Droga Pani Krystyno!
Jestem bardzo szczęśliwa, że udało mi się znaleźć to miejsce, gdyż podziwiam Pani pracę nie tylko aktorską ale również reżyserską. Zawsze była Pani dla mnie wzorem a fascynacja Pani dorobkiem zdeterminowała moje późniejsze zainteresowania.
Nazywam się Monika Wiśniewska. Pochodzę z Łodzi. Obecnie gram w Teatrze Officium (teatr alternatywny) prowadzonym przez reżysera Michała Rzepkę.
Jako, że marzy mi się egzamin eksternistyczny za kilka lat, postanowiłam pójść właśnie tą drogą a teatry alternatywne dają możliwość mówienia na interesujący mnie temat.
Napisaliśmy projekt społeczno - teatralny, którego integralną częścią jest spektakl oparty na dramacie Petera Turriniego 'Dzieciobójstwo'. Premiera przewidywana jest na rok 2009 w Instytucie Grotowskiego we Wrocławiu.
Problem stwarzają finanse. Obliczyliśmy, że na kampanię reklamową i zrealizowanie spektaklu potrzebujemy około 6000 i nie mamy pojęcia do których drzwi zapukać, by je zdobyć. Próbowaliśmy w różnego rodzaju instytucjach społecznych (Centrum Praw Kobiet, Międzynarodowe Centrum Pomocy Ofiarom itd). Niestety żadna z tych instytucji nie wykazała ani zainteresowania ani chęci pomocy.
Tu pojawia się moje pytanie. Czy mogłaby Pani udzielić wskazówek, gdzie można by się zwrócić z takim projektem?
Pozdrawiam gorąco,
Monika Wiśniewska