HYDE PARK

Re: HYDE PARK

Postprzez M.C. So, 08.11.2008 00:58

Jak sie masz HalYnko jak sie masz...powiedz mi co zostalo z naszych marzen...tra la la...Nie ma to jak powitanie wierszenko, hihi.

Kangurzyco no niech ja skonam! W przenosni oczywiscie. Druhny to widzO? Kagurzyca udzielila swego blogoslawienstwa wiersznkOM!!!! ALLELUJA! Teremi Druhna daje okolicznosciowy tekst, hihi. To rzeczywiscie musiala byc spora butelka wina i spory paieros...z zaciaganiem, hihi...

Itus, dziekuje z Zoske u Placuniow i rogale w Poznaniu, ale najbardziej za wiadomosc ze Uciecha w nastroju euforycznym! Niech Uciecha wpadnie do HalYnki! Mnie najbardziej podczas tegorocznych wyborow prezydenckich zadziwil stopien zainteresowania dzieci tymiz. Wsrod pieciokasitow az wrzalo!

Druhny jestem kompletnie rozjechana po tym tygodniu...Nich zyje weekend! U&U.

Bronia! A gdzie sie podzial Twoj podpis?! Nie wyglupiaj sie i dawaj podpis! Ja tez cos mam....
M.C.

Postprzez Małgosia Sz So, 08.11.2008 01:02

O Emcia! A gdzie Bronia bez podpisu?
Małgosia Sz

Postprzez M.C. So, 08.11.2008 01:07

No, tego pod postami. A kuranlunia, zapomnialam jak sowie taki podpis zainstalowac, i juz nie mam czasu na szperanie w profilu....

Dobrego! Maszmunu, uwaga na ten...sprzet, hihi.
M.C.

Postprzez Małgosia Sz So, 08.11.2008 01:17

aaa myślałam, że jest jakiś nowy post i go nie widzę!
Dobranoc!
Małgosia Sz

Postprzez GrejSowa So, 08.11.2008 02:51

Kangurzyco, a jak znajdujesz nowy error? Bo mnie, proszę ja Ciebie, bardzo się podoba. Ja tam lubię nowinki. No, i nie taki error straszny, jak go malujOM, bo przed remontem był krytyczny, a teraz tylko ogólny. Widać error też remont przeszedł, co cieszy.

Obrazek

Małgoś, żeby zobaczyć Bronię bez podpisu, musisz sobie wyłączyć funkcję: "Nie pokazuj Broni z podpisem". I już. Wszystkie funkcje są, wszystko można teraz. Nawet można miksować posty. Instalacje też można robić - funkcja: wybierz instalację, no i wyślij. Teraz, żeby mieć kilka wcieleń, to wogle nie trzeba się rejestrować ileś tam razy. Fukcja: powiel konto i do wyboru masz ile razy. Robisz raz wyślij i od razu widać: ostatnio zarejestrowali się...i tu wszystkie od razu nowe konta. Instalacje można robić w try miga. I jeszcze jest funkcja: autokonferencja. Wszystkie nowe konta mogOM ze sobOM gadać równocześnie i sOM różne efekty specjalne dla zmylenia przeciwnika, to znaczy styl pisania można sobie ustawić i różne takie. W życiu nikt się nie kapnie. Bardzo fajnie teraz jest na forumie. I jest opcja: zgłoś nowy pomysł. O, to coś dla mnie. Pomyślę o tym.

Emciu, a co Druhna napisała najsampierw, co automat przerobił był na "kuranlunia"...?
Ostatnio edytowano So, 08.11.2008 12:47 przez GrejSowa, łącznie edytowano 1 raz
GrejSowa

Postprzez GrejSowa So, 08.11.2008 02:57

i jeszcze sowie na chwile założyłam opaskę, bo w życiu nie byłam w opasce na forumie, to posiedzę sowie troche w opasce, zobaczę jak jest...
GrejSowa

Postprzez kinia0406 So, 08.11.2008 02:59

ależ Ci ładnie w tej opasce ;)
kinia0406

Postprzez GrejSowa So, 08.11.2008 03:06

mówisz, Kiniu? A wiesz, że i ja tak uważam...? Mając jednak na względzie istnienie stref czasowych, zostawiam swojOM podobiznę w opasce, co by nikogo ta atrakcja nie ominęła, gdy już nie będę w opasce. Muszę pogrzebać w profilu, bo skoro można się ukryć, to na pewno też można tak zrobić, żeby udawać, że się tu jest, jak się nie jest. W opasce, ma się rozumieć.

Obrazek
GrejSowa

Postprzez kinia0406 So, 08.11.2008 03:11

:lol: :lol:
kinia0406

Postprzez GrejSowa So, 08.11.2008 03:14

strzelam: czy to jest może funkcja: symuluj obecność na forumie...? Kurcze pióro... Timer jest, jak w magnetowidzie, można sowie zaprogramować posty i czas wysłania...Luuudzieeee, ale teraz będzie fajnie!!!

No, to pa, ale nie powiem, czy naprawde pa, czy nie!!!
GrejSowa

TIME

Postprzez Ściana So, 08.11.2008 12:01

Maszmunu, dziekuje pieknie. Nie bede sie egzaltowac publicznie, ale TO jest TO.
Moze sie KTOS dopisze do oryginalnego tekstu?

Time

Well, the smart money is on Harlow
And the moon is in the street
The shadow boys are breaking all the laws
And you're east of East St. Louis
And the wind is making speeches
And the rain sounds like a round of applause

Napoleon is weeping in the Carnival saloon
His invisible fiancee is in the mirror
The band is going home
It's raining hammers, it's raining nails
Yes, it's true, there's nothing left for him down here

And it's Time Time Time
And it's Time Time Time
And it's Time Time Time
That you love
And it's Time Time Time

And they all pretend they're orphans
And their memory is like a train
You can see it getting smaller as it pulls away
And the things you can't remember
Tell the things you can't forget
That history puts a saint in every dream
Well she said she'd stick around
Until the bandages came off
But these mamas boys just don't know when to quit
And Matilda asks the sailors are those dreams
Or are those prayers
So just close your eyes, son
And this won't hurt a bit

Well, things are pretty lousy for a calendar girl
The boys just dive right off the cars
And splash into the streets
And when she's on a roll she pulls a razor
From her boot and a thousand
Pigeons fall around her feet
So put a candle in the window
And a kiss upon my lips
Till the dish outside the window fills with rain
Just like a stranger with the weeds in your heart
And pay the fiddler off till I come back again

tekst: Pan Tomek, czili wyjasniam Panstwu: Tom Waits
Ściana

Postprzez GrejSowa So, 08.11.2008 12:43

cze i pa, Druhny

chciałam tylko zapytać, czy "zaloguj mnie automatycznie" oznacza, ze nic nie musze robic na forumie i wszystko za mnie zrobi automatyczny pilot a ja mam pióra swobodne i mogę na przykład pograć na gitarze?

na razie, bo bateria siada...ech...
GrejSowa

wierszenka Time

Postprzez Bromba So, 08.11.2008 14:06

Bry! Mam opaskę i nie zawaham się jej użyć!

Time #czili bezwstydnik, Albercia leci pomalować usta#

Well, the smart money is on Harlow #taaa, smart money, a kryzys to się sam robi, BUM!#

And the moon is in the street #chiba nad Bugiem, ale kto ją tam wie#

The shadow boys are breaking all the laws #bojsy won, wolny długi weekend jest!#

And you're east of East St. Louis #jak znam światowe Druhny, to zaraz się okaże, że ktoś tęskni za East St. Louis#

And the wind is making speeches #Podium, raz! Trampolina, dwa! Wino, trzy! Piłeś, pisz! i przemawiaj!#

And the rain sounds like a round of applause #Druhny zauważyły, że mnie się cytuje i parafrazuje ostatnio? Dorbaldie zostanę klasykiem, hi ih#

Napoleon is weeping in the Carnival saloon #uczeni i osły do środka! Ech, Napoleon, moja miłość, a kuku!#

His invisible fiancee is in the mirror #Niewidzialna? Narzeczona? Albercia szykuje super w-czapę#

The band is going home #maszerowali zbójcy przez zielony las, znają Druhny takOM piosenkę? To chiba o Placuniach#

It's raining hammers, it's raining nails #ło matko, pan Tomek widział smoka, hi hi ( -Babciu, widziałaś gdzieś moje tabletki z napisem LSD? – Motylić tabletki, widziałeś tego smoka w kuchni?)#

Yes, it's true, there's nothing left for him down here #Prawda, taaa#

And it's Time Time Time #3!#

And it's Time Time Time #2!#

And it's Time Time Time #1!#

That you love #Kangurzyca na prezydenta!#

And it's Time Time Time #na jąkanie najlepsze śpiewanie#

And they all pretend they're orphans #Sierotka Marysia, kuzynka Alberci, dzień dobry!#

And their memory is like a train #spóźniony, zapchany i niezbyt czysty...?#

You can see it getting smaller as it pulls away #oj tam, nieważny rozmiar#

And the things you can't remember #załóż opaskę!#

Tell the things you can't forget #w życiu, never!#

That history puts a saint in every dream # Bóg umarł. STOP. Jesteście zdani na siebie#

Well she said she'd stick around #Sowuś, weź nas nie nabijaj w butelkę z tymi obłędnymi funkcjami forum, co? Errora można dostać!#

Until the bandages came off #melduje się Albercia, siostra PCK#

But these mamas boys just don't know when to quit #czy “mamas boys” to może jest .......? Auć!#

And Matilda asks the sailors are those dreams #tatuażi! Kopę lat!#

Or are those prayers #mam takOM książkę z ponad dwustoma litaniami, Druhny to czujOM?#

So just close your eyes, son #...jak wchodzisz na forum#

And this won't hurt a bit #no, nie wiem#

Well, things are pretty lousy for a calendar girl #i o kim są ciągle wszystkie wierszenki, ja się pytam? Kangurzyca wysiądzie#

The boys just dive right off the cars #Emciu, jaki tam film na tapecie u Twoich chłopców?#

And splash into the streets #malucha sprzedałam w sierpniu, za cenę taką, że na trzy średniej jakości krany nawet nie starczy, nie mówcie mojemu tacie#

And when she's on a roll she pulls a razor #a ona ma bilet na BOGA, na 17 listopada, tra lala#

From her boot and a thousand #czy ja WOGLE umiem jeszcze coś po angielsku?#

Pigeons fall around her feet #o, a ja jadę jutro do Krakowa się poszwendać#

So put a candle in the window #żaluzje/rolety się spalą i trzeba będzie cenzurować, jeśli rozumiecie, co mam na myśli..., hi hi#

And a kiss upon my lips #taaa, z małą kotwiczką w kieszeni#

Till the dish outside the window fills with rain #ekologicznie#

Just like a stranger with the weeds in your heart #z zielem do ludu? Prosiemy!#

And pay the fiddler off till I come back again #ogólnokształciościowy szacun, Druhny!#

tekst: Pan Tomek, czili wyjasniam Panstwu: Tom Waits + #Bronka, nic nie wyjaśniam, dość na ten tydzień#
Ama et fac quod vis.
Bromba

Postprzez GrejSowa So, 08.11.2008 15:23

Mam przepaskę i jestem z tego dumna!

Chciałam tylko Druhnom powiedzieć, że w życiu never już nie wyściubię dzioba poza HP oraz przyjazne i pewne okolYce, nie będę odpowiadać na posty nie-wiadomo-kogo oraz się już nigdy nie otworzę. Nie będzie wiadomo, dlaczego mnie nie ma, lub dlaczego jestem. Dobrze, że jest HalYnka, Hobbitu, Albercia, kuzynki, Pan Fizyk i cała reszta. Przynajmniej jest się czego chwycić i o czym pisać, bo to jeszcze jest w miarę bezpieczne.

Dobrego weekendu, Druhny, spadam, bo życie woła...
GrejSowa

Postprzez Bromba So, 08.11.2008 18:22

Wchodźmy, nikt nie woła! Czy jakoś tak.

Oj, Sowuś, nie peniaj! (Mówi się tak jeszcze gdzieniegdzie?) Też tak miałam po moim buńczucznym wyskoku, ale mi przeszło. Tak pomyślałam – no dobra, ukryję się, zabunkruję, już więcej nie otworzę, wyłączę podpisy, zablokuję wrogów, włączę cenzurę, wyłączę maila i wiadomości prywatne, a co dwa miesiące zmienię nick i założę dla picu nowy temat albo dwa. Tylko, tak myślę dalej, po co ja WOGLE będę wtedy wchodzić na forum…? No to jestem dalej, co robić! I ten, Sowuś, chyba złamałam prawo autorskie, wklejając Ci mailiniaka. Ostatni raz! A na tej gitarze, to co byś grała? Poezję? Hi hi.

No, dosyć tego dobrego, idę robić porządki w butach, ratunku…

Zostawiam piosenkę. Powtarzającego się wersu nie można wyciąć, ma męczyć. Neurozy wszystkich krajów, trzymajcie się!

NIE WIEM

ja nie wiem czemu senny deszcz
co trwał bezpiecznie pośród chmur
ku ziemi dzisiaj cicho mknie
i kładzie się na szczyty gór

ja nie wiem czemu jasny wiatr
co o północy wstrzymał dech
tak dla zabawy światem gnał
unosząc dzieci drżący śmiech

ja nie chcę wiedzieć o tym nic
lecz wiem że kocham ciebie wciąż

ja nie wiem czemu droga ta
do miasta prowadzący szlak
z kolejną każdą chwilą ma
porażki i goryczy smak

ja nie wiem czemu sina mgła
i drogi zamarznięty kurz
znów każą próżne modły słać
za miłość która zgasła już

ja nie wiem czemu miasto złe
otwiera mi swych przedmieść mur
bym mógł usłyszeć jak w nim wre
miłości obojętnych wtór

ja nie wiem czemu ludzie ci
by mi kolejny zdać cios
by móc z pogrzebu mego drwić
do szyby przyklejają nos

ja nie wiem czemu ulic rząd
otwiera swój korowód wrót
i słyszę tylko własny krok
bo obce zimne są jak lód

ja nie wiem czemu podła noc
przyjść tu kazała dzisiaj mi
podążać przez zaułków splot
by na tym dworcu ronić łzy

ja nie wiem kiedy odejść ma
do Amsterdamu pociąg ten
ty musisz z nim odjechać tam
bo twoim mężem jest
tak wiem

i nie wiem dokąd ruszy wnet
złowieszczy mroczny statek w rejs
w proch rozbijając serce me
rzucając miłość naszą w cień

JAQUES BREL, tłum. i śpiew DARIUSZ WASILEWSKI

http://www.wrzuta.pl/audio/vPY8ajmDTh/
Ama et fac quod vis.
Bromba

Postprzez M.C. So, 08.11.2008 23:44

Przynosze wierszenke w pelnym wymiarze i udaje sie do kuchni.

Time #czili bezwstydnik, Albercia leci pomalować usta#(na kolor jesienny)

Well, the smart money is on Harlow #taaa, smart money, a kryzys to się sam robi, BUM!#(przyjdzie "anointed one" i kryzysy prysnO....westchnelam...fakt, ze Barak to ma ciezki kryzys do zgryzienia...)

And the moon is in the street #chiba nad Bugiem, ale kto ją tam wie#(zeby tylko nie ujezdzali rowerow w deszcz bo jeszcze sie Maszmunu przeziebi. Hihi, zalanemu aparatowi to juz chyba deszcz nie moze zaszkodzic.)

The shadow boys are breaking all the laws #bojsy won, wolny długi weekend jest!#(juz Druhny przestanO epatowac tym dlugim weekendem, dobra? Tu sie pracuje non-stop. Z przerwami na wierszenku, kino, spacery i inne blizej niesprecyzowane zabawy)

And you're east of East St. Louis #jak znam światowe Druhny, to zaraz się okaże, że ktoś tęskni za East St. Louis#(ano! Jak tam jest cudna jesien! Niech sie Hobbitu robiace za jesienne liscie schowajO!)

And the wind is making speeches #Podium, raz! Trampolina, dwa! Wino, trzy! Piłeś, pisz! i przemawiaj!#(nie zapominajmy o skretach z maryski!)

And the rain sounds like a round of applause #Druhny zauważyły, że mnie się cytuje i parafrazuje ostatnio? Dorbaldie zostanę klasykiem, hi ih#(ih, ih, i w ten sposob spelniajO sie marzenia, glupawka)

Napoleon is weeping in the Carnival saloon #uczeni i osły do środka! Ech, Napoleon, moja miłość, a kuku!#(ale ze juz mamy karnawal to sie zdziwilam...)

His invisible fiancee is in the mirror #Niewidzialna? Narzeczona? Albercia szykuje super w-czapę#(nieeeee...to tylko Hobbitu robily burdel w klombie i rozpierniczyly lustereczko powiedz przecie. Albercia jednak nie zauwazyla braku zwierciadla i mysli, ze juz jest po drugiej stronie.)

The band is going home #maszerowali zbójcy przez zielony las, znają Druhny takOM piosenkę? To chiba o Placuniach#(jak pstrykajO zdjecia okruchow jesieni to zdecydowanie Palcunie. Uwaga! Placunie debiutujO dzisja w wierszenkach!)

It's raining hammers, it's raining nails #ło matko, pan Tomek widział smoka, hi hi ( -Babciu, widziałaś gdzieś moje tabletki z napisem LSD? – Motylić tabletki, widziałeś tego smoka w kuchni?)#(i lap za mlot, gotowa do obrony!)

Yes, it's true, there's nothing left for him down here #Prawda, taaa#(a co? Hobbitu wyniosly pianino i burbon na gore?)

And it's Time Time Time #3!#(wejscie smoka po raz trzeci? Zdrowie Babci!)

And it's Time Time Time #2!#(wejscie Babci po raz Drugi? Pana zdrowie panie Tomku!)

And it's Time Time Time #1!#(wyjscie Alberci po nowO butelke. Zdrowie Kangurzycy!)

That you love #Kangurzyca na prezydenta!(Albercia bedzie oczywiscie na vice! No co?! Nie na darmo Albercia juz od zarania dziejow wyprobowuje haute couture. Grunt to miec kwalifikacje!)

And it's Time Time Time #na jąkanie najlepsze śpiewanie#(na inne przypadlosci zreszta rowniez)

And they all pretend they're orphans #Sierotka Marysia, kuzynka Alberci, dzień dobry!#(Albercia juz od progu oznajmia, ze panem Fizyliem sie dzielic nie bedzie! Ewentualnie moze sie podzielic czasem latarniowym, hihi, da Sierotce Marysi te zmiane z Kuzynem Erorrem.)

And their memory is like a train #spóźniony, zapchany i niezbyt czysty...?#(hihi, nie no jak sie ma burzuazyjnO miejscowke to nie jest tak zle..., pod warunkiem, ze sie zdazy wsiasc do wlasciwego wagonu....Prywata przebojow na Czcigodnym Centralnym...)

You can see it getting smaller as it pulls away #oj tam, nieważny rozmiar#(Bronia!!!! Pan Fizyk zglasza oficjany protest do pana Jarka! BUM!!!)

And the things you can't remember #załóż opaskę!#(a co to ja jestem siostra PCK?! PHI. Druhny tu nie robiO atmosfery powstaniczej! Peace&pax i golabki fruwajO na glowami.)

Tell the things you can't forget #w życiu, never!#(hihi, robiMY gilianie Druhny Bronki! Kuzynka Amnezja przygotowuje szezlongu.)

That history puts a saint in every dream # Bóg umarł. STOP. Jesteście zdani na siebie#(byle do X-masu!)

Well she said she'd stick around #Sowuś, weź nas nie nabijaj w butelkę z tymi obłędnymi funkcjami forum, co? Errora można dostać!#(tak jest! Druhny widzialy te kolory?! Dorbaldie Raphael zazdrosci!)

Until the bandages came off #melduje się Albercia, siostra PCK#(hihi, a jak jej w tym czepku do twarzy! Filantropka ta nasza!)

But these mamas boys just don't know when to quit #czy “mamas boys” to może jest .......? Auć!#(odmawiam odpowiedzi na to pytanie!)

And Matilda asks the sailors are those dreams #tatuażi! Kopę lat!#(tinker, tailor, soldier, sailor, na kogo wypadnie na tego bec!)

Or are those prayers #mam takOM książkę z ponad dwustoma litaniami, Druhny to czujOM?#(czujO czujO! Konkurs, co zrobi Bronia kiedy zabraknie litanii?)

So just close your eyes, son #...jak wchodzisz na forum#(hihi, prosze mnie rowniez nie cytowac bez wczesniejszego upowaznienia!)

And this won't hurt a bit #no, nie wiem#(ja wiem ale nie powiem, phi)

Well, things are pretty lousy for a calendar girl #i o kim są ciągle wszystkie wierszenki, ja się pytam? Kangurzyca wysiądzie#(obiecala ze nie wysiadzie. Troche wiary w wytrzymalosc Kangurzycy.)

The boys just dive right off the cars #Emciu, jaki tam film na tapecie u Twoich chłopców?#(wiec zdecydowanie nie polecam "City of Ember", fuj! Mroczna podrobka Seksmisji dla dzieci, szkoda patrzec jak sie w niej marnuja Tim Robbins czy Bill Bill Murray, ze juz o Briony w wydaniu wspolczenym nie wspomne!)

And splash into the streets #malucha sprzedałam w sierpniu, za cenę taką, że na trzy średniej jakości krany nawet nie starczy, nie mówcie mojemu tacie#(ja rozwazam czy by tak naszego starego samochodu nie oddac na zlom, bo sprzedawac taki wrak to wstyd...)

And when she's on a roll she pulls a razor #a ona ma bilet na BOGA, na 17 listopada, tra lala#(wiesz co Bronia, nie musisz AZ TAK machac biletami. Chlip, chlip....)

From her boot and a thousand #czy ja WOGLE umiem jeszcze coś po angielsku?#(najazniejsze zeby byl "juice" w jezyku! Cytat zeby nie bylo, ze popieram to kurze piora. PS Sowus artykul prof. Miodka po cenzurze WOGOLE nie ma tej samej mocy!)

Pigeons fall around her feet #o, a ja jadę jutro do Krakowa się poszwendać#(Bronia zrob ze jakas picturenke-golebienke!)

So put a candle in the window #żaluzje/rolety się spalą i trzeba będzie cenzurować, jeśli rozumiecie, co mam na myśli..., hi hi#(hihi, nie wiem co Druhna ma na mysli ale ja ostanio zyje tylko jednO wizjo...hihi, Sorry Maszmunu za dyskretnO prywate...)

And a kiss upon my lips #taaa, z małą kotwiczką w kieszeni#(a jak! Rozmiary sie nie liczO!)

Till the dish outside the window fills with rain #ekologicznie#(podano herbatke z deszczowki w kubelku numrer jeden)

Just like a stranger with the weeds in your heart #z zielem do ludu? Prosiemy!#(hihi, Bronia, bez przesady Swiety Miskolaj i tak ma pelne rece roboty)

And pay the fiddler off till I come back again #ogólnokształciościowy szacun, Druhny!#(tez sie pieknie klaniam)

tekst: Pan Tomek, czili wyjasniam Panstwu: Tom Waits + #Bronka, nic nie wyjaśniam, dość na ten tydzień#Ama et fac quod vis (Emcia, dobra, Druhna przetlumaczy te sentencje i damy sowie spokoj)

Pozdrawiam wszystkich a szczegolnie Schizy i Neurozy! Hihi, Wasza Paranoja.
M.C.

Postprzez MarysiaB N, 09.11.2008 00:48

Druhny, w zwiazku z moimi badaniami Czlowiek w sieci mam dla Was do podpisania deklaracje. Oczywiscie, jest ona dobrowolna, ale uprzedzam, ze konsekwencje zostana wyciagniete. Wlacznie z wypisaniem z HP, o czym zadecyduje Centrum Dowodzenia, ktore akurat w tej chwili ma siedzibe w Melbourne. (Sorry, na uklady nie ma rady.) Tak ze prosze lepiej przemyslec w czasie errora, czy Wam sie oplaca az tak daleko posunieta innosc.

DEKLARACJA

Przysięgam na Archiwum HP, że na Forum KJ nie zmieniam szat (klasyk Bromba).

Podpis czytelny, czcionka pogrubiona, rozmiar: im większy, tym lepszy

Prosze nie ociagac sie, bo w nieskonczonosc tez nie bede czekac. Za dwa, no trzy errory generalne chcialabym zobaczyc wszystkie deklaracje w swojej torbie. No i musze jednak ostrzec: prosze nie krecic. Moj Stary ma taki kabel, co jak go podlacze, to wszystko bede miala na ekranie: nicki, hasla, wejscia, wyjscia i logowanie sie u sasiadki.
Poza tym doszly mnie sluchy (dziekuje za wszystkie oddolne inicjatywy), ze na forum prowadzone sa juz podobne badania, od dawna i z ukrycia. Coz moge Druhnom poradzic? Zawsze i wszedzie nalezy wystrzegac sie hochsztaplerow.
MarysiaB

Niedziela na Glownym

Postprzez Ściana N, 09.11.2008 09:37

Niedziela.
Jak ja lubie takie chwile na Forumie.
Od kilku godzin nikt sie nie dopisal do zadnego tematu.
Cisza.
Nikt nikogo nie cytowal, niczego nie wklejal, nikogo nie obrazal, nie lapal za slowka.
Cisza.
Mozna sowie spokojnie poczytac, pomaszerowac pod prad.
Cisza.
Mozna sie usmiechnac, a nawet zasmiac glosno i nikogo to nie wkurza.
Cisza.
Albo mozna sie tez zasmucic, zadumac, pochylic nad slowem i nikt nikogo nie wyrywa do odpowiedzi.
Cisza.
Dla takich chwil warto zagladac na Forum.

Spokojnej niedzieli zycze Wszystkim.

I na deser nominacje do European Film Awards

PS Reszta bedzie w wierszence. Kiedys-gdzies. Teraz spadam. Cisza.
Ściana

Postprzez MarysiaB N, 09.11.2008 11:52

Ekhm... ekhm...
Czolem, Druhny! No jak sie ciesze, ze wyszla mi taka zbiorkowa tasiemka. Naostrzylam pioro, umoczylam kilka razy w winie, a potem to juz poooszlo. Pioro samo latalo po ekranie, mozna powiedziec. Co prawda malo ambitna jestem, ale obiecuje, ze jeszcze sie postaram. Bo lubie, jak sie ludzie smieja. (Nie mylic ze szczerzeniem sie i rechotaniem.) Pozostajac w temacie alkoholu, to podoba mi sie i to bardzo podpis Małgorzaty: „Rzecz w tym, zeby byc trzy drinki przed pijaństwem i dwa drinki za rzeczywistoscia”. Dla mnie bomba! Zlota mysl, ktora z przyjemnoscia uskuteczniam, a wlasciwie degustuje. Wiecie, to ciekawe, zauwazylam, ze jak juz tam jestem, te dwa kieliszki bialego wina za rzeczywistoscia, to mi sie bardzo zmysly wyostrzaja. Taki paradoks. Wygladam wtedy jak na zdjeciu An-dory, co rozpoznaje po zamglonym, acz chytrym spojrzeniu. Odpowiadam na pytanie: tak, u mnie tez czas umyka bezwstydnie, czasami nawet wyjatkowo. A na zdjeciu Grejsowej wiadomo – Kangurzyca po butelce wina (do wgladu), calkiem za rzeczywistoscia, na co przede wszystkim wskazuje maskujacy makijaz na oczodolach (tzw. oczy w slup). Papierocha mogla mi podrzucic nad Japonia Sciana.
Taaa, Grejs, najpierw byl error krytyczny, a teraz jest generalny. A jak Ty myslisz, dlaczego pan Jarek wzial sie za remont? Jak juz mam wybierac, to jasne, ze wole generalny. Generalis – ogolny, powszechny, pospolity, czyli spoko, pan Jarek czuwa i macha do nas errorem. W to, co Ty wypisujesz o roznych nowych „oblednych funkcjach” (klasyk Bromba), nie wnikam, o ich szukaniu nie wspominajac, co by nie zburzyc swojego prywatnego errora generalnego.
Anyax2, nie wiem, co to parsowanie. Moim zdaniem zaszla literowka – chodzi o prasowanie, czynnosc jak najbardziej mi znana.
Skromna Emcia: „Kangurzyco, litosci! Ja i znawczyni kina, hihihi. DOBRE!” Oczywiscie, ze DOBRE, bo wlasnie tak jest. Emcia, Ty sie chyba za bardzo zapatrzylas na jedna Druhne „przemawiajaca z podium na tematy filmowe”.
Placuniu z marginesu, co ma wszystkie nie-marginesy pod soba, dzieki wielkie za nocny spacer po Supraslu. To moje strony, chociaz w druga strone. :)
A ja tez mam dla Ciebie zdjecia. A-cha! Z Australian Open 2008. Co prawda kolejne za pasem, ale w tym roku byc moze obejrze je tylko na kanapce na zadupiu, gdzie planuje byc w styczniu. Chociaz kto wie, moze zdaze na koncowke...? A w ogole to umowa na organizacje AO w Melbourne wygasa w 2016 roku. Kurcze, juz sie martwie. Sydney ostrzy sobie pazurki na te gratke i planuje budowe stadionu z kortami, co ma wszystkie stadiony pod soba. Tak, przeniescie tam wszystko! Opera House, Harbour Bridge i Australian Open! Nie, no mam nadzieje, ze do tego nie dojdzie, bo wnerwie sie nie na zarty.
Nic to, lece ze zdjeciami. Voila! Australian Open 2008, 15 stycznia:

Obrazek
Wszyscy kochaja Australian Open!

Obrazek
Mecz M. Baghdatisa z T. Johanssonem. Kangurzyca pomiedzy grecka rodzina a szwedzkimi wikingami, z rogami i warkoczami. Klimatycznie bylo.

Obrazek
Ulubieniec Kangurzycy, czyli David Nalbandian.

Obrazek
Troche podobny do Krzyska Lamberta, nie?

Obrazek
Agnieszka Radwańska, czyli polski czarny kon, ktory wykosil S. Kuzniecowa i N. Petrowa.

Obrazek
Serena Williams zyskuje przy blizszym spotkaniu.

Obrazek
Piekna Ana Ivanovic doszla do finalu.

Obrazek
Dziki...wrrr i wolny...wrrr Marat Safin... wrrr.

Obrazek
Fernando Gonzalez wnerwiony na maksa.

Obrazek
Kangurzyca w srodku zadymy.

Obrazek
"Koniec balu, panno Lalu".
MarysiaB

Postprzez Maga N, 09.11.2008 15:48

Marat Safin - mój ulubieniec!No i podobny jest trochę do mojego brata:)
Kangurzyco, dzięki za fotki za Australian Open.
Maga

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne