Droga Pani Krystyno, nie ukrywam, że bardziej zależało mi na spotkaniu z Panią niż na zdobyciu materiału. Przez Internet nie da się zjeść wspólnie szarlotki Ale może w efekcie czytelnik wywiadu poczuje naszą energię, dlatego dziękuję za odpowiedź i chęci. Może będę wysyłać po trzy pytania, a Pani w miarę możliwości mi odpowie? Później złożę naszą rozmowę i poproszę Panią o autoryzację.
1. Do czego nie ma prawa dziennikarz? O co by Pani nie zapytała, gdyby to Pani włączała dyktafon?
2. "Królowa polskiej sceny", "Janda Wielka", "Janda na wysokościach"... Ile ma Pani wzrostu?
3. Woli Pani siebie oglądać, słuchać czy czytać?
Wyrazy uznania
Joanna Flisiuk
Serdecznie dziękuję za odpowiedź.
4. Jakie są te nieprawdziwe tezy stawiane na Pani temat? (mam na myśli niekompetentnych dziennikarzy, o których Pani mówi, że przychodzą bez przygotowania)
5. Jak się Pani przyzwyczaiła do bycia "własnością publiczną"? Do tego, że komentuje się każdą formę Pani aktywności? Ktoś Panią na to przygotował, kiedy Pani debiutowała?
6. Recenzji Pani nie czyta, a za udzielaniem wywiadów nie przepada. Czy konieczność utrzymywania relacji z mediami to dla aktora skaranie boskie?
7. Czego musiała się Pani nauczyć w relacjach z dziennikarzami?