HYDE PARK

Postprzez GrejSowa Cz, 25.10.2007 19:38

Na jaki koncert?! Nic nie wiem.......Dlaczego ja nic nie wiem....???!!! Dżizys, ale jestem zacofana...a może po prostu zaniedbana???!!!! Buuuuuuuuu...

Druhny, ja mam od wczoraj nową komórkę, no!!! Luuuuuuuudzieeeeeeeee!!!! Piękna, szczuplusia, perłowo-bielusia, taka kobieca...wszystko ma, wszystko robi...dorbaldie kręci mi się w sowim łbie! Nawet niech Druhny nie startują do konkursu "Czego komórka Sowusi nie ma i nie robi", bo dorbaldie Druhny od razu nie zgadły i przegrały. Phi! Aaaaaa, Druhny się nie martwio, numer ten sam, tylko OBLECZENIE nowe, hi hi....wkleić....?

Ale ja nie o tym........Druhny...wchodzę ja wczoraj do salonu Ery GSM, dygam i grzecznie pytam: "Przepraszam, KTO z Państwa ostatni"...?, gdyż mam to przećwiczone z zupełnie innej ery, że tak powiem.......i KTO się odzywa....?! No, niech Druhny zgadują!!! Otóż odzywa się sama Agnieszka PEREPECZKO, żona Janosika!!! Dorbaldie zatkało sowie kakao. Podziękowałam i usiadłam zatkana, bo dorbaldie zobaczyłam gwiazdę z Cannes...ciemne okulary, te sprawy...Aaaaa, prawda, w salonie jasno było z powodu jarzeniówek....Druhny, Pani Agnieszka jest w wieku Sowy Starszej, uwierzą Druhny???!!!! Bo mnie było trudno!!! No, se myślę, jak ja tak będę wyglądać za 20 lat, to dorbaldie wchodzę w tę starość!!! Hi hi...No! Siedzimy i jest dno, bo nie wiem, co powiedzieć...Ale Pani Agnieszka nie ma z tym zupełnie problemu i gada w najlepsze z jakąś panią siedzącą z drugiej strony. Po jakimś czasie wchodzi kolejny klient i zadaje to samo standardowe pytanie. Zanim zdążyłam otworzyć dziób, Pani Agnieszka krzyczy na cały salon: "JA!!!". No, to już nie wytrzymałam i mówię: "Ależ Pani Agnieszko! To JA jestem ostatnia!!! A może Pani chce być cały czas ostatnia? To się da zrobić!!!"Tak sowie niby od niechcenia powiedziałam, bo czułam, że Pani Agnieszka ma wysokie PH!!! Druhny, bierzemy Panią Agnieszkę do Kredensu, ne?! No! A na to Pani Agnieszka: "No, taka ostatnia to ja już nie jestem!" - i w śmiech, czili poooooszłoooooo!!!! O życiu, o mężu, o serialu, o Australii.....A co to się działo, Druhny, jak w końcu nadejszła kolejka Pani Agnieszki i testowała ona była możliwości swojej nowej komórki!!! Luuudzieeeee!!! Cały salon miał ubaw po pachi! Na przykład, Pani Agnieszka do konsultantki: "Przepraszam Panią, ale właśnie mi się wyświetliło KTO TAM? To, co Pani radzi...? WPUŚCIĆ???!!!" Hi hi...I tak dalej, i tym podobne...autografy, streszczenie serialu na kilka następnych lat ;-))))

A co by Druhny powiedziały, jak ja bym zagrała w "M jak miłość"...? Aha! Zatkało Druhnom kakao?! Tra la la la la...............Druhny się uspokojOM. Żartowałaaaaaaaaaaaam!!!!! No, to wklejam Druhnom Panią Agnieszkę Perepeczko i na razie tyle....sie Druhny cieszOM i napawajOM, że wogle wyjszłam, gdyż teoreticznie to wogle nie powinnam była wyjść. Ale może będzie tasiemka, albo chociaż troczek...nie wiem, bo muszę jutro wstać z sowaMY...

Obrazek
GrejSowa

Postprzez M.C. Cz, 25.10.2007 20:43

Haslo czajniczek, hihi! Dobre, Sowa dobre! A ten aparat pani Agnieszki to chyba tez ma fajne opcje, ne? Glosuje ZA wzieciem pani Agnieszki do Kredensu! Moze byc nawet do PRZEDostatniej szuflady! Ale czy pani Agnieszka pisze wierszenki? Hihi...

To nic, doklejam wierszenke, pisana troszke wczesniej wiec sie zdezaktualizowala deczko...

I BELIEVE IN A THING CALLED LOVE /Wiem, że kochasz szybką jazdę/(uhmmmm...caly Kredens i okolice wiedza, ze Trzynastka kocha szybka jazde, a nawet kocha rafy koralowe w swietle ksiezyca....)

Can't explain all the feelings that you're making me feel /Nie idzie normalnie wytłumaczyć, co Ty ze mną wyprawiasz/(Sowus! No to wytlumacz nienormalnie! No wiesz tak jak ty to potrafisz, prosto na morde wytlumacz! NO!)

My heart's in over drive and you're behind the steering wheel /Kiedy Ty prowadzisz, ja mam serce w gardle/(a widoki ladne przynajmniej? Moze by tak pare fotek trzasnac dla Druhen, co? Pozyczyc Ci opcje ZBLIZENIA? PS Hihi A moze opcje zdbilzenia z odbiciem w czajniczku?)

Touching you, touching me, touching you cause you're touching me /Łapy przy sobie, Ty się nie liczysz/(PHI, "obejmij mnie tak zebys mnie nie dotykal rekami", ZAWSZE jest jakis sposob...)

I believe in a thing called love, just listen to the rhythm of my heart /Wiem, że kochasz szybką jazdę, ale zwolnij, słuchaj jak mi wali serce/(ta idz! Ja nie mogi! Dorbaldie ORKIESTRA DETA!)

There's a chance we can make it now /Jest szansa, że nas zatrzyma policja/(a moze nawet zaprosza na komisariat! Tam dopiero mozna zrobic komy, co ne? PS Sowus tylko nie zapomnij nowej komorki! Bedzie mozna czyms odwrocic uwage, ne?)

We'll be lookin till the sun goes down /Ale może przed zachodem słońca nas puszczą/(to zalezy od szeryfa, ale juz na wschod ksiezyca to na mur na beton!)

I believe in a thing called love /No, wiem, że kochasz szybką jazdę/(dorbaldie lyzwiarstwo szybkie na calego! Alberta zaklada rozowe lyzwy i pyta ktoredy na lodowisko)

Ooooooh (huh!) /Nie chuchaj na mnie, bo piłaś/(ta joj, poczestowc guma mietowa!)

I wanna kiss you every minute every hour everyday /Mordo Ty moja, fajny masz zegarek! Pokazuje minuty, godziny i dni./(hihi, mordo ty moja, a ma nocne swiatelko? Bo, ze Sowia komorka ma to sie wi!)

You got me in a spin but everything is a ok /Trochę mi się kołuje we łbie, poza tym wszystko okej/(eeeeej, bo sa spiny i SPINY, ne? Ja mam zwyczajny spin w tym tygodniu, jak przezyjeMY do poniedzialku to jakos dotrwaMY do konca miesiaca, chyba...hihi...)

Touching you, touching me, touching you cause you're touching me /To co wczoraj powiedziałaś, dotknęło mnie/(przepraszam, przecieznie chcialam Cie urazic, no! Chyba wiesz zreszta, ne? No to juz przestan sie doasac i wklejaj ten felieton, co? Psssst...a co ja takiego wczoraj powiedzialam??? PS Sowus, Ty to jestes! DZIEKSY!)

I believe in a thing called love, just listen to the rhythm of my heart /Kochanie, lekarz powiedział, że mam zaburzenia rytmu serca, uwierzysz?/(eee tam "lekarze", phi, co oni naprawde wiedza o SERCU?)

There's a chance we can make it now /Ale jest szansa, że mi się wyrówna/ (co sie wyrowna? Wertepy na drodze? Poziom cukru w cukrze, falujacu podlogu? Bo chyba nie PH? Pleeeeaaaaseeee, tylko nie PH!)

We'll be lookin till the sun goes down /Ale napewno nie przed zachodem słońca/(ze co? Ze zimne wieczory po zachodzie? No to zapalic ognisko na plazy! Tylko nie podpalic lasow z rozmachu! Kon-EWKE, podreczna za Sowa zabrac!)

I believe in a thing called love /Wierzę w miłość, tylko się ze mnie nie śmiej/(co sie mam smiac jak ja tez wierze, phi. Tylko ze milosc to strasznie smieszna jest, hihi.)

ooooooh (it's on) /o rany, zostawiłam włączone żelazko! muszę spadać!/(powiedziala Kangurzyca i popedzila ratowac koszule Kangura)

/Sowa, w nawiasie Sciany..., oj moze byc rozpierducha.... na 116...) + (Emcia, w moim wlasnym , bacznie strzezonym nawiasie)

No i pedze! PA!
M.C.

Postprzez Małgosia Sz Pt, 26.10.2007 07:53

A Druhny to widzą, że Sową już w 2005 r. poleciała "mordą ty moją"?! hihihi no wiadomo co lewica czyta i skąd czerpie inspiracje! Wierszenki!
Sowuś biję się w piersi, gnam tak, że wczoraj zapomniałam, że idę na koncert, koleżanka z pracy mi przypomniała! A koncert śmieszny był. Więcej pewnie w Rozmowach.

Piątek uffff piątek!
Małgosia Sz

Postprzez Ściana Pt, 26.10.2007 09:21

Niech zyja roznice w czasie. U naSZ juz weekend, a u WaSZ?

Alberta Troczek @ Bronka mowi, ze nie moze zyc bez wierszenek.

Trzynasiu - wytarzalam sie w lisciach. U mnie panowie pod blokiem wlasnie robiOM koreanskOM akcje oczyszczania swiata z lisci. Miotly fruwaja, ze hej! Dorbaldie PEACE. Druhna nie peka, dobra? Ja TU NIGDY TAK NAPRAWDE nie wyjezdzam z wlasnym brudnopisem. Ja sie TYLKO kreuje na Alberte T.

Emciu - czy Druhnie tez sie oczodoly pocOM? Tak artYstIcznie?

Maszmunku - dla Ciebie tez cos mam. Wlasnie przeczytalam, ze "turecki wyraz "yakamoz", oznaczający odbicie księżyca w wodzie, został wybrany najpiękniejszym słowem świata." BUM!

Sowus - Ty to dorbaldie jestes Celebritis, ne? Czy moge Druhne prosic o autograf? Moze byc sowim piorem.

No i wierszenka. Chlip, chlip.

I BELIEVE IN A THING CALLED LOVE /Wiem, że kochasz szybką jazdę/(uhmmmm...caly Kredens i okolice wiedza, ze Trzynastka kocha szybka jazde, a nawet kocha rafy koralowe w swietle ksiezyca....) /tera JA, WUS, w moim wlasnym i prywatnym nawiasie. PEACE/

Can't explain all the feelings that you're making me feel /Nie idzie normalnie wytłumaczyć, co Ty ze mną wyprawiasz/(Sowus! No to wytlumacz nienormalnie! No wiesz tak jak ty to potrafisz, prosto na morde wytlumacz! NO!) /Sowus, wyltumacz w felietonie, dobra? No co! Albo jestes NUC (NaszOM UlubionOM Celebritis), albo nie! Pan Fizyk zada dowodu/

My heart's in over drive and you're behind the steering wheel /Kiedy Ty prowadzisz, ja mam serce w gardle/(a widoki ladne przynajmniej? Moze by tak pare fotek trzasnac dla Druhen, co? Pozyczyc Ci opcje ZBLIZENIA? PS Hihi A moze opcje zdbilzenia z odbiciem w czajniczku?) /czili opcja zblizenia na delale! Azjatycka technologia znowu gorOM/

Touching you, touching me, touching you cause you're touching me /Łapy przy sobie, Ty się nie liczysz/(PHI, "obejmij mnie tak zebys mnie nie dotykal rekami", ZAWSZE jest jakis sposob...) /"I am not touching you, I am not touching you, SMACK! BUUU"/

I believe in a thing called love, just listen to the rhythm of my heart /Wiem, że kochasz szybką jazdę, ale zwolnij, słuchaj jak mi wali serce/(ta idz! Ja nie mogi! Dorbaldie ORKIESTRA DETA!) /podac Druhnom Waleriane, kuzynke Alberty?/

There's a chance we can make it now /Jest szansa, że nas zatrzyma policja/(a moze nawet zaprosza na komisariat! Tam dopiero mozna zrobic komy, co ne? PS Sowus tylko nie zapomnij nowej komorki! Bedzie mozna czyms odwrocic uwage, ne?) /a potem do pierdla, a tam to dopiero KOMY, ne? Czy Druhny juz sowie wyobrazajOM felieton Sowusi z pierdla? Oj bedzie sie dzialo!/

We'll be lookin till the sun goes down /Ale może przed zachodem słońca nas puszczą/(to zalezy od szeryfa, ale juz na wschod ksiezyca to na mur na beton!) /no przeciez mowie: YAKAMOZ, odbicie Maszmuna w wodzie, zdjecie @ pan T., bez statywu. Dzisiaj FULL MOON, dobra wrozba!/

I believe in a thing called love /No, wiem, że kochasz szybką jazdę/(dorbaldie lyzwiarstwo szybkie na calego! Alberta zaklada rozowe lyzwy i pyta ktoredy na lodowisko) /i wpadla do rowu! Bronka! Znowu maczalas w tym palce?/

Ooooooh (huh!) /Nie chuchaj na mnie, bo piłaś/(ta joj, poczestowc guma mietowa!) /odmawiam! Co to ja nie wiem co ludzie wsadzaja do gum przed Halloween?!/

I wanna kiss you every minute every hour everyday /Mordo Ty moja, fajny masz zegarek! Pokazuje minuty, godziny i dni./(hihi, mordo ty moja, a ma nocne swiatelko? Bo, ze Sowia komorka ma to sie wi!) /hi hi...u mnie dzisiaj cala robota podzielila sie na dwa obozy w sprawie "jak sie mowi po angielsku "latarka"". Flashlight czy torch. Hi hi...dorbaldie bitwa na noze. Kangurzyco, jak to bedzie u Was w Kangurowie? Obstawiam, ze torch, ne? PS Kiwuchy na robocie obrazily sie na smierc/

You got me in a spin but everything is a ok /Trochę mi się kołuje we łbie, poza tym wszystko okej/(eeeeej, bo sa spiny i SPINY, ne? Ja mam zwyczajny spin w tym tygodniu, jak przezyjeMY do poniedzialku to jakos dotrwaMY do konca miesiaca, chyba...hihi...) /o to Druhnom TEZ sie koluje we lbie? Ufff....a juz myslalam, ze jestem nienormalna!/

Touching you, touching me, touching you cause you're touching me /To co wczoraj powiedziałaś, dotknęło mnie/(przepraszam, przecieznie chcialam Cie urazic, no! Chyba wiesz zreszta, ne? No to juz przestan sie doasac i wklejaj ten felieton, co? Psssst...a co ja takiego wczoraj powiedzialam??? PS Sowus, Ty to jestes! DZIEKSY!) /Bronka, czy Ty teraz bedziesz JENO wklejac odkrywkowe wierszenki? A lap za niebieski kolor, wlasny nawias i dawaj!/

I believe in a thing called love, just listen to the rhythm of my heart /Kochanie, lekarz powiedział, że mam zaburzenia rytmu serca, uwierzysz?/(eee tam "lekarze", phi, co oni naprawde wiedza o SERCU?) /za to PORADNIKI wiedzOM, hi hi. Gdzie jest Kangusia?/

There's a chance we can make it now /Ale jest szansa, że mi się wyrówna/ (co sie wyrowna? Wertepy na drodze? Poziom cukru w cukrze, falujacu podlogu? Bo chyba nie PH? Pleeeeaaaaseeee, tylko nie PH!) /przyjdzie walec, czili Sowusia z kon-EWKA i wyrowna, hi hi/

We'll be lookin till the sun goes down /Ale napewno nie przed zachodem słońca/(ze co? Ze zimne wieczory po zachodzie? No to zapalic ognisko na plazy! Tylko nie podpalic lasow z rozmachu! Kon-EWKE, podreczna za Sowa zabrac!) /dostalam dzisiaj golabka wyslanego do Emigracji, ze The Helena Modjeska House and Gardens in Arden (Poludniowa CA) sa safe. Druhny slyszaly o pozarach w CA, ne? Wszystkie pamiatki po pani Helenie Modrzejewskiej sa w dobrych rekach, nic nie zginelo w ogniu. Uff/

I believe in a thing called love /Wierzę w miłość, tylko się ze mnie nie śmiej/(co sie mam smiac jak ja tez wierze, phi. Tylko ze milosc to strasznie smieszna jest, hihi.) /Alberta Troczek pyta dlaczego ja dopadla glupawka?/

ooooooh (it's on) /o rany, zostawiłam włączone żelazko! muszę spadać!/(powiedziala Kangurzyca i popedzila ratowac koszule Kangura) /bledzikiem je, potem polac winkiem i bedzie troczek/

/Sowa, w nawiasie Sciany..., oj moze byc rozpierducha.... na 116...) + (Emcia, w moim wlasnym , bacznie strzezonym nawiasie) + /Sciana czy Sowa, Sowa czy Sciana.....SOWA, RECE PRECZ OD SWIETEGO NAWIASU. Jak psa FiorA kocham, Druhna sie prosi o w-czape!/

Milego weekendu, Druhny/owie! Oby do WIOSNY!
Ściana

Postprzez Ściana Pt, 26.10.2007 10:28

eeeech, z Druhnami gadac, to jak gadac do sciany..... Tylko klikajOM!
DNOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO !!!
Ściana

Postprzez Małgosia Sz Pt, 26.10.2007 10:32

i czego tak wrzeszczy? przecież się w wodzie przeglądam nie rozdwoję się! hihihi lepiej w wodzie niż w czajniku chyba!
YakaMOZ
Małgosia Sz

Postprzez GrejSowa Pt, 26.10.2007 10:34

a u NASZ jeszcze nie weekend, buuuuu....na robocie jestem....buuuuuuu

P.S. Druhny zważOM, że dzisiaj 26 październik...bezdomna piszę do Druhen, ale piszę!!! Aha!!! I co, zatkało kakao Druhnom? No!
GrejSowa

Postprzez nie ma mnie Pt, 26.10.2007 10:35

...... eeee tam, nieważne ....
Ostatnio edytowano Pt, 26.10.2007 11:16 przez nie ma mnie, łącznie edytowano 1 raz
Lord, help me be the person my dog thinks I am.
nie ma mnie

Postprzez Małgosia Sz Pt, 26.10.2007 10:48

Małgoś, no zamieniłaś party na czajnik i wszyscy z wrażenia zapomnieli!
Małgosia Sz

Postprzez GrejSowa Pt, 26.10.2007 10:49

hi hi...to się nazywa: czajnik party@Sowa ;-)
GrejSowa

Postprzez GrejSowa Pt, 26.10.2007 10:52

Kurna, przy okazji taka smutna refleksja mnie najszła....Druhnom to tylko pokazać czajnik z gwizdkiem, i od razu o Sowie zapomniały, że z tej bezdomności może już nie powrócić na łono....a buuuuuuuuu!!!!!
GrejSowa

Postprzez Marysia Pt, 26.10.2007 10:56

Sowa, nie ma dnia, byś mnie nie zaskoczyła....Ten Misiek to z Tobą ma...a starsza Sowa dopiero. :lol:
Marysia

Postprzez Małgosia Sz Pt, 26.10.2007 11:00

od razu zapomniały?! Cała para poszła w gwizdek... ale tylko chwilowo... Ale zaraz może być WELCOMING PARTY!
Małgosia Sz

Postprzez GrejSowa Pt, 26.10.2007 11:00

"zaskoczyła"...?! Marysiu, takie kity to MY a nie NAM, co ne, Druhny? Ty mi nie mów, że nigdy w życiu nie widziałaś czajnika ze SPRAWNYM gwizdkiem, hi hi...

no, ja nie mogie z DruhnaMY....;-)
Ostatnio edytowano Pt, 26.10.2007 11:03 przez GrejSowa, łącznie edytowano 1 raz
GrejSowa

Postprzez Małgosia Sz Pt, 26.10.2007 11:03

Pierwszy fajerwerk powitalny leci!

Fot. T.

Obrazek
Małgosia Sz

Postprzez Marysia Pt, 26.10.2007 11:13

Sowa, widziałam wiele rzeczy ze SPRAWNYM...No właśnie, co może być sprawne? Np. mąż. Albo kochanek. Albo czajnik!

Małgosiu, a w stolicy zmiana czasu? Macie już Sylwestra?
Marysia

Postprzez GrejSowa Pt, 26.10.2007 11:23

Ściana, chcesz w-czapę?! Wyłaź natychmiast! GadaMY do Ciebie!!!! Haloooooo!!!!!!
GrejSowa

Postprzez Małgosia Sz Pt, 26.10.2007 11:24

fejerwerki katalońskie... nie jakaś warszawska atrapa!
Małgosia Sz

Postprzez GrejSowa Pt, 26.10.2007 12:14

Masza, masz w-czapę od Ściany jak nic!!! Ty wiesz, jak się Fior wystraszył?! Wlazł do mnie pod stół i trzęsie się jak...no nie wiem jak...nic mi nie przychodzi teraz do głowy, ale się trzęsie tak bardzo!!!

Druhny, mam takie pitanie. Z soboty na niedzielę jest zmiana czasu z letniego na całkiem zimny. Reklamuje się to tak, ze "śpiMY o godzinę dłużej". Chciałabym tylko, żeby mi ktoś powiedział, czy to obowiązkowe, to spanie, bo ja mam trochę inne plany...i czy jeśli nie będę spać o godzinę dłużej, to w dziupli będzie nadal czas letni...?
GrejSowa

Postprzez Małgosia Sz Pt, 26.10.2007 12:26

No a Ty masz w-czapę ode mnie! Ja myslałam, że do Ciebie gadam a Ty do mnie a tu wyszło, że do Ściany! Eeeee taaaaam ... Nie chcesz fajerwerków to nie! A jeszcze takie ładne mam chlip chlip... się zmarnują...

PS hihihi a pod stołem to on się DOPIERO wystraszy!
Małgosia Sz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne