Niedziela HP, dobra? To sie dopiero zobaczy. O rany Jurek! W. zaraz rozwali pianino!!! To nic wklejam wyspenke i spadam na nadzor.... Dobrego nocodnia Druhnom zycze a Druhnie Dusce lagodnego dochodzenia do siebie!
PS Magnolia! Dobrze Cie widziec! Zagladnij czasami, w sensie napisz cos o zyciu itp.
PS Trzynastko CUDNE te ostatnie zdjecia! Nie moge sie zdecydowac, miedzy zielenia a niebieskim....Trzynastko czy to juz DRUGI awans w tym roku?! GRATULUJE!!!
Są złote plaże ścian i latarnie świec /wkleic Druhnom "złote plaże ścianY"? Prosze cierpliwie szczekac. No co? Nawet jeszcze nie mam biletu, zadnej rezerwacji, a Druhny juz tupia i wrzeszcza "wkleic, Sciana, wkleic". Luuuudzieee! Co za roszczeniowe Druhny!/(...Sciana....to chodzi o ta poprzednia wyspe....Druhnie sie juz zakrecilo w glowie od tych tropikow...)
Płyną tu wędrujące okręty snów /dziekuje pieknie za moje sny. Oddalam wczoraj moje sny mojemu O. On sie obudzil rano i powiedzial "no to ja dziekuje byc Toba i snic takie koszmary co noc"! Podaruj mi swoje sny, a powiem Ci, ze jestes "lekko zakrecona/y"@KJ/(hi hi, od moich snow to normalnie VERTIGO bierze, darowac sowie, znaczy w sensie ze za bardzo kreca, znaczy sie lepiej juz jakis inny prezent?)
Z tak dalekich mórz - tu znajdę ciszę /i zeby mi zaden bojs nawet sie nie odwazyl powiedziec "veto"/(pan Fizyk zalozyl podsluch, hi hi, boysy milcza jak zak-le-te)
Niebo bez chmur i brzegi łagodne. /a w niebie odbija sie ocean, w oceanie odbija sie niebo. "Lepiej nie liczyc do trzech", bo jeszcze sie nie spelni. Przesadny zawsze ubezpieczony/(TRZECH?! Z pierwszym dniem wiosny TROJKA zostala magiczna liczba? Jak to tak pozbyc sie dziewiatki w mgnieniu oka?)
Na wyspie tej, najdalszej wśród wysp /spogladam na mape swiata, czy Was tez mapa swiata wprawia w najpiekniejszy nastroj?/(ale taka satelitarna? Zeby bylo widac co sie NAPRAWDE dzieje? PS Andora, to trzesienie ziemi to takie niepotrzebne w tej wlasnie chwili, co nie?)
Na skrzypcach cicho gra zakochany świerszcz /hi hi...Swierszcze! Widzicie to? To jest wierszenka o Was. Niech Swierszcze wyjda!/(Swierszcze, hi hi, jezdza pociagami, jezdza bez dokumentow ale za to zielonymi kamykami, zal wychodzic...)
Tylko tu jest najłatwiej odnaleźć się /tylko ciekawe dlaczego Kangurzyca i Sowa jakos sie nie potrafia odnalezc w HP? Podeslac im dzipies?/(west-tchnelam, hi hi, czyli wyslalam pelne nadziei tchnienie z zachodu)
I w dotyku rąk przychodzi miłość /@Alberta! Tylko Alberta, glupek bez drozdzy, moglaby cos takiego banalnego powiedziec/(kojarzy mi sie z bananem....aaaaaa jaka ja ksiazke ostatnio czytalam....no wlasnie.....Spot of bother....)
Najczulszy gest i słowa najtkliwsze /Teremi! Co Ty nam tutaj takie intymne wierszenki wklejasz? Do smiechu mialo byc, co nie?/(a ja Druhnie Teremi dziekuje, phi, mnie tam zawsze do smiechu, a wlasciwie usmiechu jak widze milosc, phi a tu taka roszczeniowosc@Sciana...)
Do wyspy tej, najdalszej wśród wysp /paszport, bi......., kurczenkola, jutro zalatwiam bilet/(a Druhny to slyszaly o tych nowych samolotach ktore lataja na dalekich trasach trasach np z SF do Australi, do NZ? Fotele rozkladaja sie w nich na lozka, ale to tylko w pierszej klasie chyba, zaczekam az bedzie podobnie w ekomomy class i wtedy poooooleeeeeceeeeeee, hi hi)
Dopłynąć możesz dziś i otworzyć drzwi /eeee tam, drzwi do wyspy zawsze stoja otworem. Gdzie jest Gocha?/(jeszcze nie doplynela?)
Płyną tu wędrujące okręty snów /Emciu! Tutaj mi sie skojarzylo, ze obejrzalam "Letters from Iwo Jima". Bardzo mi sie podobal.
Film znaczy sie, bo Ken to wiadomo - pierwsza klasa/(acha, czek, Druhna poda procent filmu ogladany z zamknietymi oczami. A ja widzialam Babel, powtorze za kims, nie pamietam za kim, ze skojarzym mi sie z Crashem, P. mowi ze sie nie znam, phi)
Z tak dalekich mórz - tu znajdą ciszę /poprosze o sen. Tego mi trzeba/(ale konkretnie JAKI ten sen ma byc?)
Niebo bez chmur i brzegi łagodne /a co to ja glupia jestem, zeby wierzyc w niebo na ziemi? Puenta/(hi hi, Sciana, ale chyba nie jestes TAKA glupia zeby nie wierzyc w ocean na ziemi, co? Wiedzialam...)
(Halina Frąckowiak) + /Sciana. PS Druhny w golebniku mi wybacza. Soon. Monsoon/(Emcia, PS. zeby wybaczyc nalezy pierwsze pomyslec@Teremi, w ogole to pierwsze przeczytalam "wystarcza", i troche sie zdziwilam, bo....bez takich Hobbitow na ten przyklad?)
I jeszcze dwa autentyczne wiosenne i lokalne zdjecia.
Kalifornijski bez, Druhny to wiedza ile jest rodzajow bzow? Taaaa...
I kalifornijskie porzeczki.