HYDE PARK

Postprzez Ita. Wt, 01.01.2008 02:23

Trzynastka nam pierwsza o polnocy, polskiego czasu, zyczenia tu skladala, choc u niej jeszcze kilka godzin do konca roku 2007...DZIĘKUJEMY !

w K-R ten moment już za naMY, gdy witalisMY NOWY ROK z fajerwerkaMY,
co zdazylam utrwalic na zdjeciach, a teraz przyblizam (ten moment ) Druhnom za oceanem, z niejakim wyprzedzeniem ...

WIDOK Z DALEKA

Obrazek

W POWIEKSZENIU

Obrazek

i dwa zdjecia wybrane specjalnie dla HP

DRZEWA

Obrazek

SERCE NA NIEBIE

Obrazek

Happy New Year !!!!!!!!
Ostatnio edytowano Wt, 01.01.2008 02:37 przez Ita., łącznie edytowano 1 raz
Ita.

Postprzez GrejSowa Wt, 01.01.2008 02:36

Dobry, bo Nowy, Druhny! Cudawianków i czego tylko chcecie!!!

MarysiuES - gratuluję, bo Druhna przez kolejny rok będzie prowadzić HalYnkę, jak tylko Pan Jarek wrzuci stary 2007 do archiwum. Druhna jest od dzisiaj DruhnOM ProwadzącOM ;-)

Luuuuudzieeee, nareszcie w dziupelce mojej kochanej, cichej, spokojnej, przytulnej, azylu moim i kokoniku bezpiecznym... Co tam się działooooooo!!!!! Nic nie widzę, nic nie czuję i nic nie słyszę. Druhny mówiO głośniej i mnie szturchajOM od czasu do czasu, żebym wiedziała co i jak...Ledwo żyję, na felietonik nie mam siły - wszystkie zostały na Placu DefYlad...Co najwyżej mini troczek. TakOM kanonadę to pierwszy raz w życiu widziałam na sowie oczy i słyszałam na sowie uszy...No, poszło pewnie trochę grosza...dym i zapach prochu czuję wszędzie...Imprezę organizował TVN i Radio Zet przy wsparciu miasta. Phi, nawet sama Hania była na scenie i nam życzyła! Mimo to bałam się trochę o bezpieczeństwo, rzadko bywam na takich imprezach, bo się boję tłumu. Ale jak przy wejściu na plac zobaczyłam bramki, a potem nas obmacano od stóp do głów na okolYczność alkoholu, dynamitu oraz narzędzi ostrych, to się uspokoiłam, ale nie na długo. Wzdłuż Marszałkowskiej bowiem nie widziałam żadnych bramek...Na szczęście było spokojnie i wszyscy doskonale się bawili. Ponieważ to było dla telewizji, więc trochę mnie rozpraszały te show-owe akcenty, typu kamery fruwające wszędzie, prowadzący czekający na "wejście", przerwy na reklamy, których na szczęście nie musieliśmy oglądać, ale występy wykonawców wynagrodziły wszystko. Przepraszam, powinnam raczej powiedzieć - ARTYSTÓW, bo Lady Pank i T Love z Muńkiem to dali tak czadu, że majtki spadły z hukiem. Powiem Wam, że niesamowicie się wzruszyłam, kiedy wszyscy, bez względu na wiek, śpiewaliśmy razem ich piosenki i że młodzi ludzie, których było najwięcej, znali je wszystkie doskonale na pamięć, z moim Miśkiem włącznie! Jeśli Nowy Rok dobry, bo nowy, to artysta zdecydowanie dobry, bo stary!!! I co koniecznie trzeba powiedzieć - występowali całkowicie na żywo, a cała reszta z playbacku, albo pół.
Misiek bardzo zadowolony, ja też, bo się działo, a Misiek mówi, że jaki Nowy Rok, taki cały rok, hi hi... No, i nigdy w życiu nie witałam Nowego Roku na imprezie plenerowej, a jestem że tak powiem otwarta na nowości ;-)

Zaraz coś tam może wkleję...a jak Wy...? Jest tam kto...?
GrejSowa

Postprzez sonja Wt, 01.01.2008 02:38

ja jestem...wrocilam wlasnie z wsiowej potancowki...
sonja

Postprzez Ściana Wt, 01.01.2008 02:39

Dzien dobry, czy zastalam Nowy Rok?

POWRÓT DO ŹRÓDEŁ CZASU(Albercia twierdzi, ze zrodla czasu SO w przyszlosci i poszla pakowac plecak...) #Sowusia mówi, że jest też jedno źródło w lodówce ...i sowie poszła# /dzien dobry, wracam do zrodel, czili melduje sie w HalYnce. Troche sie zdziwilam, ze CIAGLE JESZCZE NIE JESTESMY W ARCHIWUM, hi hi.../

kalendarz na ścianie(aaaaa to taka nowa moda, hihi, idzie z Azji. Wloz na siebie vintage kalendzarze!) #mnie się marzy Ściana na kalendarzu. Auć!# /to co? Mam sie rozbierac? Statyw gotowy? Bronia, a mowiO, ze jaki Nowy Rok, taki caly rok. Czy Ty chcesz, zebym latala taka gola przez caly rok? Hi hi/

co rano grubszy(no bo kartek przybywa z uplywem czasu!) #a to się J. ucieszy!# /An-dora tez sie ucieszy. No wlasnie, gdzie jest An-dora?/

nocami(w gwiazdy spogladaMY!) #Hobbitu znowu skołowane – opuszczać te rolety czy nie?# /eee tam, najlepiej to sie zawiesic na roletach i ziuuuuu!/

wracają kartki(a na kazdej nowa wierszenka, hihi) #a pod każdą felieton Sowusi# /Sowus, zdjecia piekne, chlip, chlip, ale walne Cie zaraz w-czape jak nie wkleisz wlasnego oredzia noworocznego do Forum!/

czerwone(w odcieniu stikli Alberci) #no dobra, przyznam się, nie wiem, co to sOM stikle, Druhny mogą mi jasno wyłożyć?# /Bronka, dawaj dzienniczek uwag za „nieczytanie wierszenek ze zrozumieniem”! Stikle to sOM stikle, czili chcesz w-czape szpilka Alberci? PS Wkleic stikle? Auc!/

czarne(w odcieniu nowej kreacji sylwestrowej Sowusi...) #z cekinaMY# /Sowus, ales Ty piekna! Z pewnOM takOM niesmialosciOM – czy mozna Cie prosic do TAN-GA?/

codziennie(a postanowilam, ze w Nowym Roku nie bede codziennie zagladac do Halynki. Co najwyzej co PIEC dni!) #oj, okular mi się zepsuł, coś źle widzę# /Emciu i tak pekniesz! A Twoje „zagmatwane” troczki to uwielbiam nad zycie. BUM! Rece precz od szyfrU!/

coraz więcej(wiecej to mniej wszystko sie zgadza! Pokaz mi karte karte KredytowO Maszmunu a powiem Ci czy Hobbitu chodzO glodne i proszO na skrzyzowaniu o zarcie...) #zara, zara, a kiedy ostatnio Maszmunek odwiedził HalYnkę, ha?# /Bronia – odebrac Ci legitymacje Archiwstki HP? Przeciez Sowus wkleila zdjecia Maszmunu, ne? PS NIECH MASZMUNU WYJDZIE!!!/

przeszłości(hihi, dobre Bronia! Aleeeee, kiedy to bedzie!) #ale łatwe - to jest już, będzie w nirwanie i ale to już było, wszystko jest jednością, znowu czytałam Hessego, hi hi# /cos Druhny znowu zagmatwaly, hi hi. Druhny same sie proszOM o rozpierduche/

na pierwszej(a pierwsi bedO ostanimi! Zna sie tO KredensowO opowiesc!) #i to mnie przekonało, żeby wkleić tę czasenkę, hi hi# /Albercia przeczytala „piersi” i mowi, ze ona to chetnie wskoczy na ostatniO strone Playboya/

białej(sukni? Pyta ALbercia zielonym glosem....) #Pan Fizyk biegnie, aby zmierzyć poziom zieloności głosu# /byle dyskretnie mierzyl, ne? No co? Mlodziez czyta!/

jabłko z liściem(no jasne! Na poczatku byla A-dam-ka, hihi, taka odmiana jablka z lisciem!) #hi hi, a dolina była jabłkowa# /a w-czape to najlepiej walic jablkiem z lisciem z doliny jablkowej/

zielone(rzucac, czy zatrzymac na Nowy Rok? Drohna Bronka proszona do podpowiedzi!) #a rzucać, tylko nie w polskie kury, hi hi. Ściana, wstawaj!# /toz jestem! Hi hi.....poszlam spac o 23:00, wstalam o 9:00, 10 godzin spokojnego snu, tak to Stachanowki w Azji spedzajOM sylwestra. Taka jestem awangardowa snobka, phi! No co? Trzeba sie jakos kreowac w Nowym Roku, ne?/

JANUSZ PASIERB + (Emcia, dzieki Bronia, super!) + #Bronka, no, ten Pasierb to jest# + /Sciana, no i maMY pierwszOM wierszenke w 2008, AVE!/
Ściana

Postprzez GrejSowa Wt, 01.01.2008 02:39

O, Ituś jest!!! Warszawa pozdrawia Poznań!!! Dzięki za huczne wejście!!!
Oczywiście i ja dziękuję za Wasze wcześniejsze życzenia! A zdjęcie Trzynasi to mnie wzruszyło, bo mi się czasy dawne przypomniały, kiedy się zbierało różne dziwne rzeczy pachnące lepszym światem, i miałam w swojej kolekcji trójwymiarową, kolorową pocztówkę z Chicago, bardzo podobną...
GrejSowa

Postprzez GrejSowa Wt, 01.01.2008 02:40

o masz, luuudzieee, co się dzieje, gdzie ja jestem, co za tempo...dorbaldie nie zdanżam....
GrejSowa

Postprzez sonja Wt, 01.01.2008 02:41

pianas? bo ja nie :(
sonja

Postprzez Ściana Wt, 01.01.2008 02:43

Cze, Itus!
Cze, Sonia!
Cze, Sowus!

Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku!

PS Tera czekam na Wasze zyczenia. Tup, tup...
Ściana

Postprzez sonja Wt, 01.01.2008 02:44

Sciana zebys tu zawsze murem stała.... :)
sonja

Postprzez GrejSowa Wt, 01.01.2008 02:50

Cze, Sonia! No, właśnie o to się rozchodzi, że nie pianam...buuuuu....

Cze, Ścianuś, życzę Ci, żebyś mnie nigdy nie wkurzała ;-)))
GrejSowa

Postprzez Ściana Wt, 01.01.2008 02:52

Soniu - spoko. Jak to mowiO w Kredensie: "W-czapOM muru nie przebijesz".

Sowus - wkurzyc Cie? Wkleic?
Ściana

Postprzez Ściana Wt, 01.01.2008 02:54

Sowus, wklejaj Munka dla mnie. Ilez mozna szczekac?

http://www.youtube.com/watch?v=Z2qqdyuR ... re=related
Ściana

Postprzez GrejSowa Wt, 01.01.2008 03:04

buuuu, no, niestety, nie dało się robić zdjęć...tłum falował jak nieprzymierzając Maszmunowu podłogu...
GrejSowa

Postprzez GrejSowa Wt, 01.01.2008 03:21

tylko tyle, niestety...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a to już w drodze do domu...ja patrzę - gitara wisi na ścianie...

Obrazek
GrejSowa

Postprzez Ita. Wt, 01.01.2008 03:24

Cze, Sciana !
Cze, Sonia !
Cze, Sowa !

3 x S... czy to ma cos znaczyc ?

Klaniam sie Wam noworocznie i ... ide spac, pierwszy raz w tym roku !!!
Ita.

Postprzez GrejSowa Wt, 01.01.2008 03:30

aż boję się myśleć, co to może znaczyć... ;-)

Dobrej, spokojnej nocy, Ituś!!! Ja dzisiaj nie śpię. Jaki Nowy Rok, taki cały rok. Im mniej się śpi, tym mniejsza szansa, że się coś prześpi ;-)
GrejSowa

Postprzez GrejSowa Wt, 01.01.2008 03:34

Za oknem zimowo zaczyna się dzień
Zaczynam kolejny dzień życia
Wyglądam przez okno, na oczach mam sen
A Grochów się budzi z przepicia
Wypity alkohol uderza w tętnice
Autobus tapla się w śniegu
Przez szybę oglądam betonu stolicę
Już jestem na drugim jej brzegu

Gdy patrzę w twe oczy zmęczone jak moje
To kocham to miasto zmęczone jak ja
Gdzie Hitler i Stalin zrobili, co swoje
Gdzie wiosna spaliną oddycha

Krakowskie Przedmieście zalane jest słońcem
Wirujesz jak obłok, wynurzasz się z bramy
A ja jestem głodny, tak bardzo głodny
Kochanie, nakarmisz mnie snami
Zielony Żoliborz, pieprzony Żoliborz
Rozkwita na drzewach na krzewach
Ściekami z rzeki kompletnie pijany
Chcę krzyczeć, chcę ryczeć, chcę śpiewać

Gdy patrzę w twe oczy zmęczone jak moje

Jesienią zawsze zaczyna się szkoła
A w knajpach zaczyna się picie
Jest tłoczno i duszno, olewa nas kelner
I tak skończymy o świcie
Jesienią zawsze myślę o latach
Tak starych jak te kamienice
Jesienią wychodzę z tobą na spacer
Przez pełne kasztanów ulice

I patrzę w twe oczy zmęczone jak moje

T.Love Muniek Staszczyk
GrejSowa

Postprzez Ita. Wt, 01.01.2008 03:36

Dzieki, Sowus !

Wszak SOWY to nocne ptaki sa, a KOTY lubia spac...pod piecem...
Ita.

Postprzez GrejSowa Wt, 01.01.2008 03:37

W moich snach wciąż Warszawa
Pełna ulic, placów, drzew
Rzadko słyszysz tu brawa
Częściej to drwiący śmiech
Twarze w metrze są obce
Bo i po co się znać
To kosztuje zbyt drogo
Lepiej jechać i spać

Wszystko byłoby inne
Gdybyś tu była, ja wiem
Nie tak trudne i dziwne
Gdybyś tu była, ja wiem

Noce są zawsze długie
A za dnia ciągły szum
Mało kto to zrozumie
Dokąd gna zdyszany tłum

Wszystko byłoby inne
Gdybyś tu była, ja wiem
Nie tak trudne i dziwne
Gdybyś tu była, ja wiem...

Jeśli miłość coś znaczy
To musi dać znak
Kiedyś też to zobaczysz
Powiesz mi tak:
Zniknie Warszawa
Tak jawa, jak sen
Życie to nie zabawa
Dobrze to wiem

W moich snach wciąż Warszawa
I do grosza wciąż grosz
Ktoś mi mówi: to Sprawa
A ja chcę uciec stąd
Wszystko byłoby inne
Gdybyś tu była, ja wiem....

Lady Pank
GrejSowa

Postprzez GrejSowa Wt, 01.01.2008 03:38

No, jak ja mam spać, jak jak wciąż słyszę te piosenki...?
GrejSowa

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne