezy!) /Sowus, przybij koreanskOM pieczatke na moim podaniu o urlopiku w tropiku, co?/ [[w Twoim stanie? A na Alasce bylas?]]
In line at the (Hobbitu juz sie ustawily w kolejce do fotela do masazu) /SZEZLONG, a nie fotel do masazu, no luuuuuuuuudziiiieeeeee...czy KTOS czyta Sowusie ze zrozumieniem? Sowus, w nagrode mozesz odkrecic kurek, co?/ [[Hobbity? No tak, caly czas mialam wrazenie, ze kogos tu brakuje.]]
Temple of Pleasure(uhmmmm....oj jak telepie!) /klimakterium, te sprawy.....no co? Rozpierduchi to MY, a nie NAM!/ [[Sciana, no cos Ty! Nawet w rozpierduchach chcesz byc najlepsza? Eee tam.]]
But the green was so green (no nie green was blue) /czek, niebieska trawa i zielone niebo, wkleic?/ [[i purple hipopotam Oli]]
And the blue was so blue (and blue was green!) /rozdwojenia jazni mozna dostac od tej kangurenki/ [[czy leci z nami Selma?]]
I was so I (SZCZESLIWA!) /Kangurzyco, jesli sie nie dopiszesz, to MY z Emcia zdecydowanie spaDNIeMY na DNO! Nie rob nam tego!/ [[Jarku, wybacz, sam widzisz... Ale jak mowi chinskie przyslowie – jesli nie mozesz oprzec sie gwaltowi, to lez i ciesz sie.]]
And you were so you (no ja nie wiem, kazdy sie wypowiada za siebie, ne?) /a KTO sie wypowiada za Alberte? Konkurs!/ [[Neonek?]]
The crisis was light (jak to na forum, same --pi--, phi) /nuuuuuda, nic sie nie dzieje..../ [["Wiecej koci-lapci nie przewiduje."]]
As a feather (i BUM spadlo z HUKIEM na podlogu!) /ta mala pila dzis i jest wstaaaaawiooooonaaaaa/ [[Sciana, wdech-wydech na kozetce, sufitowanie i odlot.]]
Thanks for the dance (uklony Druhny, milo sie tanczylo! I to byla PUENTA!) /ze co? Ze juz koniec? Czy mozna prosic o kangurenke # 2?/ [[Litosci! Macham biala flaga! Srednia... kleks.]]
It's been hell, it's been swell(pozegnania=hel, ale pozegnania w uwagach@Sowus=swell) /Yin and Yang, uff/ [[pisanie wierszenki to dopiero hell!]]
It's been fun (iotochodzi panie Jarku! Pan sie nie denerwuje, towarzystwo sie bawi!) /Neo spokojny, nawet sie usmiecha. Co sie czepiasz, Emciu?/ [[Sciana, a czy Ty w ogole znasz sie na usmiechach? KJ to ma usmiech, ne?]]
Thanks for all the dances(a beda nastepne?) /pItanie! Kto raz sie uzalezni, temu nawet Szezlong nie pomoze/ [[nie ma jak moja kanapka i bledzik]]
One two three, one two three one (...four five six, four five six....) /cala sala zamarla w oczekiwaniu, Kangurzyca tanecznym krokiem wkracza na parkiet. Tylko cicho mi tu! Tera bedzie numer popisowy/ [[Uwaga! Improwizacja! Wejscie – tango z roza w zebach, rozwiniecie - kroki dwa na jeden x 10, piruet w prawo, piruet w lewo, podskok z przytupem i reka w bok – hej-ha!, kroki dwa na jeden x 10, sus na trampoline, o d b i j a n y, szpagat w powietrzu, miedzyladowanie na rurze, obrot, wygiecie i BUM na podlogu. NIRWANA. The end.]]
Arranged specjalnie na te okazje przez Anjani i Leosia Cohena, bo ile mozna sluchac "So long Marianne"? (Emcia, jakby co to wychodze po angielsku z tej rozpierduchy, oki?) + /Sciana, a ja po koreansku klaniam sie w pol, bon ton, te sprawy/ [[Kangurzyca, ufff, zmachalam sie, odchodze, po prostu. 25. NA PEWNO mnie tu nie bedzie. Mam nadzieje, ze nie zabralam zadnej Druhnie nawiasu. To by dopiero byla rozpierducha!]]
ZEGNAM!
PHI! HI HI @ Sciana zwana Wasza Ulubiona Kotka na Rozgrzanym Dachu