Witam serdecznie Pani Krystyno!
Ja tym razem tylko krótko bo właśnie zobaczyłam informację odnośnie " Rosyjskich konfitur" że będą wyświetlane gdzieś w Lublinie. W związku z tym moje pytanie : czy wiadomo coś kiedy "Rosyjskie konfitury" pojawią się w TVP? Czekam, czekam i nic i pewnie nie ja jedna bardzo chętnie bym spektakl obejrzała.
I mam jeszcze jedno takie nieśmiałe pytanie, które chciałam zadać już jakiś czas temu, ale wciąż nie wiem czy mi wypada. No ale trudno raz kozie śmierć .Czy nie wie Pani przypadkiem czegoś odnośnie objęcia posady dyrektora Teatru Polskiego w Warszawie przez Pana Andrzeja Seweryna? W minione wakacje było o tym dość głośno w mediach, sam p.Seweryn zapraszał do teatru już od września.Zapowiadała się wielka rewolucja, co więcej p.Seweryn podawał już nawet daty najbliższych premier ( po cichu liczyłam,że kiedyś może znów p.Maria zagra razem z ojcem).Jednak wrzesień się skończył a na stronie internetowej Teatru Polskiego nie ma żadnej najmniejszej nawet wzmianki o jakichkolwiek zmianach. Czy ma Pani może jakieś informacje na ten temat, którymi mogłaby Pani się ze mną podzielić? Jeśli uważa Pani moje pytanie za nietaktowne, nieodpowiednie to bardzo przepraszam.
Pozdrawiam słonecznie
Ewa Sobkowicz