(Czy jak wkleje tekst dla Maszmuna juz dzisiaj to bedzie wielkie faux pas? Eeeeee, widomo, ze urodziny w Kredensie swietuje sie przez....no dziewiec chyba dni, co nie?) O prosze juz nawet zwykle posty zaczynam pisac w nawiasie, hihi.
Sady w obłokach" (Hobbity odebraly Muminkom rozowe obloczki, mowia, ze plyna prosto na impreze Maszmuna)
Spójrz, miła, płyną chmury (a nie to tylko panowie przyniesli kanapy....ufff zdazyli przed balanga, a Maszmun juz ostrzyl byl buzdygan....niedowiarek jeden...)
Czy będzie dziś pogodny dzień?(PYTANIE!!!! URODZINY MASZMUNA tuz, tuz, pogoda jak malowana! Dzisiaj 30 stopni Cel!)
Zaświeci nam słońce, gdy mi powiesz (pan Darek instaluje opcje dmuchania urodzinowych swieczek)
to, co wiem (to mowie, jezeli mam byc szczera to myslalam, ze urodziny Maszmuna pod koniec maja...., ale cos mnie tknelo i zerknelam do Swietego Archiwum....)
Spójrz jeszcze wyżej(tam siegaj gdzie wzrok nie siega! HIMALAJE!)
gdzie lsni słoneczny, jasny świt (Teremi skladam zazalenie, mialo byc w tym wersie "ksiezycowy"! Druhna znowu zrobila literowke!)
Na niebie i na ziemi (na calych jeziorach)
na niebie i na ziemi (o wszystkich dniach porach)
na niebie i na ziemi (w marchewce i w naci)
rozrzuca kwiaty maj(a nieeeee, to tylko Druhny sypia kwiaty w pochodzie urodzinowym, hihi)
Białe sady kwitną nad nami w obłokach(powiedzial Maszmun i polozyl sie byl na golej ziemi pod statywem pan T. tfu F. Wkleic WIDOK!)
Białe sady płyną i kołysze je tylko wiatr(nie, nie tylko wiatr bo sa jeszcze na oblokach Hobbity, Elf i AJberta/w wersji masajskiej, hihi. Sciana, dziekuje i z tej wdziecznosci rzucam w Druhne pieknym okazalym NIE -zgnilym jablkiem, prosto z wierszenkowego sadu/! Wszyscy sie bujaja. Fajna zabawa jak Maszmun ma urodziny!)
Twe oczy mówią kocham(Maszmun, wzorowy uczen z jezyka oczodolow wlasnie dostal byl kolejna piatke....zalamka)
Niebieskie, jasne oczy twe(cholerkunia, Szuwarek zakochal sie w Maszmunie, wystarczyl jeden wypad Maszmuna na Szuwarszczyzne
a ten szaleje)
i niebo jest blisko (ekhm ekhm....Maszmunie zycze Ci nieba na ziemi!)
gdy ty jesteś blisko mnie(Druhny to czuja? Maszmun blisko, beda AUTENTYCZNE zdjecia z Suwalszczyzny a nie podrobki z Sowera,
hihi. Sowa obrazilas sie? Nieeeee, no przeciez wiesz, ze tylko Cie szturcham w piora....)
Spójrz jeszcze wyżej(eeeee tam, dac jakas akcje! Wystarczy tego gapienia! Majowa panienka sie nudzi!)
gdzie lsni słoneczny, jasny świat(jak to gdzie?! Alberta mowi, ze urobila sie pucowaniem az po lokcie! Wszystko na Maszmun Party! Wlochaty Hobbit podobno "pomagal" Albercie.)
Dla ciebie kwiaty z nieba (patrz nizej, czek niebieskie kwiaty wszystko sie zgadza. Druhna sowie wstawi na balkon.)
dla ciebie kwiaty z nieba(Druhny nie przesadzaja z kwiatami, nie sama laka zyje Maszmun!)
dla ciebie wszystkie kwiaty(no i zabraklo kwiatow, jest jeszcze tylko snopek siana na pomyslnosc, dzieki za zdjecia z wizyty w Polonii z KJ-Sowa, link do programu Sciana. Niskie uklony dla Druhen. PS Muminki moga byc, Bolek i Lolek tez moze byc, Bromba to bez dwoch zdan. No i nie zapominajmy o Zwirku i Wigurku. A i jeszcze poprosze o Hanke i Rumcajsa.)
na ziemię rzuca maj.(na podloge!)
(Skaldowie)+(Emcia, wszystkiego dobrego Maszmunie! Fajnie ze juz jestes back!)