Zieloni,!!! wklejane zdjęcia nieustannie podziwiam, tak, jak umiejętność ich wklejania!
- przyznaję, że ImageShack, humory swoje ma, nie ułatwia nam życia,
ale skoro nadeszła nasza, upragniona, wyczekiwana pora roku, najpiękniejszy miesiąc,
pstrykajmy i się dzielmy, z tymi, co nie zawsze mogą pójść tam, gdzie my,
Małgoś MM - no to się zaokrętowałaś na placuniową łajbę ! już zacznij śpiewanie - Gdzie ta keja...
-----------------------
zobaczyłam dzisiaj, zostawiam
http://www.spiewajmypoezje.pl/main.php?fid=24&pg=2na tej stronie pierwsza zapowiedź tegorocznych Spotkań Zamkowych z Poezją,
ma być inaczej niż do tej pory, więcej imprez, spotkań, inne miejsca, najważniejsze, że będzie dużo POEZJI!!!
Wstępny program 2009r : 29 czerwca – 7 lipca- wystawa Plakaty Spotkań Zamkowych - Stare Miasto Olsztyn
29 czerwca – 3 lipca Kronika poetycka – Stare Miasto Olsztyn
zapisywanie fragmentów wierszy przez odwiedzających bibliotekę na materiale Atrium -
30 czerwca – 2 lipca Instalacja Wiesława Wachowskiego poeto-rynny - Olsztyn
30 czerwca – 2 lipca, godz. 18.00 spotkania autorskie, wstęp bezpłatny.
Jerzy Satanowski, Jan Wołek, Piotr Bukartyk, Andrzej Garczarek - Stare Miasto Olsztyn
2 - 5 lipca Stefan Brzozowski i „Czerwony Tulipan” (scena przy Starym Ratuszu Olsztyn),
wspólne koncertowanie, wstęp bezpłatny.
2 - 5 lipca Multimedialna wystawa poświęcona sylwetce i twórczości Włodzimierza Wysockiego.
W CKF Awangarda obejrzą Państwo nieznane dotąd wywiady, nagrania i relacje z koncertów artysty,
posłuchają nie publikowanych szerzej do tej pory utworów Wysockiego. Wstęp bezpłatny.
2 lipca Olsztyn – dziedziniec zamkowy: (bilet: 35 zł)
godz. 21.30 Pierwszy półfinałowy koncert konkursow –
Gościnnie: Grzegorz Tomczak i Iwona Loranc - „Szukałem Cię wśród jabłek” Szczytno – dziedziniec zamkowy: koncert zespołu Raz Dwa Trzy
3 lipca Olsztyn – amfiteatr (bilet: 35 zł)
godz. 20.00 koncert zespołu Raz Dwa Trzy Szczytno – dziedziniec zamkowy - Drugi półfinałowy koncert konkursowy Gościnnie: Grzegorz Tomczak i Iwona Loranc „Szukałem Cię wśród jabłek”
3 -5 lipca (noce...) od godz. 22.00. Wstęp bezpłatny, Pub SOWA
Slam poetycki - niepowtarzalna okazja, by posłuchać "innej" poezji, nieznanej w Olsztynie....
4 lipca Olsztyn – dziedziniec zamkowy (bilet: 50 zł) godz. 21.30
Gala laureatów koncertów konkursowych „Gwiazdy śpiewają nocą” oraz koncert pt. „Świat wg Nohavicy” z udziałem: Elżbiety Wojnowskiej, Andrzej Sikorowskiego, Andrzeja Ozgi, Pawła Orkisza, Krzysztofa Daukszewicza, Tadeusza Woźniaka, Michała Łanuszki, Mirosława Czyżykiewicza,
Aleksandry i Jakuba Murackich, Krystyny Świąteckiej, Stefana Brzozowskiego.
Prowadzenie: Tolek Muracki i Artur Andrus.
-------
Grzegorz Tomczak i Iwona Loranc „Szukałem Cię wśród jabłek”
http://www.youtube.com/watch?v=WP3DQAUQGOs Skoro ten utwór został wybrany jako motto - zaczynamy słuchać
„… Szukałem Cię wśród jabłek, czereśni, pomarańczy
Na łące nad jeziorem, gdzie wodna nimfa tańczy
W księgarniach i kwiaciarniach, wpierw słowa potem kwiaty
I miałem z tym szukaniem prawdziwe cztery światy… „
……
Szukałam Cię na morzu, wypatrywałam w górach
Pod ziemią Cię szukałam i w umazanych chmurach
I w gwiazdach Cię szukałam, w tej kosmogonii wiecznej
Jechałam Wielkim Wozem, na Drodze byłam Mlecznej… „----------
od paru lat, ile razy pojawia sie pierwsza informacja o Spotkaniach Zamkowych, równocześnie przypominają się mi się NASZE JAŚMINOWE SPOTKANIA, z tym PIERWSZYM z roku 2006!!!,
... no to sobie, po cichu pochlipię jaśminowo! Pozdrawiam! /OluB - cóż napisać! czekamy, czekamy, czekamy ... że... !/