Szanowna Pani Krystyno.
Piszę w dość nietypowej sprawie. Pozwolę sobie po krótce przedstawić sytuację.
W sierpniu organizowany jest przez Związek Harcerstwa Polskiego ogólnopolski Zlot Kielce 2007. Bierze w nim udział także młodzież z Chorągwi Łódzkiej (około 900 osób).
Ja jestem instruktorem programowym gniazda łódzkiego i zajmuję się, między innymi, dniami Prawa Harcerskiego. Z 10 dni Zlotu każdy poświęcony jest innemu punktowi naszego Prawa. Pragniemy ten fakt odpowiednio zaznaczyć poprzez projekcie filmów, konkursy, wystój kawiarenki, a także w czasie pobudki. Pobudkę sygnalizuje trębacz, ale co dalej.
I tutaj czas na moje pytanie.
Chciałabym prosić Panią o wyrecytowanie kolejnych punktów Prawa Harcerskiego i nagranie swojego głosu, który moglibyśmy odtwarzać, który budziłby naszych harcerzy i informował ich o tym jakim punktem Prawa dziś się zajmiemy. Dlaczego zwracam się właśnie do Pani? Chorągiew Łódzka i Łódź prezentuje się na zlocie jako polska stolica filmowa, a z filmem i Łodzią ewidentnie się Pani kojarzy. O całej liście innych powodów chyba nie muszę wspominać.
Mam nadzieję, że przez wzgląd na łódzki sentyment i wsparcie działalności młodzieżowaj uda nam się nawiązać współpracę.
Niestety nie mogę zaproponować żadnego honorarium.
Zagwarantować jednak mogę, że będzie miała Pani swój udział w ogromnej imprezie, w której uczestniczyć będzie ponad 10 tys. osób z Polski i świata, które zjada się w jedno miejsce po to by świętować 100 - lecie ruchu skautowego.
Oczywiście liczę na pozytywną odpowiedż, ale z góry dziekuję za jakikolwiek kontak w tej sprawie.
Z harcerskim pozdrowieniem
Czuwaj!
pwd. Martyna Chwiałkowska