takich dużych ZAPROSZEŃ na POEZJĘ - dotąd u nas nie było,
w mieście już widać, że TO niebawem ...
Pisałam te same słowa, tu na forum - … trzy, dwa lata temu, rok temu ... i dzisiaj piszę
S P O T K A M Y - S I Ę ?????????
IV NOC CZERWCOWA JAŚMINOWA
3 – 5 LIPIEC 2009
piątek - sobota - niedziela Po raz czwarty zapraszamy chętnych z Forum na wspólne spotkanie, chcemy podzielić się z Wami –
- POEZJĄ – tą na prawdziwej scenie w amfiteatrze i tą na scenie w „Teatrze na Łące”
- NIEBEM – chmurami i gwiazdami
- OGNISKIEM
- jeziorami i rzekami,
- naszą przyjaźnią, miłością do słowa, muzyki i najważniejsze do p. Krystyny Jandy
Plan jest w skrócie taki:
1/
przyjeżdżacie w piątek, łapiemy WAS na rogatkach, dworcach, lotniskach i odtąd jesteście „w naszych rękach”
2/
po południu szalejemy na Starówce z –
- Włodzimierzem Wysockim – wystawa i wszystko co związane z jego twórczością /za darmo /
- z zespołem „Czerwony Tulipan”, który będzie nas „rozśpiewywał” /za darmo/
- od godz. 21.30 będziemy szaleć w amfiteatrze razem z zespołem „Raz, Dwa, Trzy” - to w ramach Spotkań Zamkowych "Śpiewajmy Poezję"
UWAGA!
bilet na koncert kosztuje 35 złotych!!! 3/ po Koncercie wspólne szaleństwa czyli „wieczorek zapoznawczy”
SOBOTA 1/ rano – pływamyyyy - rowery, kajaki, statki … na całych jeziorach FORUM KJ
2/ potem przenosimy się do Alei Marzeń - Teatru na Łące i tu będą CUDA !!!!!
- grilujemy
- bawimy się ... słowem, piosenką –
będzie i TEATR .. ale o tym cicho sza /scenariusz już się pisze/
- nocą będziemy siedzieć przy ognisku
- dla ochłody i chętnych kąpiel w rzece...
NIEDZIELA w zależności od sił - też będzie szalona
- pożegnamy WAS po południu, mam nadzieję, że z żalem będziecie wyjeżdżać!
i NAJWAŻNIEJSZE:
- noclegi gwarantujemy darmowe, warunki sportowo – turystyczne (śpiwór obowiązkowy) - wyżywienie zapewnione (my zakupimy, a potem RAZEM będziemy tworzyć jedzonko
uwaga! wszystko robimy wspólnie!) - bilety na koncert zarezerwuję, kupię, czyli nie ma co myśleć, tylko KOMU bilet? - wierzę, że i dojazd tak się uda zorganizować, że Ktoś Kogoś zabierze po drodze, tak, aby było jak najłatwiej i najtaniej dla WSZYSTKICH
- nie trzeba wysyłać żadnych pieniędzy, wystarczy się zgłosić UWAGA! obowiązkowo!
- Każdy przywozi /wydrukowane/ ulubione teksty wierszy, piosenek!!!
- Kolor ZIELONY jest znakiem rozpoznawczym – można się ubrać, umalować… będzie Konkurs! Nie piszę szczegółowego planu,
bo bym zdradziła niespodzianki,
moge tylko zapewnić, że
- słowa "Krystyna Janda" odmieniane będzie we wszystkich przypadkach ... Na wszelkie odpowiedzi odpowiem, wszelkie wątpliwości rozwieję - można i na pw, można emailem
placuniowo@wp.pl uffff, tyle pisaniny,
a tu wystarczy wziąść plecak, wsiąść do pociągu bylejakiego i patrzeć jak wszystko zostaje w tyle... CZEKAMY na zakręconych POEZJĄ!!!
na tych nieśmiałych jak najbardziej też! -w życiu liczą się tylko chwile… może właśnie ta NOC będzie taką chwilą dla CIEBIE???? - jaka będzie ta CZWARTA NOC JAŚMINOWA???
- mało już zostało czasu, a bilety na Koncert "Raz Dwa Trzy" się rozchodzą...!
CZEKAM na ODZEW! acha! na ŁĄCE oczywiście też będziemy leżeć
- już się CIESZYMY na WSPÓLNE SPOTKANIE!